Sala-i-Martín ja veu Espanya a l’abisme

L’economista culpa Rajoy de no haver complert el pacte amb Europa i de falta de serietat
Xavier Sala-i-Martín afirma en un darrer apunt en el seu blog que “Espanya es troba al marge de l’abisme” i augura que si no “canvien molt les coses, camina inexorablement cap a la catàstrofe”. L’economista català assegura que el culpable d’aquesta situació és el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que no ha complert amb el seu pacte amb Europa.

I és que, segons recorda el català, mentre el Banc Central Europeu el passat desembre va comprar deute als països “solvents però mancats de liquidats com va prometre” – la qual cosa va generar una tranquil•litat momentània dels mercat-, l’Estat espanyol no ha estat capaç ni de retallar el dèficit ni reformar les seves estructures per recuperar el creixement, és a dir, executar la seva part del tracte.

L’economista, en aquest escrit enumera tot s els errors del govern del PP aquests cent primers dies de govern: no presentar els pressupostos fins després de les eleccions andaluses, contractar amics i familiars, no apostar per corredor del mediterrani, no solucionar el gran problema del sistema financer espanyol, és a dir, Bankia; assumir la pròpia culpa del dèficit i traspassar-lo a les autonomies, negar-se a apujar l’IVA, negar-se a rebaixar el salari dels funcionaris... La llista de l’economista és llarga.

Encara pot ser pitjor

En conclusió, segons Sala-i-Martín, ara la situació sí que està al límit: “Espanya ja no és un país solvent” i corre “el risc de contagiar-se de Grècia”. I, tot això, perquè Rajoy “no ha fet res per generar credibilitat que havia perdut el president Zapatero”, “ha fet tot el possible per lapidar les esperances dels ciutadans” que havien cregut en el canvi i ha actuat amb “falta de serietat”.

I, aquesta vegada, cal afegir una dificultat més, el Banc Europeu no ens salvarà per segons vegada. Per tant només es pot desitjar que el Govern espanyol “deixi de fer trampes, faci les coses amb serietat, assumeixi les seves responsabilitats i agafi els toro per les banyes amb valentia i decisió” ja que “les retallades de despeses i les apujades d’impostos a curt termini només empitjoraran la situació”, segons pronostica.
Comentaris
Falcó fa 4 Anys
Espanya s'enfionsa i amb ells a nosaltres. Es hora de plantejar qui som i on volem anar (a la independencia total) y plantejar.ho amb c laretat i firmesa. De no fer.ho aixi, quan la merda ens arribi al coll ja no podrà ser.
Magda. fa 4 Anys
Acabo de sentir-lo parlar per TV3 i se m´han posat els pèls de punta!.
Pere fa 4 Anys
El 21 de desembre s'acaba el món? Doncs vejam si corre la veu i per una vegada els catalans deixen de jugar a la loteria de Navidá. Seria llençar els diners: el puto sorteig ès l'endemà.
Jo ja m'hi cago fa 4 Anys
Tant se val, el 21 de desembre s'acaba el món (espero).
Un altre fa 4 Anys
Molt li hauriem de fer cas
Un fa 4 Anys
Millor si ens gobernen desde Brusseles

envia el comentari

Un estudi confirma que ja hi ha més gent dedicada al coaching que persones que ho necessitin
Un truc per augmentar el plaer durant el sexe
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades