Günter Grass, persona 'non grata' a Israel

L'Estat hebreu veta l'entrada de l'escriptor al país després que acusés el país de voler “destruir l'Iran”
El premi Nobel de literatura, l'escriptor alemany Günter Grass, ha sigut declarat persona 'non grata' per Israel i no podrà entrar al país d'ara endavant.

Grass ha publicat recentment un poema sota el títol de “El que cal dir” on acusa l'Estat hebreu de voler destruir l'Iran i "ser un perill per a la pau mundial". En el mateix poema, Grass denuncia un silenci de l'opinió pública respecte aquest fet i insta Alemanya a deixar de subministrar material de guerra a Israel.

La publicació del text a diverses capçaleres ha aixecat ràpidament polseguera. El poema ha rebut moltes crítiques i cap suport explícit. A Alemanya, de fet, el més habitual no valorar cap decisió d'Israel a fi de minimitzar possibles polèmiques. Grass, que mai ha dubtat d'incorporar els seus plantejaments polítics a la seva obra, de moment no ha contestat.

El ministre de l'Interior israelià, Eli Yisai, ha recordat el passat de Grass a les SS nazis, i que en va portar l'uniforme.

Comentaris
Gabriel fa 4 Anys
Potser si que no és el mes indicat per criticar a Israel però no em negarà que un estat que s'autoproclama com la única democràcia d'Orient però que s'ha passat pel folre mes de 105 resolucions de la ONU, tampoc està massa legitimat per tapar la boca a ningú i menys quan invoca el recolzament d'aquesta ONU en la dèria de bombardejar Iran.
David fa 4 Anys
Un ex-membre de les SS hauria d'estar calladet. És el mínim.

envia el comentari

Enxampen Alves comprant una perruca per fer de Raffaella Carrà en la seva presentació amb la Juventus
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades