El vicepresident socialista del Parlament Europeu, contra l’ús del català a l’hemicicle

Miguel Ángel Martínez no veu “ni viable ni raonable” autoritzar que es parli en català a l’Eurocambra
El vicepresident del Parlament Europeu i històric del PSOE Miguel Ángel Martínez no veu "ni viable ni raonable" autoritzar l'ús de la llengua catalana a l'hemicicle. "És que senzillament no es farà, tant se val el motiu", ha advertit Martínez, que precisament és el responsable de multilingüisme i traducció i interpretació.

"No hi haurà cap excepció possible de cap tipus", ha assegurat Martínez, tot i que el nou president de l'Eurocambra, el socialista alemany Martin Schulz, ha promès ser un "aliat" del català a Europa i és partidari que els eurodiputats catalans puguin fer intervencions en la seva llengua.

Tot i el suport del president, l'ús del català a l'hemicicle l'ha de votar i autoritzar la mesa del Parlament Europeu, que està formada per catorze vicepresidents. Els dos representants espanyols, Martínez i el popular Alejo Vidal-Quadras, s'hi oposen i intentaran boicotejar qualsevol intent de Schulz.

El socialista castellano-manxec Martínez es nega a acceptar cap de les excepcions proposades: rebutja fins i tot que els propis eurodiputats catalans es tradueixin a si mateixos i facin arribar prèviament per escrit els seus discursos a les cabines de traducció.

Martínez recorda que "teòricament, en cap Parlament del món no es poden llegir textos, tot i que alguns facin trampa", així que els eurodiputats catalans no podrien avançar per escrit als traductors els seus discursos traduïts. "El parlamentari és un ciutadà que ve aquí a fer un discurs, no a llegir el que li han escrit, són poquíssims els que donen un text a l'intèrpret, que mai no se sent massa convençut perquè no hi ha cap polític que s'ajusti al text", argumenta.

Políticament "impossible", prioritat per al rus

Martínez vol protegir l'espanyol perquè "tot i ser un idioma universal, a la UE només és oficial en un Estat membre, mentre que hi ha llengües que ho són en dos, tres o quatre”.

L'eurodiputat del PSOE adverteix que afegir el català a les 23 llengües oficials és "molt i molt complicat des del punt de vista material" i políticament "impossible, perquè hi ha una trentena d'idiomes més que estan en la mateixa situació". En qualsevol cas, apunta Martínez, el rus tindria prioritat sobre el català a Brussel•les, perquè "als països bàltics els rusòfons són gairebé majoria, representen més del 40% de la població i fins i tot poden fer servir el rus als tribunals de justícia".

Martínez assegura que alguns eurodiputats catalans són "oradors destacats i parlen millor en castellà que espanyols d'altres regions, de forma tan brillant com canta Serrat". I defensa que, a l'Estat, el Congrés i el Senat siguin monolingües i facin "servir totes les llengües que parlen tots els espanyols, que és una: l'espanyol". "Ja estem molt bé així, ens comuniquem molt bé", insisteix.

L'eurodiputat del PSOE considera "una frivolitat i gairebé un acudit de poca gràcia" que el PSC pugui tenir veu pròpia o grup parlamentari al Congrés. "Tenim problemes tan fonamentals de tipus social i econòmic que gairebé em ruboritza que ens perdem en això", lamenta Martínez, que veu "molt còmodes" els socialistes catalans dins la delegació del PSOE.
Comentaris
Josep Mª Miquel fa 4 Anys
Lógic: ell i l'Alejo són la mateixa merda.
el PSOE no m'agrada fa 4 Anys
el PPciu, en canvi, és molt faborable al català a Europa... ja veuràs pregunteu-li-ho als vicepresidents Camacho o Vidal-Quadras... o als seus ajudants, la PePona Duran i la Juanita Ortega.
BERNAT SEGURA fa 4 Anys
Aquest troglodita es del mateix partit que l´homenet Montilla, al qual van fer president una banda de botiflers. Cada vegada ens donen mes argunents per engegar les ecspanyes directament a la merda !!
voltaire fa 4 Anys
Quina pinta que fot! Sembla GENGIS KHAN! I d'aixó se'n diu un ecspanyol? Doncs jo no en vull ser!
Arriba és pinya fa 4 Anys
Malaurat Narcís, això li ho expliques al teu PPciu... o al teu PSOEciu, depén de l'any.
Narcís fa 4 Anys
La llengua/ idioma/ llenguatge català té més dret d'ésser-hi que no pas un castellà que ' viu a esquenes, a les costelles ' de Catalunya! PD: el català de sempre ha estat europa .. el castellà simple ' pidolaire ' d'Europa! Nota: deixi's d'amagar-s'hi sota el mot espanya per procurar que l'universal català només el puguem parlar a casa nostra i, si pot ser, al lavabo! Anotació al marge: sigues imperialista de baixa estofa així anihilador i espoliador, però no pas de nosaltres, no més de nosaltres .. no ens hi esquitxeu més de tanta misèria moral, material i espiritual!
Narcís fa 4 Anys
Aquest individu és un malaurat .. per ventura li agradaria pensessin així de sa idioma/ castellà per molt que s'hi tapi d'espanyol? PD: aquest individu ens hi representa a Europa .. però quina facècia criminal n'és aquesta? Nota: de la terra d'en Bono ( comarca/ regió castellana ' broixa ') havia d'ésser! Anotació al marge: un individu que tracta el català d'aquesta manera .. n'és del tot impossible sigui de bé àdhuc no s'estimi ni la seva ( encara hi ha algú que dubti que se'ns llança de sa espanya .. doncs ' anem's-en ja ', què nassos hi esperem?)!
xucamulla fa 4 Anys
Que és ser "español"? que et donin pel ... i a sobre et diguin que ets insolidari quan et deixen sense res per menjar. Que és ser català? només una cosa, voler una Catalunya lliure pels nostres fills. La resta és ser españolista i punt, ni federalistes ni confederalistes ni monsergues. INDEPENDENTS.
Joan fa 4 Anys
Tota aquesta tonteria s'acabarà de cop el dia que Andorra formi part de la UE; alewshores, però, tot i ser el català llengua oficial a la cambra, obligaran els diputats catalans a expressar-se igualment en castellà perquè no són andorrans, o sigui membres d'un estat que no té el castellà com a llengua oficial. Hores d'ara tothom sap que no hi ha cap altra via més que l'estat propi o l'anar fent, com fins ara.
ferran fa 4 Anys
PPSOE són la mateixa merda.
Vicenç Ramoneda fa 4 Anys
"... Martínez, que precisament és el responsable de multilingüisme.." ? Dubto que sàpiga que vol dir "multilingüisme". És un inculte! Pobre homenet!
Joni Dimoni fa 4 Anys
Un feixista com una casa de pagès. Ell mateix ho diu, no calen arguments,sencillament no es farà i punt. Una brillant s'intesi del pensament general espanyol -el famós "por cojones"-. Aviat se'ls hi acabarà, i quan marxem, quedaran capats. Ja no hi haurà més cojones.
PSOE=PP fa 4 Anys
Una mostra més de que qualsevol intent de parlar català a Brussel.les, per ben intencionat que sigui, és un brindis al sol... Si no ets un Estat, no ets rés... Per altra banda, l'anticatalanisme més o menys declarat dels colonialistes españoles de dretes o d'esquerres, no és cap novetat...
Un patriota. fa 4 Anys
Aquets són els "federalistes", per ells l'única llengua el castellà, la resta són extingibles. Pels espanyols els catalans no existim. fins quànt consentirem que s'ens pixin a sobre?

envia el comentari

Aficionats del Barça comencen a refugiar-se en búnquers davant el pànic que els provoca la Undécima
Un truc per augmentar el plaer durant el sexe
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades