“The Guardian” imagina un imperi català

Un treball irònic del diari anglès presenta una Europa dividida d'aquí a deu anys on situa Catalunya independent
El diari britànic “The Guardian” presenta un mapa, obra d'un dissenyador gràfic búlgar, Yanko Tsvetkov, que sota el títol “Visió en una bola de vidre d'Europa el 2022”,presenta en clau d’humor i ajudat per diversos tòpics el futur de les noves fronteres d’Europa, però per primera vegada surt l’estat espanyol fragmentat i un dels espais és “l’imperi català”.

Segons aquest rotatiu, d’aquí a deu anys, “l’imperi català” estaria format pels Països Catalans i Aragó. I com a tal formariem part del “Merkelreich”, la macrofederació continental en què es convertiria l'actual zona euro.

A més, al nou mapa, Galícia i Extremadura s'unirien amb Portugal; Andalusia seria “Sleepy Hollow” –un vast territori agrícola que, segons una llegenda americana, assetjava un cavaller sense cap d'origen germànic– i la Castella històrica esdevindria “el Vaticà”, ja que els gais catòlics es veuran obligats a emigrar a la península cansats de l'homofòbia papal.

Segons el dissenyador d’aquest mapa, el País Basc i Navarra també s'independitzaran i –igual que Valònia i el nord d'Itàlia– s'incorporaran a Merkelreich, amb capital en un París rebatejat com a “Neuberlin”.

A més, en el mapa es qualifica el Mediterrani occidental de “mar nudista alemany” –perquè la crisi no permet comprar banyadors–, Grècia ven la seva costa a la Xina i Escòcia, també independent, passa a dir-se “República de la faldilla”. I, Irlanda, passa a ser Twain. Ara per ara només en clau d’humor, però Europa té present que Catalunya pot ser independent.
Comentaris
Reagrupat fa 4 Anys
Us recorda aquest mapa una versió modrna de ñ'Imperi Carolingi i Alandalus ?. No hi ha res més semblant als interessos espanyols de dreta que els interessos espanyols d'esquerra
Internacional fa 4 Anys
Es un periodico progresista y precisamente en clave de humor, se ríe de los catalanes y os llama imperialistas. Este periodico es progresista y europeista, por lo tanto no tiene que ver nada con periódicos reaccionarios como este. Pero ese mapa lo tengo yo desde hace años . Los catalanes ya tenéis fama de imperialistas avariciosos hasta en la ONU.
neminiparco fa 4 Anys
Per a mi Aragó,si es donés el cas,s'el podrien confitar. No puc evitar-ho,en fan gasos,només pensar-ho. Podrien nomenarlo IMPERIO CAZURRO,i coronar el seu emperador amb una boina roscada fins les celles.
el nom fa 4 Anys
"Javi", mira què n'és de lleig aquest nom. Amb aquesta aquesta j velar que sembla que hagis de regurgitar el dinar d'ahir...
Josep Salou fa 4 Anys
Álcáchófás? Això sembla àrab, berber, mandingo o cananeu.
Josep Salou fa 4 Anys
Té gràcia.Irònicament, si es donés, Llavors TV3 podria fer reportatges sobre la llengua "particular" de Calataiut el "manyoenboinao".
el nom fa 4 Anys
El 1976 seguia convençut del seu diagnòstic i l'afinava: «França i Anglaterra han perdut la categoria de grans potències sense que tinguin possibilitats de redreçar-se. Alemanya es troba en plena recuperació i continuarà el seu procés ascendent, del qual l'aspecte polític més important i immediat serà la unificació de les dues Alemanyes, fet que ocorrerà als voltants de l'any 2000, alhora que es desintegrarà l'imperi de la URSS. En aquests mateixos instants tindrà lloc el començament de la gran depressió dels EUA. El Japó es troba en procés paral·lel al de l'imperi alemany, és a dir, s'anirà acostant també a la plenitud imperial, mentre que el veritable imperi agressor serà el joveníssim imperi xinès, que entrarà en possessió dels territoris de l'URSS a l'Àsia». Déu n'hi do. Només falta l'assumpte de l'islamisme i ja tenim l'escenari polític mundial d'avui dia perfectament dibuixat.
el nom fa 4 Anys
Javi, has vist quin és el concepte que tenim a Europa de la teva nació espanyola? Aviat us demanarem visat per travessar la frontera, tal com fan al Brasil.
el nom fa 4 Anys
Alexandre Deulofeu també va aplicar el seu curiós i precís rellotge de la història a la realitat de l'Estat espanyol i va vaticinar el final del vell imperi l'any 2029, quan passaria a convertir-se, segons aquest científic visionari, en una confederació d'Estats independents.
el nom fa 4 Anys
Deulofeu va començar a madurar la seva teoria molt aviat. El 1934, en el seu primer llibre, Catalunya i l'Europa futura, ja hi feia aparèixer la seva llei històrica, a partir de la qual «anunciava la immediata decadència d'Anglaterra, França i Espanya, i exposava una brillant, per genuïna, teoria sobre una futura confederació mundial
ramon fa 4 Anys
sense aragó, si us plau!
el nom fa 4 Anys
El meu cervell diu gràcies: http://cataloniawatch.blogspot.com.es/2012/04/if-pigs-could-fly.html
Trencatrons fa 4 Anys
A mi em sembla be!
el nom fa 4 Anys
El sociòleg figuerenc Alexandre Deulofeu ja va preveure Catalunya com a regió alemanya fa un grapat d'anys
kimet fa 4 Anys
Es un acudit? doncs ben mirat es força coherent.
atlasc fa 4 Anys
NO PODEN NO PODEN llevar-s´hi del cap el que els FRANQUISTES ELS HI VAN POSAR OI QUE NO?----enem a veure si el NEGRE ES POT MINJAR EL BLANC......perquè minjar-s´hi el blanc al negre ha d´esser PECAT!!!.....de TOT el que jo he dit, sols el CARDUS es va arrimar a la ratlla, jo la vaig travesar un parell de vegades una miqueta......ningú, ningú va voler fer cas......però és possible que en TOT el món no hi haisgui ningú, ningú capaç de preveure el que pot passar? i com evitar-ho? ja us ho fareu chiquets ja us ho fareu.....per a que jo us ajude ja us vaig dir el que VOLIA ! ! !.
Fart d'espanya fa 4 Anys
Molt bona aquesta imaginació, m'agrada molt!

envia el comentari

Aficionats del Barça comencen a refugiar-se en búnquers davant el pànic que els provoca la Undécima
Un truc per augmentar el plaer durant el sexe
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades