Antonio Baños: "Si la CUP em demana que em quedi, em quedaré"

L'encara diputat ha estat convocat pel seu grup parlamentari per votar demà al ple d'investidura
El diputat de la CUP Antonio Baños
El diputat de la CUP Antonio Baños   |   ACN
Antonio Baños anirà demà a la tarda a votar al ple d'investidura que farà president Carles Puigdemont. Perquè encara és diputat de la CUP. De fet, Baños va anunciar la seva intenció de plegar, però com que el grup parlamentari donava per fet que hi hauria eleccions avançades, i a més, Baños va haver de quedar-se a casa per una grip, no va acabar signant els papers de renúncia. És per això que el cap de llista de la CUP demà serà al Parlament: "La secretària del grup parlamentari m'ha convocat a votar, i així ho faré", ha explicat Baños en declaracions a El Món. Sobre el sentit del seu vot, si bé no ha rebut cap instrucció, Baños dóna per fet que les votacions podrien ser 6 vots a favor i 4 abstencions, o 2 a favor i 8 abstencions. I el mateix Baños explica que "jo sempre em vaig oferir a ser un dels dos diputats per votar sí a Mas quan es parlava d'aquesta possibilitat".

Baños ha explicat a El Món que no sap què passarà amb ell després de la investidura, perquè l'acord amb Junts pel Sí contempla la dimissió de dos diputats. "No tinc cap indicació al respecte, però jo no puc prendre decisions unilaterals com a diputat, perquè tot i que l'acta de diputat és personal, entenc que la decisió l'ha de prendre el Consell Polític i el GAP que està convocat per demà". Sigui com sigui, Baños ha deixat clar que "si la CUP em demana que em quedi, em quedaré, i si em demana que signi la meva renúncia, també ho faré".

Baños ha aclarit que quan va anunciar que plegava, "les circumstàncies polítiques eren unes, després del 3 de gener, però ara en són unes noves, i si la CUP considera que puc ser útil, hi seré, i si creu que millor que no hi sigui, doncs marxaré". Efectivament, la reunió del Consell Polític de demà serà decisiva per determinar si la propera legislatura serà més o menys fàcil a nivell de relacions amb Junts pel Sí.

Segons ha pogut saber El Món, ni Benet Salellas -que té molt mala relació política amb Puigdemont- ni Anna Gabriel no han posat a disposició del partit la seva acta de diputats, cosa que en canvi sí que han fet altres diputats del grup parlamentari. Ara bé, el sector que vol que Antonio Baños es quedi al grup parlamentari, bàsicament Poble Lliure, és clarament minoritari al Consell Polític. Una circumstància que pot complicar molt l'intent que demà s'aconsegueixi el vist i plau de la direcció cupaire per preservar una figura que és clau tant per al sector de la CUP més 'processista' com per la seva capacitat de fer de pont amb Junts pel Sí.
Comentaris
Traidor fa 7 mesos
Baños, despues de VENDER a sus votantes, quiere cobrar el precio conservando su poltrona. !que ejemplo de integridad!
Autònom - Granollers ||*|| fa 7 mesos
Senyor Baños, com a corvengent de socarrel et demano que et quedis, si us plau, et necessitem. Catalunya et necessita !!. Ets un actiu coherent i honest. Sobretot, HONEST !!
COMPTE AMB ELS MANIPULADORS fa 7 mesos
No us deixeu enredar, ho han estat fent sempre però sobretot cada vegada que hem fet una passa endavant cap a la llibertat, ara sortiran comentaristes unionistes (del CNI?) disfressats de convergents, cupaires o el què sigui disposats a crear-nos divisió i mala maror, aneu amb compte.
pep - manresa fa 7 mesos
Jordi, Pau, Peret, i Jaume I, quatre comentaris vomitius (escrits un a continuació de l'altre) del mateix personatge sinistre, mortadelo del CNI
Xicmanoxic fa 7 mesos
Quanta misèria humana. Una grip, o un plan ?
Psss fa 7 mesos
Queda't Baños. Al menys una cara decent entre tant de carabrut
los coherentes de Groucho Max fa 7 mesos
Estos son mis principios señora, pero si quiere, tengo otros...
cebrià aldric fa 7 mesos
En Salellas és un mala peça, molt diferent del seu pare, el malaguanyat Sebastià Salellas. I de la Gabriel què en direm?. Un escurçó és el qualificatiu més moderat que mereix..
dani fa 7 mesos
Em sembla lamentable que s'utilitzin aquests qualificatius quan no estem d'acord amb algú. És exactament el mateix llenguatge que utilitzen els unionistes. Opines o intoxiques?
Filumenu fa 7 mesos
Tens raó Dani. A mi també m'ofen molt i molt que parlin d'aquesta manera de la puta i porca de la Gabriel.
Vicenç Ramoneda fa 7 mesos
Antonio Baños: "Si la CUP em demana que em quedi, em quedaré" Suposo que ho decidireu assambleàriament a Sabadell, no?
LA CUP POBLE LLIURE HA FET REACCIONAR A LA CUP ENDAVANT fa 7 mesos
I ja vaig dir que la dimissió (anunci) del Baños no seria en va, doncs, ha estat el catalitzador del canvi dins la CUP. Com les paraules d'en Titot o les del David Fernández o les dels diferents regidors cupaires. Gràcies Poble Lliure, gràcies ANC, Òmnium, AMI, gràcies ex-president Mas, gràcies JxSí, gràcies convergents/DiL, gràcies ERC. Us foteu Podemites, PSC-PSOE, C's, PP. Si algú de la CUP no està d'acord amb el nou plantejament, Podem l'espera amb els braços unionistes oberts.
JuanSalou fa 7 mesos
Ahora que hay acuerdo los infiltrados unionistas atacaran a las CUP tambien, que nadie se crea mucho de los comentarios del CNI en los foros.
BANYOS fa 7 mesos
NO ES PODEN MALMETRE ELS BONS ACTIUS , BAÑOS, MAS, TOTS FAN FALTA, NO SOBRA NINGU
Joan Mart fa 7 mesos
Ara concòrcia i bon rollot, si algú critca Junts pel Sí o la CUP no dubteu que és espanyolista. PODEMOS=PP=PSOE=CIUDADANOS=CORRUPCIÓ
Pepo fa 7 mesos
Sempre és bo, poder comptar amb l´agut i fi humor d´un personatge com l´Antonio Baños. Si no fora possible, també ho entendrem. Aquesta tarda, molta gent es demanava si en Baños seguia o no.
groc fa 7 mesos
soc convergent i a mi m'agradaria molt que en Baños hi fós, té el perfil dels cupaires com David Fernandez que estàn oberts al dialeg, a la negociació, i a l'entesa que és el mes dificil
Zas fa 7 mesos
Espero que en Baños es quedi.Es un bon element.
JUDAS PRIEST. fa 7 mesos
Pobre Cuní. He posat el seu programa i estava tant enfadat que casi estava a punt d´esclatar. Només sabia dir que CiU té les seus embargades, que tot això ho ha fet en Mas per tapar la corrupció, etc.
groc fa 7 mesos
jo ja fa dies que m'estic plantejant deixar de veure 8TV per la merda del Cuní, perque la gent tenim preferències per dreta, esquerra o centre i aixó es del tot legitim, trobo molt bé que defensis la teva postura, però fer-ho tirant merda sobre el contrari no crec que sigui ni el més correcte, ni digne d'un professional dels medis Es clarament anti MAS, avui mateix deixo de veure 8TV
pep - manresa fa 7 mesos
El Cuní no és que sigui anti-Mas, és un llepa-culs del Duran, en principi se suposa "catalanista" d'aquells d'estar tota la vida pidolant a veure si cau algo, i si no paciència, algun dia ja ens caurà alguna altra engruna, és dels fadaralistas de la "tercera via" però "siempre dentro de España por la Gracia de Dios", no deixa parlar ningú i menys als independentistes, els hi té un odi visceral
maxp fa 7 mesos
3 mesos de campanya contra Mas, llavors plega perquè resulta que el volia, i ara vol tornar perquè ja no hi és. Ves a cagar Baños
Aquest aire de friki genious loKo i conseqüent. fa 7 mesos
Igual que era necessari un candidat de concens, en Baños també ho és.
Carlota fa 7 mesos
No la Gabriel ni en Salelles marxen? ho he entès bé? Fan plegar al candidat i principal personatge de Junts pel Si (no l'únic important, això ja ho sabem) i ells es queden? De veritat això no complicarà els debats i les preses de decisions? A aquests dos els pot la rancúnia i l'odi! Aquest no és l'esperit que cal per encetar una nova etapa!
Toni fa 7 mesos
I no heu sentit a la Reguant fa poca estona? l'arrogància i l'odi se'ls mengen. Dubto que hagin après res de tot aquest patiment que ens han fet passar i del mal potser irreparable a la imatge de l'independentisme. Pel bé de la gent d'esquerres, espero que la CUP faci fora a aquests sectaris tramposos i torni a prioritzar la independència, reconeixent que aquesta haurà de ser de tots i no només d'uns quants.
Pau fa 7 mesos
Encara no ha començat la nova etapa i la CUP ja va enredant.
yes fa 7 mesos
aplaudeixo Baños amb la info disponible
jbm fa 7 mesos
El Sr. Baños, presentant la renúnica, ha ajudat a la reflexió dins les CUP. Tant si continua com si no continua ha fet ja molt bon servei.
Salvador Allende fa 7 mesos
El senyor Baños és una de les inteligències polítiques més grans que ha tingut aquest pais. No pot marxar
Peret fa 7 mesos
Va! Jo també em quedo. M'ho ha demanat la meva dona. Faré l'esforç.
Sembla que ara pretén un retorn tranquil fa 7 mesos
Doncs així sia
Pepe fa 7 mesos
Haurien de votar a Puigdemont tots deu, després de la estafa a Sabadell!
Martona fa 7 mesos
Seria just que es quedi. Amb la seva dimissió ha pressionat la CUP, de manera honesta, i els fets li donen la raó, que la CUP ha d'abandonar aquest anar contra tot i tothom de manera autoexcloent. Però ja veurem si els seus li ho perdonen.
rodamon fa 7 mesos
Noi, no tinc ni idea del teu estat civil, peró a la núvia o la vols o no la vols, això del si però no, el sogre (votants) no t'ho entendrà i normalment en aquestes situacions solen tenir molt mala llet, i ara ja tens una edat per saber que collons vols, les rucades de l'adolescència s'han de quedar a l'adolescència, per fer aquest paperot, el meu fill de 4 anys era igual de vàlid.
maxp fa 7 mesos
3mesos de campanaya contra Mas, llavors plega perque el volía, i ara vol tornar perque ja no hi és. Ves a cagar Baños
gatemprenyat fa 7 mesos
Baños, jo no sóc la CUP, però t'ho demano: queda't. Siusplau. Et necessitem també a tu. A tots.
Salvador Allende fa 7 mesos
Baños, jo si que sóc de la cup i et demano el mateix que aquest gat emprenyat: Queda't. (Gat emprenyat que si no esgarrapa, estaré encantat de fer el camí plegats cap a la llibertat). Encara farem una birra!
Iscar fa 7 mesos
Son colossals els de. la Cup un dia empaten a 1515 un altre dia no poden signar perque agafen la grip.. Ja ho deia el mourinyo que el teatre de BCN era fabulós. El fotut es que ara començarà la tràgic-comèdia. El fills de. Fusta de Espoanya posaran en marxa la maquinaria destructiva i ja veurem com es posen d'acord
jordi esplugues fa 7 mesos
He criticat mokt la CUP aquets dies però crec sincerament que has de quedar-te. La teva sensatesa i ironia serà necesaria els propers mesos. Jo si fos la Forcadell perdria la teva renúncia.
Salvador Allende fa 7 mesos
Entre la ironia de l'Antonio i el valor la mala llet de la Gabriel, tindriem els unionistes acollonits. Llàstima que l'Anna haurà de marxar.
groc fa 7 mesos
ojala marxi, molts no entendriem que es quedés
Quedat BAÑOS !! fa 7 mesos
I sigues un dels dos diputats de JxS.
Jo si que vull que es quedi, ha estat el més coherent fa 7 mesos
Cap dels altres diputats ha tingut la valentia ni la coherència d'Antonio Baños Espero que es quedi de cap de llista
Salvador Allende fa 7 mesos
Qué gran Antonio Baños. No podem desperdiciar un actiu com aquest. I Baños amb una Ñ ben espanyola. Això fa mal a Madrit. No ho entenen.

envia el comentari