S’estrena el documental d’Antoní Massaguer, històric de l’independentisme

El treball repassa la trajectòria d’aquest militant, empresonat i posteriorment absolt per la mort de l’empresari José Maria Bultó
La productora bergadana Nativa ha presentat el documental ‘Antoní Massaguer, anar-hi, anar-hi i anar-hi’. El treball analitza la trajectòria d’aquest militant de l’independentisme, condemnat a 36 anys de presó per la mort de l’empresari José Maria Bultó. Massaguer va ser absolt 13 anys després gràcies al Tribunal Europeu dels Drets Humans, qui va condemnar l’Estat espanyol per haver conduit un procés sense garanties legals.

El documental repassa l’evolució del secessionisme modern i la seva transició de la clandestinitat fins a ser una opció política majoritaria. La figura d’Antoní Massaguer serveix per narrar aquest procés ja que va passar de militar a L’Exèrcit Popular Català (EPOCA) a fer-ho a Esquerra Republicana. Entre altres entrevistats hi intervenen mossèn Ballarín, Xavier Barberà i Carles Benítez.

Format pioner

La filmació es presenta en format d’Edocumental des del seu web. D’aquesta manera l’espectador té l’opció de visualitzar enllaços i ubicacions que contextualitzen la informació apareguda.
Comentaris

envia el comentari