SENSE RESPOSTES A LA DESAFECCIÓ POLÍTICA

“Mantenint la mateixa dinàmica de sempre, serà difícil que els ciutadans recobrin la confiança amb els polític”
Gairebé la meitat dels ciutadans no confia que cap partit resolgui els principals problemes de la societat: l’elevada taxa d’atur, el funcionament de l’economia o la manca d’infraestructures, segons revela el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) fet públic la setmana passada. La creixent desafecció respecte les institucions i representants democràtics, extensible a sindicats i patronals, és una realitat des de fa anys. És obvi, doncs, que no és cap novetat, però no per això deixa de ser preocupant.

Més enllà de tòpics recurrents que situen tots els polítics en el mateix sac, és cert que l’arcaic funcionament dels partits, la manca de capacitat per consensuar i marcar una direcció clara que permeti visualitzar la sortida de la crisi o el comportament censurable d’alguns dirigents fan comprensible que el desinterès cap a la cosa pública arribi a límits insostenibles.

Aquest malestar social va tenir la seva màxima expressió fa gairebé un any amb la concentració de milers de ciutadans a places d’arreu de l’Estat, sota el denominat 15-M, i que comptava amb la simpatia de molta altra gent que no va sortir al carrer malgrat compartir el diagnòstic. Davant aquest descontentament generalitzat, els partits van assegurar que en prenien nota, però res fa pensar que estiguin actuant en conseqüència.

Un exemple evident, entre molts altres, és la incapacitat per elaborar una llei electoral catalana. Els dos principals partits, CiU i PSC, fa més d’un any que mantenen reunions discretes però segueixien encallats en aspectes essencials i el Govern ja descarta que la norma tiri endavant aquesta legislatura, segons assegurava El Periódico fa unes setmanes. És lògic que sense donar respostes convincents i mantenint la mateixa dinàmica de sempre, difícilment els ciutadans recobraran la confiança amb els polítics.
Comentaris
montse tr fa 4 Anys
tots els partits són igual...només miren pels seus interessos!!!
magda fa 4 Anys
Aixo de la llei electoral es una gran vergona. Una cosa que no ens poden fotre des de madrit i nosaltres sense posar-nos d'acord. Llastimos
Mjöllnir fa 4 Anys
A sant de que ve voler canviar la llei electoral?. Es que l'actual impedeix l'alternança en el poder?.
Narcís fa 4 Anys
' Tots els polítics al mateix sac ' .. no pas ( SI i vull pensar CiU)! PD: de la resta jugar a progresisme, a solidaris, a humanistes, a resoldre mals llunyans ( ara en ací ..) .. baliga-balaga oportunistes així com d'altres/ talps a defendre l'indefensable passejant-hi espanyols de baixa qualitat d'allò més! Nota: procurem tenir bons fonaments ( espanya ens els dóna de continu) per sortir com llampecs d'aquesta gàbia .. guerra vietnamita! Anotació al marge: com pot haver-hi catalans de sang, altres de cor, uns altres d'aixopluc .. que no s'assabentin que sos espanyols no els hi desitgen cap bé sinó tot el contrari?
MIQUEL G fa 4 Anys
Tenim una classe poltica nefasta. Falten liders de veritat per tirar endavant aquest país. Objectiu 2014!!!!
Pere fa 4 Anys
El got ja està ple i tard o d'hora vessarà
Catala-neta fa 4 Anys
Els partits en van prendre nota. I ja està. No ha canviat res, i si la pilota és al seu camp, anem ben apanyats.

envia el comentari