Josep Borrell, obligat presentar la dimissió

Plega de l'Institut Universitari Europeu, perquè alhora va cobrar 600.000 euros com assessor de l'empresa Abengoa
El socialista Josep Borrell ha hagut de dimitir com a rector de l'Institut Universitari Europeu per haver-se “oblidat” de declarar que també cobra de la companyia energètica Abengoa. L'expresident de l'eurocambra i exministre de Felipe González va posar ahir el seu càrrec a disposició del consell superior d'aquesta institució, que en els seus estatuts prohibeix al rector cobrar cap altre salari sense autorització prèvia. Borrell va ingressar l'any passat 300.000 euros per fer de conseller independent de la gasista andalusa i 300.000 més el 2010, però ha comès la “lleugeresa” de no haver-ne informat l'Institut, segons admet en la carta de dimissió, informa el Puntavui.

Borrell dirigia des del gener del 2010 aquest centre educatiu i d'investigació especialitzat en estudis de postgrau, fundat per la UE el 1972, amb seu a Florència i uns 750 estudiants. El consell superior de l'Institut, un consell d'administració format pels representants de 19 estats membres europeus i que actualment presideix Estònia, haurà de decidir en els pròxims dies si accepta o no la dimissió.

L'exministre del PSOE i fugaç excap de l'oposició a Aznar assumeix la seva responsabilitat en la carta que ha enviat al consell superior del centre i admet la “lleugeresa”, segons citaven ahir els diaris italians La Repubblica i La Nazione, d'haver-se “oblidat” de declarar els 600.000 euros ingressats com a conseller d'Abengoa. Borrell ha optat per renunciar al càrrec després que alguns responsables de l'Institut hagin llegit a la premsa espanyola una informació sobre la seva retribució a l'energètica: tant l'any passat com l'anterior, va cobrar 200.000 euros en dietes i 100.000 més pel fet de pertànyer a comissions del consell de l'energètica.
Comentaris
AliBay fa 4 Anys
I quins mèrits va acreditar perquè el nomenessin director d'un organisme que imparteix uns cursos que sembla que són molt importants? Vull dir a més de ser del PSOE i d'haver fet els favor que calia fer.
Narcís fa 4 Anys
Per a això .. apugen el gas ( amb emoluments que són de pur atracament)? PD: no n'hi ha de presons per a qui ' legisla així '? Nota: no digui PSOE, no digui PP, digui .. espanya! Anotació al marge: més col·legues comentaristes han estat prou diàfans!
Cuentista fa 4 Anys
De Josep poc, Pepe per als amics espanyols. I un més a viure del no res, però hi ha algú, d'aquests que són tan espanyols que treballi ?? No en tenia prou amb 300.000 euros per anar vivint?
Pere fa 4 Anys
Sento vergonya aliena. ¿ Pero es que no hi ha ningu que sigue capáç de fotra a aquets aprofitats i pocavergonyas a la preso?Tan me fa que sigui socialista,Pepero,de Ciu o de qualsevol partit ¡¡ A la preso per abus de confiança i frau. No acabarem mai de sanejar la politica,es imposible.
Manel Xic (Les Penel fa 4 Anys
Mira-te'l ell...¡ tant que perseguia la Lola Flores, i el pedrito Ruiz, i tots els empresaris catalans, quan era Ministro de Hacienda de EspaÑa. Ja, ja, ja...¡
Pirineus fa 4 Anys
M'hi jugo un pésol que ara demanarà perdó, és l'última moda.
Ermengol Baiget fa 4 Anys
Aquest fulano ens tenia que donar bon exemple ?. Un dels sociatas aprofitats del poder que se les donan de llests i ara fan el ridicul públic internacional.
josep barceló fa 4 Anys
Els del PP i els del PsoE, transformen el seu crit "Todo por la Patria" per "Todo por la cartera"...Llista d'alguns "enchufados": El pepero J.M.Aznar i la sociata Mercedes Salgado a ENDESA, el sociata Felipe Gonzalez a GAS NATURAL, l'ex de la Casa del Rey Alberto Aza i el sociata José Borrell a Abengoa, el gendre del Rey a Telefònica,...
Jordi fa 4 Anys
No se'l obliga, se l'hi dona la oportunitat de presentar la dimissió de manera elegant, abans de tenir de fotre'l al carrer. Oblidar-se de segons quines coses a la Europa dels Pirineus cap amunt dur a exigir responsabilitats, es allò que aquí no volen entendre molts dels polítics.
Raül fa 4 Anys
Els P$O€ciates tenen un amor per els diners que fa fredat. I encara ens volen fer creure que son "Socialistes" i "Obrers". Però EspaÑÑols si que ho son, fins i tot els de la seua franquicia a Catalunya.
toni fa 4 Anys
El alguacil alguacilado!

envia el comentari

Un estudi confirma que ja hi ha més gent dedicada al coaching que persones que ho necessitin
Un truc per augmentar el plaer durant el sexe
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades