El president de Societat Civil Catalana utilitza un perfil anònim de Facebook per insultar i amenaçar

El col·lectiu d'advocats Drets denuncia un delicte d'amenaces i injúries contra l'actor Toni Albà i nombroses personalitats catalanes com Pilar Rahola, Hilari Raguer, Santi Vidal i Arcadi Oliveras
Josep Ramon Bosch, president de Societat Civil Catalana (SCC) és l'autor, presumptament, de nombroses amenaces i injúries a nombroses personalitats catalanes des d'un perfil de Facebook sota la identitat anònima de "Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles". Bosch també demana boicot a diverses empreses catalanes com La Caixa o Nutrexpa.Segons els advocats de Drets, en aquesta pàgina, creada l'any 2012, Bosch hauria publicat nombrosos missatges amenaçadors contra independentistes catalans, com l'actor Toni Albà -en nom de qui Drets actua com a querellant-, Pilar Rahola, Hilari Raguer, Santiago Vidal, Arcadi Oliveras, Artur Mas o David Fernández. Es tractaria de missatges profundament injuriosos que contenen odi visceral envers aquestes persones i que són constitutius dels delictes d'amenaces i injúries tipificats als articles 169, 170, 205, 208 i 209 del Codi Penal.

Drets també demostra en el text de la querella que la mateixa pàgina hauria servit a l'autor per celebrar públicament la consumació de diversos delictes, com danys contra béns públics (màstils, banderes i altres propietats de consistoris municipals), destrucció de béns privats, com ara banderes penjades als balcons, simbologia catalanista, etc, i robatoris de material de campanya de partits polítics favorables a la independència de Catalunya. En algunes ocasions, fins i tot ha anunciat delictes poques hores abans que es materialitzessin. El fet que exposi els seus actes consumats de violència agreuja encara més les amenaces que llançava contra diverses personalitats catalanes.

Alguns exemples són les amenaces que dedica a Pilar Rahola: "Anirem a per tu, prepara't senyora Pepis" o al monjo de Montserrat Hilari Raguer: "I si cremem Montserrat, amb el senyor Reguer a dins?", o injúries com les que dedica a l'actor Toni Albà, que ha presentat denúncia contra Bosch: "Fill de puta. No hi ha més. Un xarnego fastigós que es diu Antonio Álvarez i es fa dir Toni Albà, renegant dels seus orígens. FdP". I més endavant: "La direcció, el telèfon i el contacte del fill de puta anomenat ANTONIO ALVAREZ i que es fa dir TONI ALBA (per catalanitzar el nom). Li haurem de dir alguna cosa amb aquest vailet, no?". A continuació publica les dades de contacte del Sr. Toni Albà.

Els advocats de Drets han acompanyat la querella de nombrosos documents que demostrarien que la qui s'amaga darrere el pseudònim "Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles" seria en realitat Josep Ramon Bosch. Aporten proves com el telèfon mòbil amb què es dóna d'alta a la xarxa social -Facebook permet la cerca de perfils a través d'un número de telèfon-, les coincidències entre el personatge fictici i el real (identificació amb la ciutat de Santpedor, historiador de formació, aficions, amics), imatges on apareix ell mateix en actes de Societat Civil Catalana, o posts redactats de manera idèntica al seu perfil personal oficial i amb molt pocs segons de diferència. Els querellants demanen que la Unitat de Delictes Informàtics del Cos de Mossos d'Esquadra confirmi la IP de l'ordinador des del qual s'han publicat aquestes amenaces i injúries.
Tots els indicis apunten a Bosch

Perfil de Facebook

Des d'El Món hem provat d'obrir un perfil de Facebook amb un número de telèfon i hem comprovat que no és possible fer-ho sense activar un codi de seguretat via SMS. Així mateix també hem provat de vincular un número de mòbil a un compte ja existent i la xarxa social segueix demanant confirmació de codi per missatge de text.

També ens hem posat en contacte amb diversos especialistes amb xarxes socials, entre els quals l'expert en tecnologia i xarxes Albert Cuesta, i tots coincideixen a ratificar que Facebook no permet el registre d'un número de telèfon relacionat a un perfil sense confirmació de la propietat del telèfon enviant un codi per SMS. És a dir, que si algú hagués volgut suplantar la identitat de Bosch relacionant el seu número de mòbil a aquest compte de Facebook, Bosch hagués rebut un codi de confirmació per activar el perfil que es pretenia relacionar amb el seu número de mòbil".

La possible teoria de la suplantació quedaria a la corda fluixa tenint en compte que aquest perfil es va obrir al setembre de 2012, quan Bosch encara no era cap personatge públic i no existien cap de les dues associacions que presideix: Somatemps i SCC. A banda d'aquest fet, l'indici amb més pes que relaciona el compte anònim amb el president de SCC, també hi ha desenes d'indicis que apunten a Bosch: contínues referències a Santpedor, el poble de Josep Ramon Bosch, a Somatemps i a SCC, entitats presidides i cofundades per ell... en una d'aquestes publicacions el perfil anònim suposadament gestionat per Bosch, fa referència a un acte antifeixista organitzat per l'Esquerra Independentista de Santpedor i que ell atribueix a un acte d'assetjament davant de la casa d'un membre de Somatemps i que segons es dedueix, seria ell mateix.

En aquest missatge s'enllaça una notícia del digital anònim i de referència entre l'unionisme radical i l'extrema dreta Dolça Catalunya on s'exposen aquests fets explicant que l'acte es va fer «frente al domicilio de un vecino, al que señalan por "feixista" por no ser nacionalista».

Missatge relacionat amb una concentració de l'Esquerra Independentista al poble de Santpedor i que «Fèlix de Sant Serni» atribueix a l'assetjament d'un membre de Somatemps, associació fundada i presidida per Bosch.


Un altre indici que relacionaria Bosch amb el personatge de "Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles" és un detall sobre la imatge que decora la capçalera de la pàgina de Facebook de Josep Ramon Bosch: la fotografia del monestir romànic de Sant Serni de Tavèrnoles, situat al poble d'Arensall (Valls de Valira, Alt Urgell). Aquest monestir estaria relacionat amb el bisbe Fèlix d'Urgell (782-799), un dels defensors de les tesis adopcionistes i conegut per enfrontar-se al poder catòlic de l'emperador Carlemany i al Papa de Roma, fet el qual el va forçar a l'exili a l'Àndalus. Fèlix d'Urgell es va formar precisament al monestir de Sant Serni de Tavèrnoles. D'aquí vindria el nom doncs, del proscrit "Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles" que Bosch hauria adoptat, segons Drets, com a personatge fictici a Facebook.

Fotografia del monestir de Sant Serni de Tavèrnoles a la capçalera del Facebook de Josep Ramon Bosch.
Apologia al feixisme i de grups terroristes ultradretans

A banda de les greus amenaces que apunta la nota de premsa enviada per Drets i recollides, en part, a la querella presentada en nom del popular actor Toni Albà amb el suport del col·lectiu d'advocats, al perfil de "Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles" també s'hi troben abundants missatges d'apologia a grups ultradretans com Somatemps, d'on fa referències contínuament als actes i convocatòries des del naixement d'aquesta associació, però també en referència al Casal Tramuntana. A un dels missatges il·lustrat amb una foto del desaparegut casal ultradretà, l'acompanya amb el text «Bona gent els del "Casal Tramuntana"».

Els casos més greus, però, els trobem en diferents missatges relacionats amb la banda terrorista d'extrema dreta Milícia Catalana, ja extinta i que actua a Catalunya els anys 80 i principis dels 90. En un dels missatges mostra l'himne d'aquesta bana terrorista i en d'altres fa referència al grup Batzegada, branca juvenil del Moviment Patriòtic Català (MPC), el braç polític de la banda armada Milícia Catalana. Quatre integrants de Batzegada van ser detinguts el 2001 per ser els autors d'un atemptat amb bomba a les Cotxeres de Sants de Barcelona durant un concert organitzat per l'Esquerra Independentista.

Curiosament els missatges referents a Batzegada han desaparegut durant les últimes setmanes del perfil de "Fèlix de Sant Serní de Tavernoles", malgrat tot, El Món ha tingut accés a les captures de pantalla on es mostraven aquests missatges amb el logotip compartit per totes tres organitzacions (MPC, Batxegada i Milícia Catalana), les quatre barres amb la creu potençada a imatge i semblança de l'estelada. Aquest símbol, pràcticament en desús, el va emprar àmpliament l'extrema dreta catalana impulsora de les teories revisionistes del catalanisme hispànic defensades avui en dia per organitzacions com Somatemps.

Batzegada
Boicots a Nutrexpa i la Caixa

Un altre fet sorprenent és que des d'aquest perfil es crida al boicot de diferents empreses que l'autor dels missatges relaciona amb el procés. Entre aquests missatges, d'un to despectiu molt elevat s'hi trobaria La Caixa, amb missatges com "Hem de estendre el boicot a "La Caixa", l'autèntic finançador de tota la merda separatista que ens ha caigut damunt", però també li toca el rebre a Nutrexpa: «Ara provaran la seva pròpia medicina. Puta España?. Doncs us comparà la vostra PUTA MARE. BOICOT A NUTREXPA¡¡¡».
Vincles amb Fuerza Nueva

Seguint la pista del personatge "Fèlix de Sant Serní de Tavèrnoles" El Món ha pogut comprovar que aquest perfil hauria deixat comentaris a altres pàgines i perfils de Facebook. Un escrit a la pàgina «Fuerza Nueva 50 aniversario» delataria Bosch al seu pas pel partit feixista Fuerza Nueva, organitzador liderada per Blas Piñar i del qual se'n coneix sobradament la militància del seu pare, José María Bosch Espinet.

En aquest missatge, il·lustrat amb una fotografia del Palau d'Esports de Barcelona l'any 78 corresponent a un míting de Fuerza Nueva, «Fêlix de Sant Serni de Tavèrnoles» hi deixa un comentari: «Mi primer acto politico con 15 años, mi afiliación a Fuerza Joven, conocer a Busquets, Portugués, la gent de Manresa, l´Anglada. Que bonic». Es dóna la circumstància que Bosch, nascut al 1963, corroboraria la seva edat. L'any 1978 Josep Ramon Bosch tenia 15 anys. A més, afirmaria haver-se afiliat a les joventuts de Fuerza Nueva i haver conegut a dirigents de l'època del partit, entre els quals s'hi trobaria Josep Anglada.

Aquest cas aclariria l'estima que Bosch, presumptament, sentia per Blas Piñar i que el va portar, al febrer de 2014, a lloar el líder feixista. Aquest fet, publicat per Nació Digital, va ser negat reiterades vegades per SCC i el mateix Bosch, atribuint el missatge a un «fake».


Comentari Facebook
Comentaris
FatxaAmbMajuscules fa 6 mesos
Sabeu quan duraria aquest paio fent el contrari a Madrid? Ja li haurien tallat el cap i tot
LLIURE fa 10 mesos
ENHORABONA PER LA FEINA FETA. DENUNCIEM-HO BEN ALT!!!
Marcel·lí Perelló i Valls fa 10 mesos
Personatges i organitzacions com aquestes fan un gran bé a Catalunya i a la causa independentista. Per si algú tingués algun dubte, ajuden molt a deixar les coses clares del tot Si no existissin ens els hauriem d'inventar.
Com si salten pel dret! fa 10 mesos
El que faci el "president o rei del mambo" dels 68 botiflers aquests, per què són 68 el nombre d'integrants del club aquest de feixistes fanàtics espanyols, no interessa a ningú, no acabo d'entendre per què gaudeixen de tanta atenció per part de premsa i en canvi López Tena i altres molt més importants per Catalunya no surten mai! Aquí hi ha marro!
Ramón de Montseny fa 10 mesos
ES UN INFAME EN GRAU SUPERLATIU !!!
federafollets fa 10 mesos
Amb aquest pájaro ?vòmit de Albiol es van reunir Rivera, Iceta, Pedro Sánchez, La Chacón, Susanita Diaz, Duran, Espadaler , Montella...ja podeu treure les conclusions....
Inde fa 10 mesos
En això es gasten els diners el govern del PP? Perquè recordem que aquesta colla de feixista estan ultrafinançats pel PP.. Es a dir, amb diners públics... vull dir, amb diners del catalans també,... Això només passa a Espanya... quina vergonya de país..
Sop fa 10 mesos
Ara Europa li hauria de demanar el premi que li van concedir i per suposat, que Europa demani perdó als catalans... Que ja li vam dir que SCC era feixista...
paco fa 10 mesos
Sortirà al 8tv del Cuní aquesta notícia?
JCB fa 10 mesos
Mira per on, tot va encaixant. Qui diria que aquella entrevista del Jordi Borràs a l'innombrable (per dificultat de pronunciació, Pucnik) acabaria d'aquesta manera, oi ?.
eduardo fa 10 mesos
Saldrá en la portada de El Mundo?
Carlos Larzo fa 10 mesos
Suposo que la gent sap que Sociedad Civil Anticatalana és l'associació de Ciudadanos, PP i PSOE per aturar la independència. Vinculada al feixisme, al racisme i a la corrupció. És molt trist veure en què s'ha convertit l'espanyolisme: amenaces, mentides, insults i difames.
MAT fa 10 mesos
Això cal denunciar-ho al Parlament Europeu Recordar que el Premi de Ciutadà Europeu 2014, concedit a aquest individu, va ser a proposta de l'eurodiputat del PP Santiago Fisas, que alguna explicació haurà de donar en relació a la seva proposta sense estar-ne prou assabentat.
Marcel·lí Perelló i Valls fa 10 mesos
O més aviat estant-ne perfectament assebentat...
Laura fa 10 mesos
Una pregunta dirigida al GARCIA Albiol. Després de llegir aquesta noticia, encara tens ganes d´organitzar la "megamani" de la mayoría silenciosa????
SPOCH fa 10 mesos
A les 19:55 he entrat a aquest perfil de Facebook i he capturat algunes pantalles. He hagut de sortir un moment, he entrat de nou al perfil i ha estat just en aquell moment, cap a les 20:20 quan ha la página ha passat a "Sorry, this content isn't available right now".
ara fa 10 mesos
Doncs aquesta informació si us plau que arrivi a nones mans perque lo fotin un bon puro en aquest indessitjable!
Laura fa 10 mesos
@Miguel Rivas Monteagudo; Hace rato que te hemos contestado. Vaya, seguramente hay que explicarse mejor. Vas a tu comentario, lo abres, y verás las respuestas
perepol fa 10 mesos
Uf! todo esto me parece gravísimo, por favor seguid con esto, y si es verdad, este personaje debe ser llevado rápidamente ante la justicia.
josemaria_rod fa 10 mesos
¿A qué justicia? Porque si es a la actual, ya puedes estar seguro que no le pasará nada a este fascista.
Lleidatà fa 10 mesos
Moltes felicitats per l'article. SCC va rebre el premi «Ciudadano Europeo 2014» presidit per Martin Schulz, que concedeix el Parlament Europeu i que reconeix a persones o institucions que hagin mostrat un compromís excepcional amb els valors europeus, és una reflexió que invita a iniciar els tràmits per fer retirar el premi immediatament.
Josep fa 10 mesos
Molt bon article! Moltes fecilitats. D'on els ve tant d'odi?
Oriol M. fa 10 mesos
JORDI BORRÀS ESTRUCTURA D'ESTAT
JordiP fa 10 mesos
Recordo al contertulis que la gent aquesta de la que estem parlant va assessinar 500 persones durant la transició. Entre ells, els advocats del carrer del Correo de Madrit, amb un ensanyament i crueltat qie només té precedents en El Cojo de Málaga o en els ametrallaments a la pça. de braus de Badajoz per l'assassí Yagüe.
Celia Torrent fa 10 mesos
Gràcies i felicitacions per al col-lectiu Drets que està fent una feina tan fantàstica i impagable en defensa de moltes persones destacades catalanes i de Catalunya en general. Confiem que amb la independència desapareixeran del nostre estimat país tots aquests mafiosos que estan fent tan de mal. VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!!!
Shark fa 10 mesos
Al.lucinant. Magnífica feina, Món. Ara a aconseguir que se'n parli. Endavant !
Sant i senya fa 10 mesos
Sincerament, no m'estranya ni gens ni mica.
Sergi fa 10 mesos
L'extrema dreta sempre ha sigut molt bruta. Ara caldrà tenir en compte tots aquells partits que d'alguna manera han flirtejat amb aquesta gent. Ara em ve al cap les ponències que va fer Carme Chacon (pscsoe) juntament amb Josep Piqué (pp). Però no són els únics.
Laura fa 10 mesos
Faig una crida urgent a DRETS perquè allà on correspongui, EXIGEIXI a aquesta associaciò que DEIXI D´UTILITZAR el nom de SOCIETAT CIVIL CATALANA. La veritable societat civil d´aquesta terra no tenim RES A VEURE amb tota aquesta merda
Alça manela fa 10 mesos
Aquests són els que van rebre el premi europeu aquell de Premi Ciutadà Europeu ? quina vergonya..és la decadència d'Europa... Montilla, Chacón, continuareu donant suport a aquest nazi ?
Andreu Independencia fa 10 mesos
Aixo es l'autenticitat marca Espanya es vergonyós que ho publiquin a tots els diaris del mon aquesta es la Espanya de veritat ells son els terroristes d estat aixo es sectari la secta Espanya marxem i com mes aviat millor visca Catalunya lliure i sobirana
SEGUEU ARRAN fa 10 mesos
I l'Iceta, que té res a dir?????? A on t'has posat?
2+2=4 fa 10 mesos
Ballant amb la música de la Jurado.
Gran UE fa 10 mesos
Doncs potser que això es faci arribar al Parlament Europeu que els hi va donar el Premi Ciutadà Europeu l'any passat, no?
Tombcn fa 10 mesos
Molt bona feina, amics! Suposo que en Bosch demanarà disculpes de part de tots a qui ha insultat i amenaçat.
Tip fa 10 mesos
FORA ULTRANACIONALISTES ESPANYOLS DE CATALUNYA!!!!! //*//
Miquel Soler fa 10 mesos
Molt bé. Doncs ara que els Mossos s'espabilin i que el portin a judici abans del 27S. I que aquesta notícia es faci córrer per tot arreu!!!!!!
Catala emprenyat fa 10 mesos
Algú pensat que el Cunit, o la prensa escrita tipus La Vanguardi, El Pais, El Periódico, ABC, La razon, El mundo... etc diran alguna cosa???? Sgur que no. Això li diuen llibertat de prensa. Ara si hagués estat un que té simpaties prt JxS o CUPS, tallarien la tele i farien telediaris especials. Això és la marca caspanya
Volem tota la informació fa 10 mesos
Ara cal reblar el clau i que aparegui el llibre sobre SCC que està escrivint el magnífic periodista J. Borràs. Llavors quedarà clar tot plegat. Especialment, qui finança aquesta associació feixista. Perquè qui s´hi ajunta ja ho està, de clar: des del PSC fins al PP, passant per Unió i C´s IZ , que BAIX HAS CAIGUT!!! Duran, que BAIX HAS CAIGUT!! Rivera, el regenerador, que BAIX HAS CAIGUT!! Del PP ja no cal dir-ne res, oi?
Mercè fa 10 mesos
En Duran no ha caigut baix, està on estaba, el que pasa es que dissimulava, ara ja s'ha tret la careta.
Cacaseno fa 10 mesos
No entenc aquesta gent, deuen haver tingut unes carències afectives de ben petitons, maltractaments ... no ho sé, però tanta visceral-litat, provoca llagues a l'estomac!, espero que l'enxampin i el tractin psicol·logicament. No s'hi podrà fer gaire mes.
Anormal del 15 fa 10 mesos
Posar el teu numero de mobil per trollejar a Facebook no ho faria ni un nen de 13 anys.
copyright fa 10 mesos
sembla que la foto de capçalera la va treure d'aquí: http://esglesiessantsadurni.blogspot.com.es/2011/05/sant-serni-de-tavernoles.html Li podriem preguntar a l'autor del blog si li va demanar permís per utilitzar-la.
bb fa 10 mesos
Però com es pot ser tant, tant, tant, tant, però tant ruc per fer-te un perfil fals de FB per assetjar i insultar gent... i posar el número de telèfon? És la marca Espanya? Espero que que estigui en judicis durant molt de temps i s'arruïni.
Albert fa 10 mesos
Llarga vida a Carlemany!!! Corre conill, corre bestiola que no tens on amagar-te!!!
Juga't-hi un pèsol! fa 10 mesos
Bona feina. Demà a primera plana de tota la premsa escrita,... o potser no... segur que no. Com era allò ,.. sí "és un fill de puta, però és el nostre fill de puta".
llpv fa 10 mesos
Tela marinera.... aquests españolistes són descendents directes de les dones catalanes violades pels soldats borbons desprès de 1714.
jo fa 10 mesos
Els gens són tossuts i naveguem a través dels segles...
Albert de Castres fa 10 mesos
Bon treball nois. Cal desemmascarar aquests radicals d'extrema dreta hispànica abans que puguin fer mal a ningú. Paseu-li còpia de l'article a na Chacón, a Rivera, a Albiol i a Espadaler a veure si segueixen aixoplugant a aquests nous guellirers de Cristo Rey i la seva violència.,
APB fa 10 mesos
VISCA LA LLIBERTAT DE CATALUNYA!!!!! //*//

envia el comentari