Seguiment a Catalunya: indústria (23%), sector serveis (15%), administració (12%) i comerç (10%)

Els sindicats eleven el seguiment a un 82% dels treballadors
La vaga a Catalunya no ha tingut un seguiment generalitzat, segons dades del Govern català. Segons l’executiu català el seguiment de l’aturada ha tingut un seguiment del 12% a l’administració pública, un 23% a la indústria, un 15% al sector serveis i, solament, un 10% al comerç. A part de facilitar aquestes dades, el portaveu del govern, Francesc Homs, també ha destacat en roda de premsa “la normalitat” en què s’està produint aquesta jornada a part d’alguns aldarulls puntuals.

Segons ha concretat més Pimec, el seguiment de la vaga a les petites i mitjanes empreses catalanes ha estat del 24,3%.El seguiment més baix s’ha donat a les microempreses (7,8%), mentre que en les petites empreses ha estat del 14%, i en les mitjanes del 20,3%, sent el més elevat el de les grans empreses (64,7%).

Els sindicats disconformes

Per la seva banda, els sindicats CCOO i UGT han xifrat el seguiment de la vaga general a Catalunya en el 82% entre els assalariats. Concretament, i segons dades dels sindicats, 1,88 milions de treballadors no han anat a treballar d'un total de 2,3 milions d'assalariats que hi ha a Catalunya. Uns 260.000 treballadors han garantit els serveis mínims.

CCOO i UGT destaca el seguiment a la indústria, que ha superat el 95%, i als serveis públics en general de més del 78% entre els treballadors que podien fer la vaga. A l'ensenyament avancen que el seguiment ha arribat al 76%. Els sindicats també indiquen que un percentatge de tancament és molt elevat en els grans centres comercials i d'un 50% en el petit comerç, res a veure amb el 10% del Govern.

Un seguiment del 18% a tot l’Estat, segons el Govern

Finalment, la directora general de Política Interior del Govern espanyol, Cristina Díaz, ha assegurat que en aquests moments l'impacte de la vaga general és "clarament inferior" a la que va tenir lloc al 2010 gràcies, entre altres "al compliment generalitzat dels serveis mínims". Com a exemple, Díaz ha apuntat que el descens del consum elèctric a les 10.30 del matí se situa en el 17,7%, mentre que al 2010 va ser del 18,3% i al 2002 va ser del 25,3%.

"La normalitat als centres de treball és molt elevada", ha afirmat. Segons ha apuntat, la vaga ha tingut més impacte al sector de l'automoció, mentre que al sector públic estatal i autonòmic no ha estat seguida "per un nombre significatiu de persones".
Comentaris

envia el comentari

Els ginecòlegs podran fotre un parell d'hòsties a les parelles que diguin "estem embarassats" en plural
Un truc per augmentar el plaer durant el sexe
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades