Setge a la violència dels radicals

L'Estat equipararà la violència antisistema amb la de la 'kale borroka', endurint les penes i les mesures preventives contra els vàndals
Els ministeris d'Interior i de Justícia han decidit impulsar reformes legals perquè els vàndals, com els de Barcelona el dia de la vaga general, comencin a rebre el càstig penal del terrorisme de baixa intensitat de la 'kale borroka', segons informa aquest diumenge La Vanguardia. El canvi en la consideració penal d'aquests fets suposa elevar les penes mínimes de presó a dos anys, cosa que permetrà als jutges poder decretar presó provisional per als detinguts quan ho considerin convenient. Ja fa algunes setmanes que els dos ministeris treballen en una reforma del Codi Penal en relació a la lluita contra els violents que actuen de forma organitzada i premeditada.

El titular d'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha dit en declaracions a TV3 que es tracta de dotar els instruments jurídics legals per fer front a la violència urbana equiparant-la a la 'kale borroka'. "No es tracta de legislar a cop d'ocasió, sinó d'equiparar-nos a la legislació de països com França o el Regne Unit, que no tenen complexos a l'hora de preservar la pau pública des de la seva tradició democràtica", ha defensat Fernández Díaz.

Davant dels incidents com els del dia de la vaga general, Fernández Díaz ha dit que cal evitar que Barcelona sigui la capital mundial dels antisistema. Així mateix, ha subratllat que des del punt de vista de la imatge de la marca Barcelona, Catalunya o Espanya, "aquests fets estan fent "molt de mal i hi ha una gran alarma social" i ha insistit que no es poden continuar tolerant.
Comentaris
ISRAEL fa 3 Anys
LA CULPA DE TODO ESO NO ES SOLAMENTE DE LOS ANTISISTEMA, SINO TAMBIÉN DE LOS MOSSOS D'ESQUADRA Y SUS MANDOS, QUE SON UNOS INCOMPETENTES.
pàries de la terra fa 4 Anys
no has sentit a parlar del comerç just? si tan activista ets, obra en conseqüència. O aquí del que en realitat es tracta és d'abraçar un postura per poder fer el que et doni la gana en nom d'ella?
1312 fa 4 Anys
Cierto no me habia fijado en lo del pelo. Si que es verdad las secretas lo lleban recogido por ahi se van a salvar los de la foto, y lo que dices de las marcas pues que quieres que te diga todo lo que compras lleba puesta una marca
ferran fa 4 Anys
Aquesta iniciativa d'equiparar la violència antisistema amb la Kale Borroca és una xorrada més de tantes..Es una xorrada perquè les lleis contra la violència urbana ja hi són, l'únic que passa és que la justícia no les penalitza com prescriu la llei..Tot això, nomes és fer bullir l'olla per fer veure de que el PP ens salva la vida...Apa!!..Ja!!
pàries de la terra fa 4 Anys
tu creus? a mi em semblen uns taps de bassa, i la noia, si fos poli, portaria el cabell recollit. Però, ja que sembla que no són polis, potser em puguis explicar per què un anticapitalista porta sabatilles Adidas. I no és el primer que veig amb roba de marca.
1312 fa 4 Anys
Diria que los que salen en la foto son precisamente un grupo de secretas los tipicos que te encuentras en los alrededores de las manis. Alguien que suela asistir a manifestaciones los reconoce enseguida nada mas con obserbar su manera de estar y su indumentaria como un poco... como diria...¿forzada? algo raro se les ve y ese algo raro les delata.
ramon fa 4 Anys
hola suspir, a tu no t'han cremat la moto, ni han obligat els teus pares a tancar la botiga, ni ets el treballadors de l'estació de sants al que van hostiar, veritat?
suspir fa 4 Anys
Terrorisme d'estat, què si no? O pot ser preferiu parlar de la crisis & co.

envia el comentari