El vicepresident de la CCMA vol esborrar els Països Catalans de TV3

Armand Querol demana revisar el mapa del temps, abolir l'expressió 'Estat espanyol' i no encarregar documentals com 'Adéu Espanya'
El futur vicepresident del consell de govern de la CCMA, Armand Querol, s'ha mostrat partidari que el mapa del temps de TV3 dibuixi "de nord a sud, i d'est a oest, la totalitat de l'estat espanyol". En una entrevista concedida al diari La Razón, Querol accepta que els mitjans públics catalans donin "una dedicació més especial" a Catalunya, però sense oblidar la resta de l'Estat.

Querol, proposat pel càrrec que ocupa pel PP, planteja canvis en l'estil dels mitjans públics catalans en el sentit d'ampliar el mapa del temps per incloure el territori espanyol o substituir precisament  l'expressió 'Estat espanyol' per la d''Espanya'. El vicepresident de la Corporació argumenta la primera proposta per la necessitat de donar una informació "més àmplia" i perquè no hi ha un llibre d'estil que digui que s'ha de parlar dels Països catalans. "Si agafo el cotxe i vaig a Toledo, voldria que el senyor Tomàs Molina em digués que a Toledo plourà", afirma.

El vicepresident de la CCMA recorda que ha defensat molts cops que els informatius de TVC es refereixin a l'estat espanyol com 'Espanya'. I ha afirmat que, tot i que el llibre d'estil contempla aquesta terminologia, es pot tornar a plantejar la qüestió.

L'entrevistat reconeix que el CAC diu que TVC és la televisió més plural. No obstant això, considera que, abans d'emetre reportatges com 'Monarquia o República' i 'Adéu Espanya', "s'hauria de mirar perquè hi ha moments en què val més la pena arxivar aquests documentals". "Crec que de vegades és millor no encarregar-los, i, si s'han encarregat, analitzar-los i mirar si és millor deixar-los al calaix", declara.

Querol és l'únic representant del PP a la CCMA, i no podria tirar endavant aquesta mesura ni amb el suport dels 2 representants del PSC, per falta de majoria. El criteri serà el que decideixin els representants de CiU, que és la formació sota el govern de la qual es va instaurar el mapa del temps dels Països Catalans. El diputat socialista Joan Ferran s'ha expressat repetidament en els mateixos termes que Querol.

El diputat de CiU i alcalde de Figueres, Santi Vila, ha replicat Querol des del Facebook, i ha donat per tancada la qüestió. "Em sembla que el senyor Querol no té clar què s'espera de la CCMA: informació de qualitat, foment del pluralisme i compromís amb la llengua i cultura nacional. L'intervencionisme és estrany a la bona cultura democràtica. Ufff!", ha indicat.

Comentaris
antoni fa 4 Anys
Si l'Armand Querol vol saber quin temps fa a Toledo..., doncs que consulti les "teles" de les espanyes. Igual que si vol anar a... Paris? haurà de consultar les "teles" gavaxes. El que si estic d'acord es en nombrar les espanyes com a espanya, que no pas estat espanyol. Per que mal que li pesi a les espanyes hi ha més d'un estat (o es que encara no s'ha enterat?)
Joana fa 4 Anys
Cal esperar que si ampliessin la informació metereològica de tot l´Estat Espanyol s´hauria de destinar-hi més temps (minuts) dels que actualment es disposa. Si no és així no es pot acceptar de cap manera. Hem d´estar amatents a no haver de claudicar a cap pressió que de manera mig camuflada podrien intentar . .S´ha d´apendre a ser més assertius i defensar el que ens pertoca.
ferran fa 4 Anys
No sigueu rucs el PP no enganya ningú..Ells són uns genocides lingüístics que volen la minorització del català fins deixar-lo dins d'un nivell residual o folklòric i per això practiquen l'eutanàsia activa. En aquest particular, nomes poden practicar l'eutanàsia verbal....Més perillosa és l'actitud del PSOE-psc que podent-ho evitar es disfressen amb l'ambigüitat calculada de l'eutanàsia passiva..Com conseqüència d'aquesta actitud és quant un ramat d'ingenus o d'hipòcrites espanyolistes disfressats de catalanistes, poden deixar als de Ciu a parir.
Jordi (de Manresa) fa 4 Anys
Era possible una televisió més espanyolista que la del tripartit? Si i tant! amb ciupp tot és possible!
Que vagin jugant... fa 4 Anys
No se quina una es porta CIU amb aquestes barbaritats... pero aneu en compte amb perdrens el pel als que us hem votat tota la vida i mai ho hem deixat de fer. Vuit anys de tripartit va deixar Catalunya reduïda a escoria gràcies a rire-lis les gràcies a Iniciativa... si ara feu el mateix amb el PP, no sols rematareu la feina del Montilla, sino que poden haber respostes poc serenes dels vostres votants. Vosaltres mateixos...
Paula fa 4 Anys
Com més parides digui, més independentistes crearà. Però encara seria millor si, efectivament. se n´anés a Toledo I S´HI QUEDÉS. Uncomentari més interessant: cal que, a més d´indignar-nos, ens comprometem a treballar per la independència. Només ACTUANT serem lliures. A cadascú de buscar com i des d´on. Salut!
Berenguer fa 4 Anys
Aquest senyor ha estat escollit gràcies al consentiment de CiU oi? doncs no hai que desir nada más.
Isidre B.T. fa 4 Anys
Això és tornar al temps de la dictadura, però dissumulada lleugerament. Si aquest bon home vol saber el temps de TOLEDO, JO NO. Però si ho volgués, clicaria qualsevol dels canals estatals o a internet. Una altra provocació més !.
Magda. fa 4 Anys
Ara no vénen a atacar-nos amb tanks i avions, però ens van rosegant per totes bandes, com els corcs a la fusta fins que no siguem res més que un munt de serradures. Independència ja!!!.
Jaume fa 4 Anys
CYU: partit anticatalà
el nom fa 4 Anys
Aquest collons de Querol, val més que foti el camp a Espanya, i ens deixi tranquils. No són collons no, la merda que hem d'aguantar. Vol convertir TV3 en una putíssima merda, com les TV d'Espanya, que foti el camp!
Narcís fa 4 Anys
A què hi juga : -- no en té l'estatal i d'altres ídem privades en espanyol cosa que no poden fer nostres compatriotes catalans defora/ espanya pel que fa al català? -- diu de dir-ne espanya quan espanya només implica ' ampla és castella ' i tururut viola!, així amagar/ solapar l'existència de Catalunya/ PPCC deixant-nos-hi com allò que recerquen de centúries .. un argot/ codi/ consuet, dialecte de llur espanyol? PD: què podem esperar-hi de peperus i psoerus .. simples representants dels entrats a mata-degolla a nostre país? Nota: verament, no sé pas perquè em molesto en contradir tanta rucada ( perversitat) d'allò més baixa mà, quan, damunt, també ho fan altres autonomies ' espanyoles ' de soca-rel! Anotació al marge: aire, que vol dir vent!
jo fa 4 Anys
gracies CyU, heu sigut i sou la vergonya de Catalunya, colla de bedells, la tele del tripartit? quins nassons, amb el Cuni i la Rahola fent la feina a CyU, no teniu vergonya ni la tindreu mai, a mes fent pinça amb el PP ( Girauta i altres) contra Monica Terribas, feu vomitar
jo fa 4 Anys
gracies CyU, heu sigut i sou la vergonya de Catalunya, colla de bedells, la tele del tripartit? quins nassons, amb el Cuni i la Rahola fent la feina a CyU, no teniu vergonya ni la tindreu mai, a mes fent pinça amb el PP ( Girauta i altres) contra Monica Terribas, feu vomitar
el nom fa 4 Anys
Jo prefereixo coneixer el temps de Londres o Munich, ciutats amb les que cal que hi tinguem mes coses en comu que amb Toledo. Ah i si el tal Armando vol coneixer el temps de les Hurdes o Cabezon de la Sal que ho busqui a internet que la TV catalana no esta per satisfer els seus capricis etnics.
Dagotero fa 4 Anys
Lo de "Espanya" em sembla bé. Lo del mapa, rotundament no.
Vicenç Ramoneda fa 4 Anys
"Si agafo el cotxe i vaig a Toledo, voldria que el senyor Tomàs Molina em digués que a Toledo plourà" Jo, si agafo el cotxe i vaig a Vilafranca del Conflent, Salses o Formiguera també ho voldria de les "teles" espanyoles! Gràcies "covardia i unió"!
Oleguer Rius fa 4 Anys
Aquest home l´Armand Querol está fent un mal debut a la CCMA. Compte que ara no son moments de fer-se el homanet politicament parlant i voler anar contra corrent.

envia el comentari