Nou avís dels militars a Catalunya

El tinent general Pedro Pitarch recorda que l'exèrcit ha de preservar la unitat d'Espanya i titlla d'"impensable" la independència de Catalunya
El tinent general retirat Pedro Pitarch ha considerat "impensable" una Catalunya independent ni a les bones ni per la força. "És impensable, ni tan sols a les bones, perquè no cap en la Constitució. I molt menys per força, perquè ni ho volen moltíssims ciutadans de Catalunya ni els de la resta d'Espanya, que també tenen molt a dir", ha dit a través del seu blog. Pitarch creu que no es pot ignorar la manifestació de l'Onze de Setembre, i ha augurat que a partir d'ara "serà molt difícil recompondre les relacions entre Catalunya i la resta d'Espanya". En tot cas, ha opinat que ara és moment de respectar "més que mai l'esperit i la lletra de la Constitució".

Pitarch ha alertat que "alguna cosa molt alarmant bull en les cuines polítiques catalanes", i ha rebutjat atribuir-ho a la crisi. Al seu parer, la política de Madrid "no ha pogut, no ha volgut, sargir i rematar bé l'organització político-territorial espanyola" en els últims 30 anys, i el 'cafè per a tothom' ha resultat en un "gran desengany". És per això que ha advertit que el pacte autonòmic i constitucional "s'està trencant", i ha reclamat treballar per evitar-ho, perquè "és moment d'apagar els focs i no d'avivar-los". "Ens podem cremar tots", ha advertit.

Al·lusió a Alamán Castro


Pitarch s'ha referit a les declaracions d'altres militars, com les del coronel Alamán Castro. Segons Pitarch, aquestes afirmacions representen aquells que les diuen, però els seus pronunciaments "reflecteixen estats d'opinió i línies de pensament molt arraigades en amplis sectors de les Forces Armades".
Comentaris
Susanna D. fa 4 Anys
Ignoreu aquestes manifestacions violentes. Només mireu-li la cara, amb això ja està tot dir. Només planyo a la dona i fills, si en té, d'aquest home. Deuen tenir una vida personal horrible i molt desgraciada. Res, passem, nosaltres a lo nostre.
Narcís fa 4 Anys
I encara tindrà dret d'emoluments passius en lloc de ser jutjat per insubordinació/ sedició/ alçament .. i atiament sanguinolent contra població civil? PD: i què diu aquest bon home .. que n'és compatriota meu? No fumem! Nota: ell no n'és més que un simple ' soldat ' a les ordres polítiques de llur gobierno i .. ben mantingut amb diners dels més humils ( n'aclaparadora majoria)! Anotació al marge: com poden dir aquestes bestieses, damunt, del tot equivocades .. si no són cap poder de l'estat? --------------------------------- perquè no passarà amb 400 euros al mes ( amb els guanys de tant de temps al exèrcit .. ja tindrà bons béns/ patrimoni àdhuc, potser, pla de pensions privat i d'altres assegurances) .. sigui per a entretenir-se fent comptes i no jugar a ser assegut a la dreta de Déu Pare Omnipotent ( ara que hi penso, no seria gens estrany ser catòlic, apostòlic i romà .. valora més un terreny que una vida humana, que damunt demana tenir-hi vida, vida catalana?
Jordi Romaguera fa 4 Anys
D´impensable, res. Ja es podeu anar fent a la idea que serem lliures. Si volen portar l´exèrcit espanyol a Catalunya, facin-ho. Riurem de valent quan veiem el ridícul davant del món. Que encara hi ha països africans dins d´Europa. I no voldria que cap africà se sentís ofès. Nosaltres estem a favor de la llibertat. I l´exèrcit espanyol, (aquí sempre n´hem dit d´ocupació),serà la riota d´Europa i els seus caps seran considerats els Milosevics espanyols. Ho sento, ja ho vaig dir que han fet tard. Vam trucar, de bona fe, massa vegades a la porta, i se´ns va tancar als nassos. No us estranyin que ara marxem cap a països civilitzats. Han fet tard. Mala sort...per vostès. Jordi Romaguera i Cubedo L´Hospitalet de Llobregat
Sebastià fa 4 Anys
Aquest soldadet ja ha estat renyat pels Estats Unit d'Amèrica en veu del seu ambaixador Alan Solomont. No cal dir-hi res més...!
Ciutadà fa 4 Anys
PER A TOTSELS QUE INSULTEN: QUIN TIPUS D'ESTAT CREGUEU QUE HAURÀ DE SER CATALUNYA INDEPENDENT SI L'ÚNIC QUE EN TENIM-ESPANYA- ÉS MALTRACTAT D'AQUESTA MANERA? LA COVARDIA QUE EN TINGUEU NO TE NOM. PENSEU EN QUANTS ESPANYOLS HI HA A ESPANYA, D'ON ÉS CATALUNYA, I TINDREU UNA RESPOSTA CERTERA DELS RESULTAS ELECTORALS PER A LES PRETENSIONS D'UNS POCS D'ESPANYOLS RENEGATS.
el nom fa 4 Anys
L'exèrcit està a les ordres del cap de l'Estat ... Si vosaltres us moveu que sigui per les seves ordres ... (Encara que ja es va fer contra Catalunya, utilitzant un exèrcit estranger perquè l'espanyol no podia), i que s'atengui a les conseqüències. Si us moveu sense ordres explícites ... pitjor; insubordinació ... , o enyorances del que us ensenyen i seguiu ensenyant a les acadèmies militars ... colpisme! Encara que els vencedors canvien la història, no oblidar, que no hi va haver guerra civil ... va ser un cop d'estat ... i el cap d'estat actual va ser designat pel militar colpista. A l'Europa d'aquell moment, era millor tenir un feixista al poder ... però ara és diferent, i Europa també té memòria històrica. Es demostra veritablement que aquesta Europa comença als Pirineus i Catalunya, es pot salvar tot vostre. Demostració: En l'administració de la invasió Napoleònica, Catalunya va passar a ser "assimilada" per França . Els catalans no som diferents ... sou vosaltres que no encaixeu bé en les societats plenament democràtiques. D'altra banda revisar la història d'aquesta Espanya ... des de la data actual mirant cap enrere, cada 90/110 anys hi ha desgràcia per aquesta Espanya ... i toca entrar a la dimensió real que és el vostre país, no el miratge de país que sobre valoreu (Des de fa tres anys veig amb claredat que Espanya, no ja que serà rescatada ... sinó que sortirà de l'euro). Des del Segle d'Or, molts escriptors i polítics, enaltits per "españolitos", reflecteixen amb realitat i crítica, qual és l'Espanya real ... i no us serveix de res! Perquè mai hi ha autocrítica ... tots uns Viriatos i Pelayos amb un "cierra España" , insisteixo així no es va enlloc ... demostrat . No era independentista, però a hores d'ara, després de la sentència del pseudo-constitucional; prefereixo prendre les meves decisions i exercir la meva llibertat de vot amb il · lusió, encara que em digueu que són equivocades, que seguir sumit en una mediocritat i corrupció d'un pseudo-país pseudo-democràtic, que pitjor que no sàpiga o no sapiguem a on va ... és que no té ni aporta res ... bé sí, Viriatos, Pelayos i "cierra Españas", com vostè ho demostra i el seu "col·lega", i el de rang superior també . CATALUNYA ESTAT D'EUROPA //*//
Joseph Hostench fa 4 Anys
Passats de rosca! Mentalitat imperialista! Mentalitat obtussa (típica d'Escanya)
el nom fa 4 Anys
Consell de guerra al militar que esposa en pol.litica fent qualsevol tipus de declaració, això és així en qualsevol pais democratic
Vicenç Ramoneda fa 4 Anys
Perquè, tots els militars que borden, son soldadets retirats? Bé, ja ho sabem! Pobrets! Els hi comprem una escopeta de canya entre tots?

envia el comentari