Objectiu 11 setembre 2013: gran cadena humana per la independència

Òmnium Cultural i l’ANC criden novament a mobilitzar centenars de milers de persones als carrers
Carme Forcadell i Muriel Casals, presidenta de l'ANC i d'Omnium Cultural.
Carme Forcadell i Muriel Casals, presidenta de l'ANC i d'Omnium Cultural.
Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana han anunciat avui durant la celebració de la primera assemblea de l’ACN celebrada a Girona que el proper 11 de setembre organitzaran una gran cadena humana per reivindicar la independència de Catalunya.

Les presidentes de les dues entitats, Carme Forcadell i Muriel Casals, han explicat que els detalls d’aquesta cadena humana no es donaran a conèixer fins més endavant, però l’objectiu d’aquest acte, després de la gran manifestació de l’any passat, vol ser “un pas més de la societat civil en el camí per assolir l’objectiu de la llibertat nacional de Catalunya”.

"Les coses perfectes mai no es poden superar", ha assegurat la presidenta de l'ANC, per això,  la cadena humana d'aquest 2013 ha de demostrar que el sentiment de la Diada del 2012 continua viu i que la ciutadania no s'aturarà fins a aconseguir que Catalunya sigui "un nou estat d'Europa".

Igual que en les anteriors ocasions, aquesta convocatòria també serà oberta a totes les entitats que treballen per la independència de Catalunya. Igual que l’any passat la principal voluntat és “mobilitzar centenars de milers de persones al carrer coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya”, segons han explicat.

Crida a la mobilització ciutadana

De fet, en aquesta mateixa línia, fent una crida a la mobilització ciutadana, també ha tancat Carme Forcadell l'assemblea general de l'entitat. "No sé com ni quan, però sé que les quatre barres onejaran aviat lliures dins de tots els estats d'Europa", ha exclamat la presidenta de l'Assemblea, davant l'aplaudiment unànime de les 3.500 persones que han acudit a Fontajau.

A més de la implicació dels ciutadans, però, la presidenta ha reclamat al Govern i als partits "passos clars" cap a la independència i els ha "exigit" que creïn de forma immediata el Consell per a la Transició Nacional. A més, Forcadell ha carregat contra el joc brut de l'Estat i l'ha acusat de no ser democràtic.

L'assemblea ha servit per aprovar el 'Full de Ruta' de l'ANC de cara els propers mesos la qual aposta per “aconseguir que el 2014 quedin establertes les condicions objectives i necessàries per a aconseguir la independència”.
Comentaris
pepita fa 3 Anys
per ana a la cadena humana, que sa de fe.
pepita fa 3 Anys
com es pot fe per ana ala cadena
Julio murillo fa 3 Anys
UNE MANIF. ORGANISEE PAR LE POUVOIR POLITIQUE RAPPELLE TROP LES ETATS TOTALITAIRES QU'appuyait d'ailleursl'organisatrice Muriel. casals
Núria Navarro Dorca fa 3 Anys
El meu fill i jo, ens volem apuntar a la cadena humana per l'independencia el dia 11 de setembre de 2013.. ¿Com o podem fer, si us plau?
Laura Mach fa 3 Anys
També hi haura la manifestació a bcn?
Laura Mach fa 3 Anys
També hi haura la manifestació a bcn?
Rosalía González fa 3 Anys
Vull saber si a Vilanova hi ha alguna associació per la cadena ciutadana del proper dia 11 de setembre per reivindicar la independència de Catalunya. Gràcies
Laura Llobell Pintó fa 3 Anys
Siguem insistens,valens i resistensi no perdem las ganes de lluita ni la esperança.
Ermessenda fa 3 Anys
Doncs nosaltres en un moment ja hem mobilitzat 33 persones per acudir-hui. Tot el que es faci per Catalunya sigui quin sigui l'acte, depèn de la voluntat de la gent que hi participa. A més tant que ens agrada elogiar les noves tecnologies pel seu paper informador de qualsevol moguda mundial, l'onze de setembre hi pot haver també una cadena humana d'imatges de totes les posicions en les que es trobi la gent i informar al món sense mitjans de comunicació convencionals.NO ENS PODEM PERMETRE SER PESSIMISTES. ARA ÉS EL MOMENT DE CATALUNYA!
jaume castell fa 3 Anys
La cadena humana no te inpacte visual, son fotos amb 10 0 20 persones, no surtirem a cap tv del mon. Tenen por de la gent unida i ens volen escampar per las carreteres. Perdrem lo aconseguit el 11-9-2012
Bernat Tallaferro fa 3 Anys
El proper 11 de Setembre, ja hem de ser independents.
Paula fa 3 Anys
Una gran cadena humana serà la visibilització de la determinació del poble de Catalunya. Una cadena que abastarà tot el territori. I no us preocupeu, serà visible. I tindrà ressò perquè els media internacionals ja saben que l´11 de setembre és un símbol per als catalans. Per als escèptics (o els rebentistes) dir-los que ja hi ha precedents. Estònia, Letònia i Lituània, encara sota la URSS, varen enllaçar-se en una enorme cadena que unia les tres repúbliques. Dos anys més tard, eren països independents. Teniu fotos a internet: "cadena bàltica". SERÀ UN GRAN ÈXIT!
Josep Pages Cardedeu fa 3 Anys
La pregunta ques faran molts i molts Catalans sera ¿ DE que servira aquesta GRAN Cadena Humana ? Nomes molt més gasto public aixo si algu se emportara molts diners Ara no es temps de fer festes per distreura els rics . 800.000 ATURATS AL ATUR ESTAN Molts catalans tenin molts pobres i malgastarebn diners en una tonteria he per passar el rato els que viuen molt bé
Mipice fa 3 Anys
@Carolingi @segador També penso com vosaltres. Jo penso millor amb quatre macro-manis simultánies a les quatre capitals. Així ningú ens acusará de fletar trens i busos, amb diner public.
segador fa 3 Anys
A Carolingi: Tens raó. Sempre amb el lliri a la ma i donant-nos la mneta. Crec que una nova manifestació a BCN amb dos milions de persones, ens enforteix més a tots que una cadena humana dispersa o veuràs deu o dotze persones i prou.
conxita fa 3 Anys
Si us plau, digueeme ja que s´ha de fer. Visca Catalunya lliure
Teresa Juvé fa 3 Anys
Magnífic que siguin DONES que tinguem al davant del moviment independentista. 2013, any de les dones catalanes. I el musical IsaVel -una dona, un país, una lluita- que s'estrenarà a la tardor en serà el gran colofó!
Carolingi fa 3 Anys
deixem de ser boy scouts i fem coses serias, ocupem totes les agencies tributarias i lluitem decididament contra l`espoli fiscal perque tot lo demes es perdre el temps
Eudald Cortina fa 3 Anys
Siguem els catalans més práctics i donem costat a ANC per obtindre ben aviat l´independencia.

envia el comentari