Que paguin els altres

Sala Martín adverteix que del sacrifici de 27.000 milions als pressupostos de l'Estat, només 8.400 seran esforços del govern espanyol
L'economista Xavier Sala Martín ha advertit que del sacrifici de 27.000 milions d'euros que el govern espanyol diu que representen els pressupostos de l'Estat, aquest en realitat només farà retallades per valor de 8.400 milions. "S'obre el teló i surten Montoro i Sáenz de Santamaría amb llagrimetes als ulls dient que han fet un sacrifici molt seriós de 27.000 milions i resulta que 13.400 són sacrificis dels ciutadans als quals s'havia promès no apujar impostos, 5.000 de les comunitats autònomes i només uns 8.400 milions seran retallades de l'administració central", afirma el professor de la Universitat de Columbia al seu bloc.

Segons Sala Martín, el projecte pressupostari de l'executiu del PP és una "farsa". L'esforç més important, que arriba a la meitat del total, correspondrà als ciutadans i les empreses amb impostos i taxes addicionals. A través de l'IRPF, l'executiu preveu recaptar entre 4.000 i 6.000 milions. Segons l'economista, tot plegat és un "càstig fiscal" a les empreses, quan el PP s'havia compromès a tot el contrari.

Uns 5.000 milions més el govern espanyol se'ls estalviarà amb una reducció de transferències a les autonomies, que s'afegiran al que ja han retallat. Sala Martín es mostra especialment crític amb l'amnistia fiscal que preveu també l'executiu popular.
Comentaris
s fa 4 Anys
molt catalanista, però quan va rebre el premi Joan Carles d'economia, va anar al palau reial amb tota la familia, i obeint al rei, escllar.
j fa 4 Anys
España va cami d'esdevenir una altra Argentina o Grecia (Tan l'hi fa). Si els catalans no marxem correns acabarem a la miseria. INDEPENDENCIA o MISERIA!!!
Joaquim de Juià fa 4 Anys
Moltes gràcies Sr. Sala.
Sibil·la fa 4 Anys
Gràcies Sala Martin pel que treballes en relació al nostre país i per la divulgació que en fas.
bauma fa 4 Anys
Espanya: glup glup glup glup, però Catalunya si no merxem tambe!!!!, o sigui que uii!!!!!!
Siset fa 4 Anys
Gràcies Xavier Sala Martin, tu seràs el pròxim president de la meva Catalunya lliure i independent. felicitats per no mossegar-te la llengua mai i dir sempre les veritats de l'economia real.
Hortensi Fibla fa 4 Anys
El fracás del nou Gobierno del PP será próxim i sense escapatoria, per lo mal plantejats economicament . Sala Martin té tota la raó. No son seriosos i a més a més son de poc realisme técnic. I mentres , els catalans pagan religiosament més que ningú.
joan fa 4 Anys
Es per això que els mercats han rebut aquests pressupostos tan fredament?Potser acabin donant-nos raó als catalans que a Madrid no saben d´economia...productiva

envia el comentari