El rei ataca la reivindicació de l'Estat propi i el titlla de ‘quimera’

El monarca acusa la causa catalana “de dividir forces, alimentar dissensions i aprofundir en les ferides”
El rei espanyol, Joan Carles I, s’ha afegit avui al debat sobre la independència de Catalunya posicionant-s'hi diametralment en contra. En una carta publicada al web del palau de La Zarzuela, el monarca ha acusat el secessionisme- sense citar-lo- de ser una actitud contrària als interessos d’Espanya. "Estem en un moment decisiu per al futur d'Europa i d'Espanya i per assegurar o arruïnar el benestar que tant ens ha costat assolir", afirma el cap de l'Estat espanyol.

“En la difícil conjuntura econòmica, política i social que travessem només superarem les dificultats actuant junts, unint les nostres veus i remant alhora”, pontifica. Pel contrari, el cap de l’Estat adverteix que “el pitjor que podem fer és dividir forces, alimentar dissensions i aprofundir en les ferides”. “No són temps per escodrinyar en les essències”, afegeix.

La recepta de Joan Carles I passa per una sèrie de valors que "van brillar en particular durant la nostra transició", com “el treball, l’esforç, el mèrit” i fins i tot “l’imperatiu ètic”, malgrat els escàndols que darrerament han envoltat la casa reial i que poc corresponen amb el que pregona. El monarca afirma que aquests són els valors d'una societat "sana i viva". "La societat que volem ser i on volem estar per superar entre tots les dificultats que avui vivim", conclou.

Aquesta carta arriba just una setmana després de la manifestació de Barcelona, dos dies abans de la trobada Mas-Rajoy i després que dijous passat fos  el cap de la Casa del Rei, Rafael Spottorno, l’enviat de la Zarzuela a la conferència del president de la Generalitat, Artur Mas, a la capital espanyola.

Fonts del govern espanyol han indicat que la carta ha estat a iniciativa del monarca, però amb el vistiplau de la Moncloa. Joan Carles I ha informat prèvisament Rajoy...
Comentaris
cati fa 4 Anys
Si pagar el que ens correspon per mantenir la casa reial espanyola ens ajuda a fer un divorci més ràpid i tranquil, per mi no hi ha impediments. Anglaterra varen inventar la "commonwelth" per que la descolonització no fos tant traumàtica. La formen entre altres Canadà, Australia, i crec que també l'India, per tant ja veieu que son estats completament independents, tot i que mantenen la reina d'Englaterra com a cap d'estat. Ens estalviariem economicament aquesta figura.... Fins i tot pot ser que ens sortiria a compta...
Martí fa 4 Anys
Rei 'pepero'? Quina bestiesa. Juan Carlos és sociata de cap a peus i el PP li té ganes acumulades per aquesta raó, perquè sempre ha estat un titella dels sociates. Juan Carlos, 'pepero'. De traca. Absolutament de traca.
Rei Franquista NO fa 4 Anys
Juan Carlos te ha dejado el amante cazaleones? realment aquest hereu del Franco, ja no sap que la Constitució li diu que no es un politic partidista; ara, el caçador ha de dir a quin partit milita; cal que tots els partits catalans demanin la dimissió d'aquest pepero reial; quina vergonya, quin poca.soltada, quina irresponsabilitat franquista; per cert, el comunicat té el llenguatge propi del feixista JImenes los santos
Pepe fa 4 Anys
ESCANDALOS DE JUAN CARLOS I Rey de España CAPITULO 1º Juan Carlos dispara a su hermano. http://www.youtube.com/watch?v=2Q55BoPYJYo&feature=related
jomateixa fa 4 Anys
catalunya triumfant tornarà a ser rica i plena..................... ja es hora segadors,de donar-lis una patada als morros i fer la nostra.
capde fa 4 Anys
Quan gasta la casa reial? quina quantitat li pertoca a Catalunya?. Es clar que no vol que marxem, en lloc de caçar elefants harà d'anar a caçar conills al "Retiro"
ramon fa 4 Anys
però el missatge anava adreçat al PSC, que creu en quimeres federalistes. No?
josep alvarez fa 4 Anys
què ha de dir? se li en va la mamella... ara ploren... nosaltres anem fent via... i vostès, ja s'ho faran...
Anònim fa 4 Anys
Espanya és com l'amic que en una peli de zombis queda infectat. Què faràs? Quedar-te amb ell mentre agonitza sabent que no hi ha remei i que serà un llast per a tu? No! Fuges per potes, al cap i a la fi és la teva pell la que està en joc! SECESSIÓ JA!
BERNAT SEGURA fa 4 Anys
Que be. Ens estan organitzant una campanya independentista molt millor del que ens podíem imaginar.
el nom fa 4 Anys
Els catalans ja vàrem escollir un Rei i és aquest. http://en.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Zvonimir_Habsburg-Lothringen Cap d'altre
Xucamulla fa 4 Anys
Jo també faig com el rei però amb un matís: titllo de quimera l'Estat espanyol
Linda fa 4 Anys
Quimera? Què diu?
ferran fa 4 Anys
Aquest Paio pot dir missa...Un espoli de 16.000 - 20.000 milions anuals no el pot aguantar ni Deu. I quan (Per FI !!!) la nostra societat ha percebut que dins d'un estat caspós, corrupte i lladre com aquest, es impossible fer polítiques socials ni d'esquerres sense obtenir primer la independència, doncs passa, lo que ha passat. Que gent (parlant Català, Castellà o Suahili) han passat per damunt dels polítics demanant, la INDEPENDÈNCIA !!!
Malnom fa 4 Anys
Ciutadà Borbó, no n'heu de fer res! cuideu la vostra casa que prou feina haurieu de tenir. A Catalunya no tenim rei
Quim Mestres fa 4 Anys
L'hi hem de deixar clar a aquest senyor que es dediqui a caçar elefants, així si amb els seus diners, i que ningú li demana l'opinió sobre Catalunya
Jordi Romaguera fa 4 Anys
El que faltava pel duro!. Aquí a Catalunya tenim un adagi que diu: Més val sols que mal acompanyats!. Apa-li. Jordi Romaguera i Cubedo L´Hospitalet de Llobregat
Àngel fa 4 Anys
On era l'arbitre reial quan s'atiava entre el poble espanyol l'anticatalanitat més ferptge? On era quan el Tribunal Constitucional va trencar l' "espitu y los valores de la Transición"? O només pita quan ens defensem? És clar no? Encara a algú li falta alguna prova més de que ens cal mirar endavant? Trenquem ja!
Lluís solsona fa 4 Anys
Hi ha molta gent que te por de la llibertat, de la democràcia, de qui hauria de tenir el futur a les seves mans sigui el poble i no les elits dirigents, tant polítiques com econòmiques i demés poders fàctics com la casa reial, que donant la veu el poble veuen perilla els seus privilegis. Es per això que sentirem moltes, moltes veus i amenaces de totes bandes des-de Espanya i des-de Catalunya i des-de fora, perquè l'estat espanyol i te molt a perdre sobre tot econòmicament. Si els catalans ens creiem de veritat que som un poble demòcrata, que estimen la llibertat la nostra i la dels demès, si no ens deixem acovardir per amenaces i xantatges la gran majoria falsos, i el nostre govern també es valent i mire per els interessos de Catalunya i els catalans sempre tindrà el recolzament d'una majoria del poble de Catalunya. Un poble que sempre ha defensat la democràcia i la llibertat i que necessite poder exercí el dret a decidir el seu futur, sense que ningú que es volguí dir demòcrata si pugui oposar. per tant polítics, empresaris, treballadors, funcionaris, jovent i gent gran, pobres i no tant pobres tots els que creiem en la llibertat i la democràcia tenim la obligació de defensar Catalunya i decidir quin futur volem per nosaltres i les generacions que han de venir. Visca Catalunya lliure i democràticament sobirana!
donecperficiam fa 4 Anys
Via fora catalans...visca la república catalana
Vicenç Ramoneda fa 4 Anys
"“de dividir forces, alimentar dissensions i aprofundir en les ferides”" Al menys reconeix que hi ha ferides! Pobre reietó! Ara no podrà anar a caçar, pobrissó meu! http://www.lluisvives.com/servlet/SirveObras/jlv/12472749922389384210435/ima0094.htm
Narcís fa 4 Anys
S'ha acabat escopi'ns-e i pixà'ns-e a la cara de continu mentre us en dueu nostres guanys, damunt, de subjugà'ns-hi amb ' camises de força ' que en dieu lleis, lleis que despullen qualsevulla iniciativa nada a nostre poble vers nosaltres i vers nostre enlairament internacional! PD: per què has permés l'esmicolament dels PPCC? Nota: Catalunya n'és nostra única pàtria, la resta ( o sigui, vosaltres) .. ' diversitat i pluralitat '! Anotacuió al marge: però, a hores d'ara, no entèn d'ésser del tot impossible ser compatriotes .. de qui són nostres botxins? ----------------------------------------- O vós també sou captiu/ ostatge d'aquesta sa espanya o, simplement, feixistes?
Corona franquista NO fa 4 Anys
Pero que es creu aquest individu fet princep pel Generalisimo, el terrorista més gran de la Historia d'Espanya? aquest individu, ja es hora que treballi com tothom i deixi de matar elefants amb la fulana reial; quina vergonya, quin galtes, quin franquista no reciclat! Visca la Republica, fora la fulana!!!
el nom fa 4 Anys
republica catalana o OTTO D'HABSBURG .Els Borbons son producte de la falsificació del testament de Carles II
el nom fa 4 Anys
Que un borbó franquista, ja que va esser el Caudillo criminal, anticonstitucional i feixista, parli de democracia fa plorar; Rei, per que no vas amb la teva amant a mantar cocodrilos? prou monarquia franquista, prou feixistes espanyols; els borbons.franquistes nomes saben el atado y bien atado, fan pena, son franquistes
qvic fa 4 Anys
"Nunca fue la nuestra lengua de imposición" referint-se al castellà. A sang i foc la van imposar! Ara voldran silenciar la veu del poble català, expresada pacífica i democràticament, una altra vegada? Massa tard per confiar en els espanyols. Ja han demostrat fefaentment que els catalans i catalanes no cabem en la seva mesquina, granítica i malaltissa mentalitat d'estat. Els seus esforços per lluïtar contra la nostra voluntat, només respon a interessos mesquin i rapinyaires. Ho han demostrat de forma clara. Ja no hi ha marxa enrera: Catalunya, nou estat d'Europa!!!
qvic fa 4 Anys
1714 Catalunya sotmesa a sang i foc - 2014 Catalunya Independent a vots i pau.
Jordi Batlle fa 4 Anys
Què tothom pos-hi aquest vídeo al seu mur del facebook i al twitter: https://www.youtube.com/watch?v=qIeaPSqpvrQ És el vídeo de com Franco nombre al rei successor i aquest jura fidelitat al Movimiento.
Santi Vidal fa 4 Anys
Ara el senyor Borbó ens vol donar lliçons d'ètica?
Joana fa 4 Anys
Cal dir al Don Joan Carles, que el poble català està cansadissím de " ser cornut i pagar el beure " . Cal posar remei a aquestes humiliacions.
En Siscu d'Artesa fa 4 Anys
Qué n'esperabau d'un Borbo?. Ja ho diu la dita, Borbo i home de bé, no pot pas esser.
el nom fa 4 Anys
Té por de passar a la Història com un Borbó més dels que han anat perdent territoris. Que damni consell al cunyat, que el va perdre tot de cop.
el nom fa 4 Anys
Si per ell el treball és un valor, doncs au, a pencar! //*//
Vicenç Ramoneda fa 4 Anys
Ni hi estem pas contra la unitat dels espanyols, reietó! Allà vosaltres! Vosaltres sou els que ataqueu la voluntat de un poble! Nosaltres estem a favor de una Catalunya lliure i volem ser un estat, igual que Holanda, Dinamarca, Suècia, Finlàndia, Suïssa, Eslovàquia, . . . O no ho heu entès encra els espanyols? O creus que no tenim aquest dret democràtic? O creus que ens fareu por? O creus que la vostra "constitución", que només l'han votat un 13%, esta pel damunt dels catalans i demés drets internacionals? Agafa l'helicòpter que ens has fet pagar a nosaltres i ves a caçar elefants, corre! Visca la llibertat! Visca la República de Catalunya!

envia el comentari