El Parlament basc comença a tramitar la seva llei de consultes

Ho fa a iniciativa de Bildu i amb el suport del PNB
El Parlament basc ha donat el vistiplau a la tramitació de la llei de consultes proposada per Bildu, amb la qual la coalició pretén facilitar que els ciutadans d'Euskadi puguin "decidir" sobre el seu futur polític, econòmic i social sense "imposicions". La presa en consideració del text, contra la qual han votat el PSE, el PP i UPyD, ha rebut el suport del PNB, encara que els nacionalistes han criticat la "enrevessada" regulació proposada per Bildu.


Una vegada aprovada la tramitació de la iniciativa, començarà el procés habitual de les propostes legislatives al Parlament basc. Atès l'escàs marge de temps existent fins al final de la legislatura, previst per a tardor, sembla complicat que la llei pugui tirar endavant abans que conclogui l'actual mandat autonòmic.

La iniciativa de la coalició sobiranista, oficialment denominada 'Projecte de Llei d'Apoderament de la Ciutadania d'Àlava, Guipúscoa i Biscaia', pretén dotar a les institucions basques d'una cobertura legal que permeti celebrar consultes de caràcter local, provincial o autonòmic.

Comentaris
Joan del Born fa 6 mesos
A veure si ajuden de una vegada, encara que sigui bo també per ells!!!!

envia el comentari