Societat malalta

"Els incidents no tenen una única explicació, però en un moment de recessió tot plegat pot ser nefast"
Catalunya, i més concretament Barcelona, té un problema amb els repetits indicidents protagonitzats per radicals, que a més cada cop són més greus. L'incendi ahir d'una cafeteria del centre de la capital catalana, a banda d'un centenar de contenidors calcinats, i de molts establiments danyats, no és cap anècdota. Normalment es despatxa els violents amb l'etiqueta de vàndals o gamberros sense cap més dèria que la de provocar incidents. Però potser algú hauria d'aclarir si es tracta d'això o si hi a l'estratègia per articular una violència parapolítica. Barcelona té un problema des de fa anys amb aquesta mena de fets, i només és ella. I hi ha un fet incontestable. A Madrid no es va produir ahir cap incident remarcable, a diferència de la capital catalana. Barcelona ha de fer una reflexió. Una societat que no sap resoldre amb serenor els seus conflictes és una societat malalta. Això no té una única explicació, però en un moment de recessió econòmica tot plegat pot ser nefast.
Comentaris
el nom fa 4 Anys
AVUI.....AUTOCENSURAT ! ! !. MASSA....MASSA....FORT ! ! !, demà ho suavitzaré? NO, NO CREC, escomença a agradar-m´hi el CINISME?
Sudacas, Marroquins, fa 4 Anys
Rumanesos, Castellans Quillos i ninyatos d'aquests amb rastes que es passen tot el dia fumant porros i vevent cervesa, quan tindríen que estar estudiant. Això si!... tots amb mòvils d'ultima generació per gravar amb vídeo les seves "proeses" I penjarles al Facebook. A tot això, recordo que l'educació en aquest pais es gratuïta i prou bona... o sigui, que qui no te prou nivell per plantejar-se buscar feina aquí o a l'estranger, es perquè no l'hi ha donat mai la gana estudiar.
Jaume fa 4 Anys
jo crec que les demostracions d'espanyolisme de CYU ja marquen el rècord guiness, se'ns estan burlant a la cara.
Narcís fa 4 Anys
Si són fatxes ( pro espanyols/ catalanòfobs) .. ni tan sols catalans de cor així simples cobradors de diners estatals recollits/ furtats als catalans! PD: qui pensen d'enganyar aquests miserables que bon honor hi fan de sa nacionalitat? Nota: perquè dels delinqüents d'aquesta baixa estofa no se'n sap res .. qui són, on viuen, de què hi viuen àdhuc que passa amb les destrosses a l'hora de pagar/ indemnitzar? Anotació al marge: si la premsa hi és pel que hi és .. informi's-en que no pas tanta publicitat, propaganda, màrqueting sinó apologia d'aquests penjats!
Fèlix fa 4 Anys
Trobo a faltar contundència policial contra els encaputxats. Les detencions estan molt bé, però no serveixen de res. Fa riure quan llegeixes que "els detinguts s'hauran de presentar cada 15 dies al jutjat. Dir-li això a un "okupa" és per pixar. En canvi, el llenguatge que sí que enten aquesta colla pessigolla és la d'uns quants morts sobre la taula per trets de les forces d'ordre públic. Si això passés, s'haurien acabat les "manifestacions violentes". Si els vàndals sapiguessin que s'hi juguen la pell, n'hi hauria molts molts molts molts menys. Foc real, bales de goma al cap ... i en un parell de dies se'ls passa la tonteria als antisistema. És l'únic llenguatge que comprenen. I la majoria de ciutadans aplaudiríem. Menys citacions judicials i més antisistema al cementiri. Que es manifestin als funerals dels seus "companys".
ferran fa 4 Anys
(Pels de més avall) Doncs encara no heu vist res macos..Quan el femer “Las Vegas” estigui instal·lat a casa nostra, la merda ens ofegara...Per cert, un femer recolzat no tan sols pels catalanistes de CiU, sinó que també està recolzat pels espanyolistes del PPSOE-c,s-psc, també increïblement pels independentistes (estan cecs) com tampoc em puc oblidar del paradigma dels farsants i cara dures com són els anomenats ecologistes..Llavors, és quan comprovareu qui te la culpa, qui són els quintacolumnistes i qui pateix d'innocència.
Jaume fa 4 Anys
si tota la culpa és de Pujol i CYU i el seu espanyolisme
Magda. fa 4 Anys
Són la quinta columna, no us n´adoneu?. Convé fer creure a fora que Barcelona és un cau de desordres per restar-nos solvència cara a l´otbenció de l´Estat propi!.
Guerau fa 4 Anys
s'ha de ser innocent per no saber que els aldarulls a Barcelona estan provocats per la claveguera de l'estat espanyol, quanta innocència marededéu
ferran fa 4 Anys
Per sortir del femer en que ens trobem hem de retornar cap a la industria pròpia d'exportació amb totes les seves variants industrials. Potenciar l'agricultura ecològica per l'exportació i consolidar (com ja s'està fent) la investigació aplicada a l'industria farmacèutica, medica i hospitalària. Totes les universitats tecnologia, farmàcia etc. etc. han d'estar al servei d'aquesta industria ..Es urgentíssim una reducció fins deixar-lo dins d'una escala humana, del criminal model econòmic actual basat en la ma d'obra barata il·legal: totxo/turisme/traficants...En cas contrari, si no reduïm aquest model econòmic basat en la massificació, saturació i low-cost amb l'irresistible efecte crida de tota mena de gentussa, ens ofegarem en la nostra pròpia merda...Absolutament no a “LAS VEGAS”
Joanthat fa 4 Anys
Aquests incidents van ser presents ahir al vespre als millors diaris i programes de TV del món de forma exagerada i van fer molt de mal als interessos turístics i econòmics de la ciutat. Fins i tot les oses que anaven bé s'ensorren. Tant de bo en surti almenys la llibertat nacional
ferran fa 4 Anys
“Tenim el que ens mereixem”...Al principis dels anys vuitanta l'estat espanyol va desballestar l'industria Catalana i els bancs industrials que la sustentaven. Qualsevol altre estat hages fet tot el contrari, ajudar-la i fer-la competitiva!!!! En canvi els reietons espanyols dels vuitanta els Guerra, Gonzàlez més la gegantesca casta funcionarial madrilenya van empènyer Catalunya cap a la prostitució del seu territori, des de la Jonquera fins Salou..Ui!! Perdó!! volia dir Industria de l'oci...Aquesta industria del totxo, de l'oci i turisme per saturació, ha comportat la prostitució de Catalunya amb un canvi social i demogràfic colossal com conseqüència de l'irresistible l'efecte crida sobre milions de persones tan de la península com de tot els continents amb una baixísima qualificació. Aquest amuntegament de persones dins d'un territori amb els serveis públics col·lapsats i en camí de superar els deu milions d'habitants, (sobre tot si munten el femer “Las Vegas”) ens portara cap a la catàstrofe de manera inexorable..Repeteixo, tenim el que ens mereixem. Tots els nostres polítics han recolzat aquestes polítiques suïcides: Dretes, esquerres, nacionalistes catalans i espanyols, independentistes i ecologistes.
antidretà fa 4 Anys
Si vivim en un sistema que està podrit i malalt i que cada vegada genera més víctimes i perdedors a ningú no l'ha d'estranyar que després sorgeixin fets com aquests. L'estrany és que no s'hagin produit ja molt abans. Que continuin fent retallades i fotent a les classes populars.
Marc fa 4 Anys
Em pixo de riure...el de CyU abans fotien la culpa a l'esquerra per ser permisius amb els radicals...ara que no ho poden fer perquè governen ells, la culpa és de Madrid que infiltra feixistas. ja,ja,ja,ja
Sara fa 4 Anys
Podria ser que es tracti d'una guerra organitzada i pagada per desprestigiar Barcelona i Catalunya? Pregunta al vent. Jo ja m'ho crec tot.
litus fa 4 Anys
potser el virus de la malaltia ha vingut d'un 50% d'atur juvenil i una precarització total i absoluta amb sous de miseria a tot el jovent que intermitentment trevalla. Si la única solució de futur que ens poden donar els polítics es la precarització de per vida en les condicions laborals, per mes que condemnem la violència per desgracia ens i haurem d'anar acostumant, igual que ho han fet a les vanlieus franceses amb els cotxes cremats, als alderulls amb edificis en flames de l'estiu passat a londres o als incidents de grecia
Jomateix fa 4 Anys
No vull semblar 'paranoic' però si s'observen les successions d'esdeveniments, i on es produeixen i on no, es veu molt clar que hi ha interessos amagats darrere aquest grups i que passen, d'una banda, per desprestigiar les protestes a Catalunya, siguin de la mena que siguin, i per l'altra, al que semblen maniobres, entrenaments, exercicis de guerrilla urbana per a futures accions... contra què?, aquesta és la qüestió.
Olotí fa 4 Anys
Fa un temps, davant l'efecte "crida" causat per la simpatia i permisivitat mostrada per Saura i el tripartit, Barcelona es va convertir en la meca de peregrinatge d'okupes i antisistemes. Ara en paguem la conseqüència. Solució: endurir les lleis, i comprar moltes lliteres. Si, lliteres per col.locar en les piscines i gimnasos de les presons.
el nom fa 4 Anys
Com totes les malalties, un cop contretes s'han de passar. Els feixistes espanyols, a Madrid estan satisfets i quiets i callats. Però a Barcelona lluiten perquè se senten amenaçats en la seva dèria de preservar la unitat d'Espanya. El remei, altre cop, és consumar definitivament la secessió. Quan ja no hi puguin fer res, marxaran.
Reagrupat fa 4 Anys
M'autoflagelaré tres vegades i demanaré el perdó amb propòsit d'esmena com es feia abans amb el compliment Pasqual. Oh prometo !. Però potser ens hauríem de preguntar a qui interessa desprestigiar Barcelona en contrast amb actituts tan cíviques com la de la capital del "Reino"
Jaume fa 4 Anys
Si que hi ha una societat malalta, perquè si no no tindriem aquests governants

envia el comentari