Tardà troba "deplorable" que Felip VI no rebi Forcadell

El diputat d'ERC al Congrés creu que la negativa del rei espanyol "denota una baixa qualitat democràtica"
El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà
El diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà   |   X.V
Poc abans que la Casa Reial emplacés Carme Forcadell a comunicar la investidura de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat, el diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha afirmat que seria "sorprenent" que Felip VI no rebés la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, al Palau de la Sarsuela. El diputat d'Esquerra ha assegurat que la negativa "denotaria una baixa qualitat democràtica per part del rei d'Espanya que seria deplorable", i ha afegit que no vol interpretar-ho com "un menyspreu al Parlament Nacional de Catalunya". Joan Tardà també ha assenyalat que aquesta actitud "no lliga amb el tarannà que vol donar la Casa Reial". Per la seva banda, el Diputat de Democràcia i Llibertat, Carles Campuzano, ha considerat que "el més normal seria que la Casa Reial atengués al tràmit ordinari de signar l'elecció del president de la Generalitat". És per això que ha manifestat que "seria estrany" que no es produís la trobada perquè "el Parlament va fer un acte que s'emmarca en la lògica del normal funcionament democràtic de les institucions".

Joan Tardà i Carles Campuzano han fet aquestes manifestacions al Congrés dels Diputats poc abans que la Casa Reial hagi emplaçat Carme Forcadell a comunicar per escrit el nomenament de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat. Tots dos passat han aquest migdia per la Cambra Baixa per recollir la seva acta de diputat. Tardà ha efectuat els tràmits corresponents acompanyat dels seus companys de partit Joan Oloritz i d'Ana Surra, que també seran al Congrés aquesta legislatura.
Comentaris
Vila fa 7 mesos
Hi ha una forma de esser català que és quelcom particularment, "masoca", ¿si estem surtin d'Espanya, perquè hem d'anar a dir-li res al seu Rei?, bon vent i barca nova, o estem a dins o estem a fora, costa una mica això de ser català.
Yago fa 7 mesos
M'en alegro per la Sra Forcadell. S'ha tret un pes de sobre. No crec que li fes massa gràcia.
democrata fa 7 mesos
ja estem al cap del carrer. tam burru com el seu para i tam franquista com ell, TAL PARA CUAL.-- PRO EL POBLE PAGANT ELS SEUS DISBARATS FORA REI FORA FRANQUISTES I REPUBLICA CATALANA INDEPENDENT
eni fa 7 mesos
facim un 155
remigio III fa 7 mesos
Baixa democràcia? Però no us hi adoneu que ells no la coneixen? Estan per les pistoles. Eixa és la seua democràcia. Aquest personatge de llinatge franquista és coneixedor de què no l'hem votat i no el volem. Llavors a, de posar, les pistoles del 155 damunt la taula. No rebre a la Forcadell. Segurament s'adona que no té prou categoria democràtica per a compartir amb la Sra. Forcadell l'espai i la conversa.
Felipe MCLLLXVII fa 7 mesos
Lamentable que avui dia existeixin institucions tan poc demòcrata i desfasada del temps actual, com les Monarquies. Catalunya és una república i no necessitem permís de ningú per ser qui som! Som i serem !
RepublicCat fa 7 mesos
Qui és aquest Felip VI ? Ah, si. És el monarca del país veí.
Pdre Joan Barceló fa 7 mesos
Potser que el Parlament vagi avançant feina i tregui als Borbons els títols de Comtes de Barcelona, Prínceps de Girona i Ducs de Montblanc
almogacvar 13 fa 7 mesos
AQUEST XICOT TE EL CAP AL JUTJAT DE MALLORCA I NO TE TEMPS PER A RES MES.
VISCA LA REPUBLICA fa 7 mesos
Millor no necesitem tractes amb reis imposats a la força i mb despilfarros de casas reals
pais fet a la força que es trenca fa 7 mesos
Cada dia que pasa ens ho posan mes clar per marxar d´aquest pais fet a la força de fiesta i pandereta VISCA CATALUNYA INDEPENDENT
jacob fa 7 mesos
Si el rey d'espanya no vol rebre a Forcadell vol dir que considera que Catalunya no forma part del seu regne per tant ja podem declarar la DUI.
jordiest fa 7 mesos
Deplorable o no, confirma que Felipe Bribón no és el rei dels catalans. Certament no és el meu rei. Endavant cap a la independència, espero que pel President 131 ja no faci falta ni tan sols enviar cap email en aquest usurpador i okupa del Palau de la Zarzuela.
Kiquet fa 7 mesos
Tardà, qual l'adversari s'equivoca no el distreguis, que nosaltres tenim molta feina.
Jordi Romaguera fa 7 mesos
Doncs jo ho trobo encantador. És que ja hauria de ser ella qui refusés anar a Espanya. No veuen encara la manera d´actuar els espanyols?. La Sra. Carme Forcadell si li ha d´enviar alguna cosa avui dia es pot fer sense el testimoni presencial. I si l´altra no contesta, doncs molt bé. Nosaltres a la nostra. Ja s´ho faran els altres. Quina obsessió perquè ens rebin. Si no cal.
Persona " non grata" fa 7 mesos
Felip VI, ostenta el dubtós títol de príncep de Girona. Girona ciutat inmortal , republicana per excel·lència, pàtria de Carles Rahola i del nostre President, acusada de sedició pel govern de Rajoy, es el " nucli dur" del independentisme catala, el consistori de Girona hauria de plantejar se aquest pas.
deckardbcn fa 7 mesos
Doncs a mi em sembla collonut. A partir d'ara tots els representants d'institucions públiques catalanes tenen l'excusa perfecte per NO REBLE MAI MÉS al borbó. Hem d'aprofitar els seus errors i actuar amb intel·ligència. Salut i República!
Comencem a fer neteja de vividors... fa 7 mesos
Lamentablement, estic d'acord amb alguns comentaris de "unionistes" de per aqui. Aixi com CDC està fent neteja de corruptes i pocavergonyes, ERC àuria de fer el mateix de vividors del "Espanya ens roba" i la desqualificació barata de la vella política. Si volem un país a la alçada dels nòrdics, no podem tenir vivint de la política a trinxeraires que van buscant hosties a totes hores. Necessitem a gent educada que ens representi.
ramonb3 fa 7 mesos
que dius? estalviem temps i diners. Per això hi ha els mitjans moderns............ Adéu Monarquia corrupte. I niu de corruptors.
Observer fa 7 mesos
Un buen ejemplo del tipo de "diálogo" que practican los mandamases españoles. El recibir a una autoridad democráticamente elegida, escucharla, hacerle llegar tu propio punto de vista, en definitiva ser una persona educada, es lo mínimo que se le puede pedir a un afortunado que gracias a Franco Bahamonde y al código genético es rey. Repito: Espàña es irreformable.
Roro fa 7 mesos
Normal! Aixo vol dir q ja han assimilat la desconnexio d Catalunya. Altrament si q seria imperdonable q un rei es negues a fer el q es el seu deure. Per tant, alegria!!! Es la escenificacio de q ja no som els seus vasalls
Edgar Font fa 7 mesos
M'alegro per la Forcadell que no li tingui a veure la cara al borbó, que, d'altra banda, aquests dies està molt ocupat en deixar molt clar que no tots som iguals davant la llei (lleis borbònica-franquistes, per cert) i que, per tant, la seva germana és innocent per decret.
Home! Sigues coherent... fa 7 mesos
Ahir mateix el vau xiular al Parlanet quan es va anomenar. Si volem ser justos, hem de ser coherents de pensament i d'acció, no vulgars hooligans com els PP I Ciudadanos. Visca la Republica Catalana.
Quim fa 7 mesos
Si el monarca del país veï diu que no cal que la M.H.Presidenta del Parlament s'hi arribi per tal de tramitar ratificar com a President de Catalunya al M.H.Carles Puigdemont fora lògic que ell s'abstingués de tornar a venir a ca nostra; al menys, els nostres M.H.Presidents han estat elegits per sufragui universal cosa que d'ell no es pot dir. Car que de porc i de senyor se n'ha de venir de mena.
ULLXULL fa 7 mesos
Encara voldrâ anar a Girona? Se l'ha de rebre com ell ho h fet a la PRESIDENTA del Parlament de Catalunya? !!! ???
Vigia fa 7 mesos
Doncs jo ho trobo molt bé. Ens han desconnectat de la Sarsuela i ja no caldrà anar-hi a fer res. Però si cal fer el tràmit, sempre li podem enviar un burofax i aval.
aniol fa 7 mesos
Quin impresentable aquest borbò! Quina vergonya! Quin despreci a la democràcia! I volen construir ponts de dialeg....! Patètic el rei dels espanyols!
cebrià aldric fa 7 mesos
Ni falta que fa. Aire, que vol dir vent.
Daniel fa 7 mesos
Doncs és el més normal del món! ells també van païnt la desconexió.
jbm fa 7 mesos
Potser se n'hauria d'alegrar, o no???
xiorxio fa 7 mesos
d'acord, DEPLORABLE, però no és Felip IV si no VI (com posa el titular, ja en són 6 els Borbons tocant-nos els c?.ns
Adriano67 fa 7 mesos
Después de ver la empatia social del monarca, heredero del franquismo, en el último discurso de Navidad está dicho todo ...
Felip Felip... fa 7 mesos
Felip IV és difícil que rebi la Forcadell perquè és mort. En tot cas, qui l'hauria de rebre és Felip VI. xD
johnny99 fa 7 mesos
Joan Tardà té tota la raó. Sigui pel motiu que sigui , per no fer front a preguntes sobre la seva germana o per la decisió que va prendre el Parlament de Catalunya sobre el procés cap a la independència. El rei ha demostrat que no te talla política i a més a més menysté els catalans. Un altre raó per continuar el nostre camí cap a la República
Anònim fa 7 mesos
Si us plau, no us sàpiga greu el meu comentari. Felip IV. ja ja ja ja ja... quina gràcia!
Republicà fa 7 mesos
El xicot està dolgut, perquè veu perillar la joia del seu regne, que es vagi fent a la idea.

envia el comentari