'Libération' radiografia l’independentisme català

El diari francès publica el reportatge: «Catalogne, le mirage de l’indépendance?»
El diari francès 'Libération' publica avui un reportatge sobre les causes de l’augment de l’independentisme a Catalunya sota el títol "Catalogne, le mirage de l’indépendance?".

L’autor de l’article, l’hispanista de la Universitat de Paris-Est-Créteil (UPEC), Stéphane Pelletier, recorda que entre un 30 i un 50% dels catalans es mostren a favor d’un Estat propi dins de la Unió Europea i recull alguns dels greuges que ha patit Catalunya els darrers anys, com la sentència contra l’Estatut o el problema històric de les balances fiscals. I és que com apunta “el fet diferencial” català no “data d’ahir”.

A nivell polític, l’articulista inicia el relat informant de l’aposta per l’estat propi que ha fet CiU en el darrer congrés, però també posa en evidència “ambigüitat” d’aquesta formació respecte la independència. “Autonomista de dia i independentista de nit, però la política no es viu en els somnis sinó en la realitat”, diu el francès a la federació.

Finalment, però, segons Pelletier, allò que més preocupa els catalans és complir amb el dèficit i les retallades que aplica el govern d’Artur Mas i no “una hipotètica independència”.
Comentaris
Laura Genís fa 4 Anys
Un molt bon llibre per enetrendre tot el rerefons d'aquest assumpte és "What Catalanas Want" de Toni Strubell. Ho explica en anglès amb entrevistes personalitatas catalanes capdavanteres.
alonsanfans fa 4 Anys
Atenció al primer comentari a l'article original en francés que hi ha afegit un subvencionat pel règim. Algú que es manegui prou en francés hauria d'escriure-hi alguna rèplica. Que no tinguin només els comentaris d'aquests malparits ecspagnolos.

envia el comentari

Enxampen Alves comprant una perruca per fer de Raffaella Carrà en la seva presentació amb la Juventus
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades