Calldetenes, segon municipi "territori català lliure"

El municipi d’Osona s’afegeix a la iniciativa de Sant Pere de Torelló
Calldetenes és el segon municipi de la comarca d'Osona i de Catalunya a aprovar una moció per declarar-se "territori català lliure". El municipi ha seguit els passos de Sant Pere de Torelló, i aquest vespre ha aprovat, tres quarts d’hora més tard, una moció per declarar la independència de Catalunya.

El text, presentat per ERC, l’únic grup de l’oposició, ha rebut els vots favorables dels cinc regidors d'ERC, els dos de la CUP i tres de CiU. Un dels regidors convergents hi ha votat en contra, ja que l'alcalde, Marc Verdaguer, de CiU, havia donat llibertat de vot als integrants del seu partit.

El text de la moció declara el municipi "territori català lliure", dins del qual "la legislació i els reglaments d'abast espanyol seran vigents de forma provisional, a l'espera que el Parlament dicti les noves lleis catalanes". A més, insta al Parlament a sotmetre a votació la declaració "unilateral" de la sobirania nacional catalana "en el termini màxim de dos mesos".

El batlle de Calldetenes ha explicat que aquesta moció representa "fer un pas més endavant pel camí cap a la independència". "He votat a favor perquè demanem allò que és nostre, volem poder ser amos i gestionar el nostre esforç, ja que som capaços de gestionar-lo més bé que ara", ha afirmat Verdaguer.
Comentaris
valenti fa 4 Anys
Aquets alcaldets el que busquen es promosionas dintre el seu partit. El que han fet no te cap valor real, simple comedia i soroll mediatic.
From USA fa 4 Anys
Enhorabona Sant Pere de Torelló i Calldetenes. El mon és molt gran i hi cabem tots els pobles, totes les cultures, totes les llengues, totes les veus.

envia el comentari