El PSC, un frau a Catalunya

 "És molt eloqüent que algú que es fa passar per demòcrata arribi a l’extrem de satanitzar les urnes"
Si el PSOE català pogués intuir, només intuir, el galdós paper que li reserva la història amb relació a la seva aversió a les llibertats nacionals de Catalunya es dissoldria ara mateix aclaparat per la vergonya. Però ni ho intueix ni ho vol intuir i, a ulls clucs, sense cap mena de reflexió, es lliura a una fugida endavant que serà la seva destrucció. De moment, ja ha estat foragitat de la major part dels llocs de poder que havia ocupat durant força temps. Alguns, fins i tot, més enllà d’una generació. I ara, com passa amb les marques polítiques que ja ningú no compra, es veu obligat a publicitar-se com a partit renovat –“nou PSC”, en diuen ells– amb el desig que la societat sigui prou càndida per fer-los confiança. Pensen que amb una cara nova aquí i una cara nova allà ja n’hi ha prou per enredar la gent. Però és un frau, perquè la cúpula actual del PSOE de Catalunya és tan nacionalista espanyola com l’anterior. Només cal veure com reacciona cada cop que la societat catalana fa un pas, per petit que sigui, en favor dels seus drets nacionals.

Fixem-nos que en pocs dies de diferència el PSOE de Catalunya ha saltat amb la mateixa virulència que el Partit Popular i Ciudadanos, els seus dos grans socis en aquesta qüestió, en contra de la fi de l’espoliació fiscal que patim i en contra de la llei de consultes. Una llei, per cert, força tèbia i encotillada. En el primer cas, veient-se impotent per rebatre el saqueig que pateix Catalunya per part d’Espanya, així com l’evidència que ara mateix seríem un dels països més pròspers de la Unió Europea si fóssim un Estat, no li queda més remei que qualificar les xifres de mentida i abocar desqualificacions sobre el conseller Andreu Mas-Colell acusant-lo de trampós. No es pot caure més avall, però els socialistes catalans són capaços d’això i de molt més en nom d’Espanya. En aquest sentit, les tradicionals proclames espanyolistes de la portaveu Rocío Martínez Sampere són sempre altament il·lustratives. “No som traïdors”, ha arribat a dir tot demostrant, sense adonar-se’n, que qui té la cua de palla s’encén.

Pel que fa al tema de les consultes, la diputada Laia Bonet, una altra abanderada de l’espanyolitat, ha arribat a dir que són “un instrument de propaganda política al servei del govern i de l’estratègia del pacte fiscal en benefici partidista i en detriment del país”. Déu n’hi do. Sort que d’aquestes barbaritats, com dèiem, en queda constància escrita i el temps s’encarregarà de posar-les en el lloc que els correspon. Tanmateix, és molt eloqüent que algú que es fa passar per demòcrata arribi a l’extrem de satanitzar les urnes. De les urnes, en fugen sempre els amics del pensament únic. Però jo mateix, viatjant per diferents llocs de Catalunya com a portaveu de la Plataforma que va impulsar la consulta per la independència a Sant Cugat, vaig poder comprovar tristament com a la majoria de municipis, llevat d’honroses excepcions, el principal enemic de les consultes no era pas la Falange, sinó el PSOE de Catalunya amb les seves maniobres adverses. No és estrany, per tant, que ara es mostrin tan al·lèrgics al parer de la gent expressat en una papereta i dipositat en una urna. Són els mateixos hipòcrites –i els seus hereus– que el 15 de gener de 1976, asseguts a les primeres files del Palau d’Esports de Montjuïc amb llumins i encenedors flamejants a les mans, assistien al concert de Lluís Llach i cridaven entre aplaudiments: “Llibertat d’expressió! Llibertat d’expressió! Llibertat d’expressió!”

Però bé, a hores d’ara ja no és cap secret que el PSOE de Catalunya és un dels fraus polítics més espectaculars de la nostra història recent. Per això no estranya ningú que, dient-se federalista, sigui tan al·lèrgic al principi més elemental: tenir grup propi al Congrés espanyol.
Comentaris
Narcís fa 4 Anys
Així n'és de senzill i diàfan ( ells mateixos ho traspuen pensant dels espanyols que són ací ser curts de gambals com els de l'Ebre cap avall!) .. pur frau!, ço és, per què s'hi amaguen en la ' C ' quan són PSOE/ ' arriba españa ' (pregunti's a Ruby i plèiade)? PD: i, a més, frau doble .. tan sols guaiten per ses avantatges particulars ( noms a carretades!)! Nota: a més, frau triple .. com poden dir-se'n d'esquerres, quan no protegeixen els catalans/ Catalunya àdhuc PPCC? Anotació al marge: a més, frau quàdruple .. com poden jugar a ideologies, damunt sense tenir-ne com no sigui la d'empobrir-nos mentre que ells s'hi folren, quan són simples ' bones peces ' ( exemple: donar suport a presidents/ alts càrrecs cobrar pensions fora mida cobrant-hi d'Endeses, Fenoses, etcètera, etcètera!)?
Gerard fa 4 Anys
ephim, no t'hi escarrassis, els del PSOE ja et tenen el chec preparat. El que no se es si el cobraràs, ja se sap que 'españa no paga traidores' i d'aquí poc no podrà pagar ni als seus...
el nom fa 4 Anys
Com a mostra de la petjada del PSOE català...un botó: el senyor Montilla, qui diria que va ser l'últim President de Catalunya? patètic el seu aparcament en un escó del senat espanyol perquè no acabés fent de taxista per Barcelona (amb tot el respecte pels taxistes). Realment patètic veure com es pot arribar a denigrar el càrrec que van exercir personatges com Companys, Macià, Tarradelles, Pujol, Maragall...El PSOE català queda perfectament personificat en aquest personatge, el sr. Montilla, que en prous feines el recordaran ni els seus.
Piqué fa 4 Anys
La independpencia de Catalunya és cosa d'una o dues legislautres.
ephim fa 4 Anys
Ah, be Ferran, d’aquí tres generacions no sé què passarà perquè jo no hi serè per a explicar-ho. Però és obvi que l’historia evoluciona. Fa 1.500 anys aquí no es parlava català. I fa 10.000 ni t’ho explico. ... El cert és que ara per ara la majoria dels catalans no volem la independència.
ferran fa 4 Anys
ephim, d'aquí una generació l'espanyolisme del pp-soe sereu residuals a Catalunya. Anem en camí dels deu milions d'habitants gracies a que l'estat espanyol ens ha convertit en el seu magatzem predilecte per emmagatzemar els seus excedents d'il·legals..Abans de dues generacions Catalunya serà independent perquè aquest immigració no la podreu manipular com sí heu fet amb els colons espanyols durant els últims tres-cents anys..Serem independents encara que sigui amb xines mandarí o Suahili. Tot serà infinitament millor que patir el menyspreu d'un tracte colonial acompanyat d'un robatori perpetu.
ephim fa 4 Anys
I si, el nom, encara que et sembli un acudit, si els Països Catalans fossin un estat independent, en aquest estat governaria el PP. Suma els vots del PP a Catalunya, les Illes i València...
ephim fa 4 Anys
Perdona Gerard... però de tuf a podrit a Convergència en són experts... si la corrupció té un nom a Catalunya aquest és Convergència...
el nom fa 4 Anys
Aquest Ephim és un fenomen explicant acudits. Fins i tot se'ls creu. Boníssssssim, boníssssssim!
Gerard fa 4 Anys
ephim, no se de quina majoria parles. Al 2010 PSOE+PP+CC van obtenir un 34,05% dels vots. En canvi CIU+ERC+SI+RI en sumaren un 50,03%. Esta clar que en aquest (aquell) país els números i la paraula estan renyits, però els fets son els que son i el tuf a podrit a les files socialistes, ja fa tirar enrere.
ephim fa 4 Anys
No governen perquè son partits molt diferents. És el Senyor Alexandre qui diu que són el mateix, simplement, perquè tenen en comú que no son independentistes. Però estic d'acord amb el Senyor Alexandre. PSC, PPC i C no son independentistes. I són majoria a Catalunya. Ergo, són majoria a Catalunya els no independentistes. Això s'ha de respectar.
ephim fa 4 Anys
I no olblidi vostè que PSOE y PP son majoria absoluta als països catalans... respecti la voluntat de la societat.
el nom fa 4 Anys
Ephim, fes-t'ho mirar. Quin acudit més bo! Diu que el PSC, el PP i C's són majoria a Catalunya! Ha, ha, ha!!! brutal. I com és que no governeu, xicots?
Ganes de riure fa 4 Anys
Ésclar, "Ganes de badallar", per això ets sempre el primer a llegir-los i els hi dediques tant de temps.
ephim fa 4 Anys
No oblidi vostè, que tant parla d’urnes, què el PSC, el PPC i Ciutadans són majoria a Catalunya. Pot ser la majoria dels catalans ens sentim catalans i espanyols. No demonitzi vostè la democràcia.
ganes de badallar fa 4 Anys
No és això, és que simplement els articles de l'Alexandre em dónen unes ganes irreprimibles de badallar perque sempre parlen del mateix. De altre banda, te molta gràcia aquesta fixació envers un partit com el PSC-PSOE que des de fa anys no ostenta cap responsabilitat de govern ni a Catalunya ni a Barcelona ni a Espanya. Suposo que deu ser una excusa per no parlar dels temes veritablement importants en aquests moments com són les retallades antisocials, l'ofensiva contra l'estat del benestar i les mil i un coincidències i pactes entre CiU i el PP
Ganes de riure fa 4 Anys
El "ganes de badallar" ja té resolta la seva "qüestió nacional". Ell és més espanyol que Peces-Barba.
ganes de badallar fa 4 Anys
Sincerament, se'm en fot el PSC, CiU i el repetitiu debat sobre la "questió nacional".
Àngel fa 4 Anys
El German és un infiltrat de l'espanyolisme. El que diu és exactament el mateix que diuen el PP, C's i el PSC. Exactament el mateix.
German fa 4 Anys
Com diu el Ness hi ha un 73% o 80% dels votants que de moment no aposten per la independència. Catalunya i els catalans tenim el que ens mereixem!!. Tothom es queixa però seguim sent uns pocs els que defenssem la independència.
ferran fa 4 Anys
El psc-PSOE de Catalunya s'ha mantingut present amb força més trenta anys a Catalunya gracies uns líders que tenien carisma tan per l'antiga immigració espanyola dels cinquanta i seixanta, com també, per un tipus de Catalanisme que encara creia amb les esquerres. Aquests líders, com eren els Maragall, Obiols, Lluch etc. etc. ha desaparegut o estan retirats. Lo mateix ha passat amb aquella antiga immigració, ja que els uns han retornat cap els seus territoris d'origen mentre uns altres han canviat o s'han extingit..Avui, davant del desprestigii de l'eix ideològic espanyol entre esquerres/dretes com també l'absència de líders carismàtics per engrescar la gent, nomes els hi queda lluitar pel espai espanyolista del PP i de les seves excrescències anomenades ciudadanos..Tot això comportara la seva residualització davant de l'imparable ascens de l'eix nacional o independentista com conseqüència d'una espanya que nomes ens volen per insultar-nos o pagar les seves infraestructures ruïnoses i deficitàries per on nomes hi circulen els conills..L'espanyolisme del pscPSOE-PP ho tindrà cada vegada més pelut a casa nostra. Inclús el fenomen de la nova immigració a la llarga jugarà al nostre favor, aquests immigrants mai podran ser manipulats pel espanyolisme com sí ho van patir els de la península.
Bernd fa 4 Anys
Doncs Quim, si al PSC el PP i C's (que consideres botiflers i que representen 1.070.000 persones -i un 35% de votants-) hi afegeixes CiU et surt que 2.300.000 catalans són botiflers. És a dir, un 73 dels votants. Anant per aquest camí us quedareu en quadro, no?! Jo, de passada, hi afegiria els d'IC+EUiA ja que són cpm el PSC. Amb això arribem al 80% del país que és botifler. Anem bé per anar a Sants!
Elliot fa 4 Anys
Quim i Ness, de CyU no cal parlar-ne. Ja ho feu vosaltres cada dia al Singular.
Mikel fa 4 Anys
Atacar als sociates em sembla un gran esport, molt recomanable. Ara, oblidar que qui mana a tot arreu és CIU+PP no em sembla massa encertat.
Quim fa 4 Anys
Sí, sí, Alexandre, tot el que dius és veritat. llàstima que et descuidis de parlar de la també botiflera CiU. Llàstima, sí... És curiós que sempre pateixis el mateix oblit.
Ness fa 4 Anys
I Convergència i Unió? Un frau perquè pacta amb els espanyols que siguin. PP o PSOE català. Fes-t'ho mirar, Víctor!
el famós pinyol II fa 4 Anys
Eps olotí, Suposo que quan dius que per fi tenim un partit potent que aposta en aquesta línea, et refereixes a la independència de Catalunya i Solidaritat, oi? Perquè si parles de CyU em sembla que ni és d'ara ni va en aquesta línea.
el famós pinyol fa 4 Anys
L'interès únic de CyU és apropiar-se de la pinya, tan li fot l'esdevenir de Catalunya. Però la pinya s'està creant i CyU, si no vira 180 º en questió de setmanes, veurà com l'escupen a terre en forma de pinyol escurat.
oloti fa 4 Anys
Al.lucinant aquest forum! Tenim clar que s'ha de fer alguna cosa, tenim clar que el PP i el PSC-PSOE van contra catalunya, i ara ens barellem entre els que estimem la nostra terra i la volem lliure i sense espolis? Ja n´hi ha prou! Si no remem tots a la una això morirà. M'és igual si uns són més independentistes que altres, el cas és fer força: "segur que tomba" si tots estirem en la mateixa direcció. És fàcil ser independentista des de petits grups. Però per una vegada que tenim un partit potent que per fi aposta en aquesta línia, tots a fer pinya i prou de barallar-nos! El PSC-PSOE? no sé si té la dignitat, i si els traïdors deixaran de ser-ho...aquí sí que hi ha tema!
fem-ho entenedor! fa 4 Anys
Ei!,Marc -de Sabadell- : així, segons tu, els partits que treballen per la independència són "pseudo-independentistes!" radicals. Destil·lant i infonent bilis, en el procés. En canvi, hem de fer pinya amb CIU, la meitat de la qual, Unió, es declara oficialment espanyolista, i l'altra meitat, dubta entre Ítaca i Massachussetts. Potser et caldria explicar-nos, quina és la alternativa correcta de "l'independentisme pur", què n'hem de fer de la "pinya", què entens tu per "catalanistes" i perquè hem de deixar que els espanyols, es quedin amb el que "ens pertany".
Marc (Sabadell) fa 4 Anys
Tonet, perqué aquest odi contra CiU? No us entenc als que us auto-anomeneu "independentistes purs" i que sou els quatre gats que combregueu amb les idees de "prendre com calgui el que ens pertany". Això ho deia el en Jaume Collel, el Canonge de Vic fa cent anys i ja veus com estem encara. Enfrontant amb mentides i rancúnies els catalanistes, només aconseguireu enfortir els enemics de Catalunya. No diguis més bajanades sobre CiU i mira de fer pinya enlloc de enderrocar-ho tot i difondre mentides i destil·lar la bilis que us infonen aquests partits "pseudo-independentistes" radicals.
Tonet fa 4 Anys
El que s'ha de fer és apartar de una vegada per totes a CiU de governar-nos, és (tot el partit) el principal escull que te Catalunya per assolir la nostra independència. És un partit corromput totalment i des del centralisme se'ls deixa que es corrompi més cada dia essent perdonat cada vegada com tal que segueixi fent-nos el paripé anys i panys i segles més segles, predicant-nos amb el conte de la pastanaga sobiranista. Els altres partits que anomeneu (vade retro Satanàs!) cauran pel seu propi pes i ineptitud, PSC, Cd's, PP, encara que vulguin ressuscitar la falange espanyola, perquè en el fons està clar que és on s'amaguen tota aquesta caterva de ganduls vividors hereus del règim franquista. Sortim tots ja al carrer, fem pinya amb els poquets partits que lluiten i treballen per el futur proper de Catalunya i prenem com calgui el que com a poble ens pertany, dignitat, llibertat i independència. Gràcies Víctor per la teva empenta.
I la Chacona? fa 4 Anys
Que s'ha fet d'aquella que si guanyava "guanyava Catalunya"?... ostres, tant bona era que s'ha evaporat a una dimensió més adhient a la seva superiorirtat.
Paula fa 4 Anys
Que facin el que vulguin. Catalunya va endevant. La manera més efectiva de combatre´ls és treballar, cada dia sense descans, per la independència. Des de plataformes, assemblees, entitats... hi ha mil maneres. Endavant!
el nom fa 4 Anys
Rociito, la pressumpta intelectual del grup, fa el ridicul cada cop que obre la boca.

envia el comentari