Trias, contundent amb els radicals, demana endurir les lleis

225 contenidors cremats i 36 detinguts a Barcelona
L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha criticat contundentment els actes vandàlics que s’han produït a Barcelona com a conseqüència de la vaga general, tot i que ha defensat el dret a vaga, i ha reclamat endurir les lleis i augmentar el nombre d'agents policials per "eradicar" de la ciutat als col•lectius violents que protagonitzen altercats coincidint amb grans esdeveniments. "No pot ser que l'endemà de detenir-los estiguin al carrer", ha apuntat Trias, que ha avançat que l'Ajuntament es personarà contra tots els detinguts per haver participat en els altercats.

Trias ha explicat que a la capital catalana els radicals han cremat 225 contenidors, a més de les destrosses de botigues. També ha dit que la Guàrdia Urbana ha detingut 15 persones i els Mossos d’Esquadra un total de 21, a la capitat catalana. A més, l’alcalde ha fet saber que dos agents de la Guàrdia Urbana han estat ferits.

Trias ha assegurat també que els vàndals són “grups organitzats i no tant petits, tot i que sí minoritaris”. L'alcalde, visiblement irritat, ha considerat una "autèntica vergonya" els disturbis esdevinguts a Barcelona aquest dijous. Per això ha assegurat que parlarà amb el Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, per aclarir com actuar davant “d’aquests incidents, doncs Barcelona no pot ser una ciutat de por”.

A més, Trias ha demanat la col•laboració de tots els grups polítics per evitar que “aquests incidents es tornin a repetir mai més a Barcelona”.
Comentaris

envia el comentari

Qui són els delinqüents?
Mas encapçalarà la llista única al 26J si li deixen triar els rivals interns que li faran el llit
El primer dispositiu que rejoveneix la zona íntima