L'últim president de la Generalitat afronta la Història

"L'acord entre Junts pel Sí i la CUP és la materialització política d'una aspiració popular que ve de tres segles, la consecució pràctica del que quinze generacions de catalans han considerat una utopia per la què valia la pena lluitar"
Carles Puigdemont serà l'últim president de la Generalitat... O fracassarà. Aquest és l'objectiu -titànic- de la majoria que es va activar un diumenge a la nit al Parlament de Catalunya: Crear un nou estat a Europa Occidental, una república amb un cap d'estat democràtic que respongui, únicament, davant del poble català. L'acord entre Junts pel Sí i la CUP és la materialització política d'una aspiració popular que ve de tres segles, la consecució pràctica del que quinze generacions de catalans han considerat una utopia per la què valia la pena lluitar. Puigdemont farà Història o desapareixerà d'ella.Per tot això, el president Puigdemont complirà amb alguns rituals per última vegada -serà nomenat pel rei d'Espanya, per exemple-, però amb la voluntat d'utilitzar aquesta legalitat per crear-ne una de nova, la que emanarà del Parlament de Catalunya. Puigdemont haurà de sortir-se'n amb el que no han afrontat els seus 129 antecessors, Mas inclòs.

I un apunt de justícia. Aquests dies hem vist com marxaven dos expresidents. Un, Artur Mas, amb el que potser és el major capital polític de la història d'aquest país. I l'altre, José Montilla, anant a buscar a Madrid un escó de senador. A aquestes dues imatges no s'hi pot afegir res.
Comentaris
Narcís ( espanya no mereix Catalunya .. mai la mereixé!) fa 7 mesos
La majoria de nostres conciutadans són boníssima gent ( a l'inrevés que a espanya) i per això serem lliures i plens! PD: cap nació pot ser captiva i explotada per una tercera .. i el Dret Internacional ens empara! Nota: si defora ( espanya ) ens hi continua escopint, pixant i injuriant .. almenys tenir la consolació ( i bona que n'és!) de que mai més ens hi faran les lleis i ens desvalisaran!
FORA LA CONSTITUCIO DELS TERRORISTES DE FRANCO I ELS SEUS HEREUS fa 7 mesos
CAL DENUNCIAR AQUESTA CONSTITUCIO DE VERGONYA DEL 78 que nomes es la instauració del franquiisme criminal, que amnistia als terroristes-criminals de Franco i els seus nazis. Cal denunciar aquesta porqueria feixista de la constitucio sigui denunciada a l'ONU, A LA UE i a tot arreu.
xavi fa 7 mesos
No crec que això acabi amb un estat català a l'ONU ( tan de bo m'equivoqui ),però el que ja s'ha aconseguit és liquidar el pensament "autonómico".L'alternativa pot ser una República catalana de facto,un passar de la legalitat espanyola,un prescindir de llegir cada dia el que diuen a la Sinrazón,el País de al lado,el Mundo de los fachas,etc...
olodelbages fa 7 mesos
Que tothom ho tingui molt clar... de TOTS nosaltres depèn que el procés es culmini amb èxit o no... no ens portaran la independència al sofa de casa... haurem de mostrar-nos forts i generosos a l'hora de reclamar i de fer concessions... I això només es podrà fer si realment tenim convicció de que la independència és el millor pel país i pels seus ciutadans... (i d'això creieu-me NO HI HA CAP DUBTE) Salut i Independència!!!
Emili Çonpere fa 7 mesos
Un president nou, tant de bo històric com el precedent. I esmenteu (per abassegador contrast amb en Mas!) encara un altre "president", un d'erroni, un nyap fosc i amarg, qui com bé dieu se'n torna a la seua soll. Se'n va "el Montilla" "barrigant rere la gla."
lector_333 fa 7 mesos
Quan siguem independents deixarem d'utilitzar el preciós mot "Generalitat" amb tanta història i conceptualment tant profund? República Catalana? República de Catalunya? Generalitat de Catalunya? Està clar quin ha de ser el nom oficial de la futura nació ... el tercer. I de pas serà un homenatge als 300 anys de lluita per aconseguir-ho.
Coses fa 7 mesos
C.Puigdemont és el 130. És d'Amer i fins ara era el batlle de Girona. Sabeu qui en va ser el primer? Es deia Berenguer de Cruïlles, investit el 1359, segle XIV, mal els pesi a alguns, que els bombin. Sabeu quina era la seva feina? Era bisbe. D'on? Doncs sí, de.... Girona.
Ricard de Girona fa 7 mesos
amic lector_333, "Generalitat" no és el nom del país, sinó el d'una institució. O, encara millor dit, és el nom d'un tribut. Així que, tan preciós, no ho és. L'hauriem d'haver deixat d'utilitzar fa temps, o simplement no haver-lo utilitzat mai, i referir-nos al nostre govern simplement pel seu nom: Govern de Catalunya. I demà: Govern de la República de Catalunya. O és que al govern espanyol, francès, o italià li posem algun nom propi? (a banda de sinònims com Zarzuela o Elysée).
Lluís fa 7 mesos
Generalitat és el nom propi i històric de la nostra institució nacional de govern. La República Catalana hauria de ser el nom de l'estat, i Generalitat de Catalunya el nom de la institució nacional de govern, amb la Creu de Sant Jordi com a emblema (les quatre barres ho haurien de ser de la nació i de la República). Un projecte il·lusionador de futur no ha d'ignorar que aquesta nació té segles d'història. Ni ens convé ni ens interessa.

envia el comentari