Querol, l’arxivista

"Armand Querol es declara interessat pel temps que pugui fer a Toledo però no pel que hi hagi a Morella, la seva ciutat d’origen"
La setmana passada el Parlament va designar la composició del nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que integra tres representants de Convergència i Unió, dos del PSC i un del Partit Popular. Brauli Duart, a proposta de CiU, n’és el president, i Armand Querol, del Partit Popular, el vicepresident. Tot això vol dir una nova etapa. Els déus guiïn els responsables polítics de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio. I ens emparin a tots. D’entrada, la primera cullerada, una mosca. Querol, que és un vell veterà de la casa, ha acceptat que sigui el diari La Razón qui li faci la primera entrevista. I jugant a casa ha començat a marcar intencions i territori.

El nou vicepresident entén que “els mapes del temps haurien de mostrar tot Espanya”, perquè “al llibre d’estil de TV3 no hi ha res que parli dels Països Catalans”. Aquesta va ser, exacta, la primera declaració de principis del PSE-EE quan, amb el suport parlamentari del PP, es va fer amb el govern del País Basc. Els mapes del temps d’Euskal Telebista incloïen fins aquell moment tots els territoris històrics bascos , però els nous aires polítics van excloure’n Navarra i Iparralde.

En tota aquesta història no deixa de ser curiós que tant Brauli Duart com el mateix Armand Querol siguin valencians. I per tant, almenys com a targeta de presentació, se’ls hauria de pressuposar un cert interès per les terres catalanoparlants més enllà del riu de la Sénia. Interès contraproduent en el cas de Querol, que es declara interessat pel temps que pugui fer demà a Toledo però no pel que hi hagi a Morella, la seva ciutat d’origen.
Armand Querol comença, doncs, amb les mateixes preocupacions que els socialistes bascos. I amb algunes altres d’afegides. Per exemple, el nou vicepresident de la Corporació considera que “valdria la pena arxivar documentals com Monarquia o República o Adéu, Espanya”. L’arxivística és una de les passions dels amos de les tisores.

Artur Mas va defensar la tesi que el govern havia de pactar amb la mateixa força política l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat i la majoria del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Això ha portat el PP a una certa situació de domini i Armand Querol a la vicepresidència del consell. Ja es veu per on pot anar el negoci. Precisament, si alguna cosa hauria de millorar tant a Catalunya Ràdio com a TV3 és el sentit de país complet. I si algú dubta de l’encert en l’acord, només cal que faci una ullada a la situació de TV3 al País Valencià. I es pregunti qui ha imposat l’apagada. Justament els mateixos que ara pretenen arxivar reportatges incòmodes i mutilar mapes del temps molestos a Catalunya.
Comentaris
atlasac fa 4 Anys
Una cosa és certa, els castellans ens volen fotre al MASR, (m´agrada aquesta errata) i els m´agradaria conèixer el NOM més correcte que deuria de dir (això de BORREGOS....però quin ANIMAL VOTARIA A FAVOR DELS SEUS DEPREDADORS CON FAN ELS HUMANS CATALANS!!, Perquè perquè els vas VOTAR? NINGU, NINGU HO DIU....
ferran fa 4 Anys
Nomes afegir que en la meva opinió, les cotes màximes d'excel·lència i llibertat de Millenium les van aconseguir amb el gran Vicenç Villatoro i amb anterioritat una persona que guardo la seva imatge, però no recordo el seu nom.
Martí fa 4 Anys
No és així com recordo jo Millenium. Tot el que en recordo és un nivell paupèrrim que només se s'evitava quan algun eventual convidat passava olímpicament del baix llistó que marcava aquell enorme sociata que un cop a la setmana anava a la llibreria del Raval i encabat s'estava una eternitat per mostrar les portades dels llibres que hi havia arreplegat mentre anava dient-ne de cadascun l'únic que en sabia dir: el nom i l'autor. El fons era de pena. Però la forma -aquella cançoneria exasperant, aquella cantarella insofrible- feia bo el fons. Sociata per sociata, mil vegades abans el sociata que feia el programa de llibres. Però com d'aquí a Lima.
ferran fa 4 Anys
Martí, Millenium va iniciar la programació fa més de quinze anys amb la pretensió d'emular el gran èxit aconseguit per “La clave” de televisió espanyola d'una primera època i per Antena 3 de la segona. Sempre va ser presentat per Jose Luis Balbín. Era un programa d'una gran qualitat tan pels temes com pels convidats, encara que naturalment, sempre en clau espanyola pel que això significa...Doncs be, Millenium de televisió catalana va aconseguir no tan sols igualar la qualitat de “la clave” que ja era més que notable, sinó que va aconseguir superar-la, amb el merit afegit de fer-ho amb clau Catalana. Millenium era una taula rodona amb convidats d'un altíssim nivell per tractar qualsevol tema d'actualitat: Polític, Cultural o Científic......Si m'has llegit fins aquí, segur que penses quin rotllo m'està foten aquest tio!!......Nomes vull expressar la meva admiració i reconeixement per aquelles persones de l'antiga televisió catalana i en particular d'aquell Millenium. Gent que tractaven els temes de rabiosa actualitat quan tocava, sense limit de temps i sense cap censura prèvia ni posterior...Aquesta llibertat s'en va anar a norris quan va arribar el tripartit. Aquells inútils van donar entrada a un monstre pitjor que l'autocensura. Van donar entrada a la fastigosa quota política per part de partits polítics que són enemics mortals de Catalunya. Van fer desaparèixer tots el debats cos a cos a menys que aquestos fossin prèviament controlats pel presentador estrella de torn i amb convidats prèviament filtrats. Com els polítics no van tenir collons d'eliminar Millenium pel seu antic prestigi, simplement el van desnaturalitzar per deixar-lo com un programe't innocu i carrincló fins que la gent s'anés oblidant com hagi ha estat. Per tant, encara que hi hagi gent que li pugui agradar el format actual, el Millenium d'abans no te res a veure amb el d'ara. La pena, és que els comissaris polítics que dominen tv3 no li hagessin donant una mort digna, estalviant així posteriors equívocs.
Lluís del Masnpu fa 4 Anys
Rossend, Ja no te’n en recordes d'un tal Joan Ferran (PSC) que volia arrancar la crosta nacionalista.
Martí fa 4 Anys
Millenium? Deus estar de broma i no ho he sabut captar.
ferran fa 4 Anys
Penso que sobrevaloreu massa del que pot fer un genocida de la nostra llengua com aquest individu dins de l'actual correlació de forces de la corporació, llevat del ressò que les clavegueres mediatiques espanyoles li puguin donar.. Per cert, us heu fixat que la cara de tots aquests genocides lingüístics i culturals, és la mateixa?.Tots pateixen d'un auto-odi tan ferotge que els hi provoca un estrenyiment que els consumeix per dins..Doncs be, vull dir que en l'actual correlació de forces res canviarà. Hi hagi o no aquest subjecte dins de la corporació, tv3 continuarà patint l'autentic càncer de la fastigosa quota política de partits espanyolistes que hi són presents des de l'inici del tripartit..Seguirem sota la dictadura del políticament correcte encara que els mapes del temps siguin els mateixos. Seguirem patín uns telenotícies casposos i espanyolitzats. Continuarem amb l'eradicació iniciada pel tripartit dels grans debats polítics en clau Catalana que van ser substituïts per succedanis. Seguirem amb la degradació, mutilació i desnaturalització del que va ser un programa d'una excel·lència extraordinària per debatre idees, com va arribar a ser l'antic Millenium.
Rossend Tibenys fa 4 Anys
CiU ha fet un mal pas politic acceptant un home com el Querol al Consell de la CCMA. Es de preveure una lluita continua per imposar-se , on tindria que haver bona armonia catalanista. La introducció del PP a las institucions catalanas son d´ anar alerta per la seva vocació centralista malentesa.
cartanya fa 4 Anys
Miran-lo t`en adones que la mala llet no la deixat creixa!!!
Xarlicat fa 4 Anys
Per si algú ho dubtava, veieu ara clarament com Mas i CiU són capaços de "vendre's" el País a canvi de mantenir-se al poder ?
Torsimany fa 4 Anys
Si un morellà diu i fa com Querol és que a tot arreu hi ha traïdors.
patriota fa 4 Anys
I aquest Armand Querol vicepresident de la Corporació? Que Déu ens agafi confesats. Jo ja començo a no entendre certes decisions. La Corporació és vital per a la Cultura catalana i la nostra llengua, les quals hem de defensar a capa i espasa. Prou de concessions al PP., i si és necessari convocatòria de noves eleccions catalanes. començo a no entendre certes coses.

envia el comentari