Rudi: “La independència no seria bona ni per Catalunya ni per Espanya”

La presidenta d’Aragó amenaça que si Catalunya s’independitza no estarà a la UE
Luisa Fernanda Rudi, presidenta de la Diputació General d'Aragó
Luisa Fernanda Rudi, presidenta de la Diputació General d'Aragó
La presidenta d'Aragó, la popular Luisa Fernanda Rudi, ha assegurat avui que l’hipotètica independència de Catalunya, avançada per CDC aquest cap de setmana, “no seria bona” ni per el territori català ni per Espanya.

Rudi també ha advertit amb fermesa al president de la Generalitat, Artur Mas, que "si un es disgrega deixa d'estar en el club" dels 27, fent referència a la UE.

La presidenta d’Aragó ha explicat que la UE és una unió d'Estats, no de pobles, i perquè un nou estat pugui estar en la UE ha de comptar amb la unanimitat de la resta i "els que estem dins -ha dit- tenim bola negra".

En aquest sentit, Rudi ha avisat que si finalment algú insisteix a disgregar-se es quedaria fora de la UE, "amb tot el que això comporta".
Comentaris
bonvent fa 4 Anys
Que la independència de Catalunya no seria bona per a España, no ho sé ni m'interessa. Del que sí n'estic segur que seria molt bona per a Catalunya.
Cartanya fa 4 Anys
Parole, parole parole. . . . . . . ., Cada vegada o tenen mes clar. . . . ¿Esto como lo paramos Mariano?
el nom fa 4 Anys
Cap Problema , Independncia si o si , ni ens estimen ni ens volem a cor... per tant independència i sinò associats com Estat independent als EEUU o al Japò, però Catalunya Independent i adeu a Europa
lògica fa 4 Anys
Si Catalunya queda fora d'EU, aleshores Espanya també per exactament les mateixes raons siguin quines siguin (no m'agrada dir el que quedaria d'Espanya, ja que no m'hi considero)... i jo m'imagino fàcilment quin dels 2 nous estats voldria abans la UE
kimet fa 4 Anys
Hay que risa! algú s'imagina que s'expulsi a Belgica perque s'ha dividit en 2? NO per tant aqui tampoc i encara que fos que SI aleshores tindriem moneda propia que només caldría devaluar per comença a exportar i per tant surtiriem de la crisi automáticament. Lo pitjor es ser Espanya que es queda sense 20.000 mill euros i haurien de eliminar senat, linees del ave i tancar uns quants aeroports i segurament haurien de posar peatges i comença a treballar d'una vegada. Ben mirat no sona malament.
David fa 4 Anys
Per a Espanya segur que no. Els espanyols s'haurien de posar a treballar.
papitu fa 4 Anys
Si Catalunya s'independitza, automaticament el que queda (abans dita Espanya) haurà de demanar igualment l'ingrés a la UE. Per tant, no hi ha dret de veto d'Espanya en quedar aquesta exclosa.
el nom fa 4 Anys
A aquestes alçades de la pel.lícula aquesta gent ja no saben ni que dir! Doncs borden, cavalquem! INDEPENDÈNCIA!!!!
Anaïs fa 4 Anys
Per Espanya segur que no es bo,(20.0000MEUR menys ) se'ls hi va la gallina dels ous d'or. en canvi per Catalunya segur que es bo (20.000MEUR mes).Sempre que alguna cosa no es bona per els espanyols, els bona per als catalans, Miri senyora no es preocupi, des de quan l'interessa si ens va be o malament? ja se'n sortirem com sempre hem fet, sense ajuda de ningù i malgrat els pals a les rodes i altres martingales per part seva i del govern espanyol, per cert, la seva opinió m'importa un rave,la seva i la de tots que son i pensen com vosté.
YuriBCN fa 4 Anys
Si voleu la veritat sobre l'ampliació interna de la UE, faríeu bé en no fer cas a la Sra. Rudi i documentar-vos: http://www.irla.cat/documents/lampliacio-interna-de-la-UE.pdf Anàlisi de quatre catedràtics i professors de dret constitucional i comunitari de les universitats UB i URV.
josep-pepet grill fa 4 Anys
i acaba la frase dient: sobretot per espanya
J fa 4 Anys
Els españols creuen que la CE es la seva finca particular i Catalunya el seu Cortijo. Si continuem com a colonia d'España anem cami d'Extremadura o Galicia (Es l'objectiu de l'administració española). Si trenquem les cadenes podem ser com Suissa (Fora de la CE) o com Holanda (Dins de la CE), jo prefereixo Suissa a Holanda
Bernat Tallaferro fa 4 Anys
Som-hi, ara es l'hora!!!. Com ells mateixos diuen : "Querido Sancho, ladran...luego cabalgamos"
el nom fa 4 Anys
Ara resulta que aquesta bleda decideix qui esta dins i fora de la UE. Jo creia que es decidia a Brusel.les, pero ara resulta que ho fa la Rudi.
Mark Et fa 4 Anys
Ser a la UE o no ser-hi, tampoc té tanta importància. Els productes xinesos inunden la UE i que jo sàpiga la Xina no forma part de la UE. Montenegro, amb una població que no passa de la suma de Sabadell i Terrassa funciona amb Euros i cap problema. En qualsevol cas, penseu que té sentit una UE que veta a Catalunya i accepta Sèrbia o Turquia? Fem-ho que no passarà res!
Santi Vidal fa 4 Anys
Sempre amb amenaces, intimidant, coaccionant, sempre sembrant la por com únic argument. No canviaran mai.
Fidel Gangonells fa 4 Anys
Sempre m'ha cridat l'atenció l'anàlisi parcial que se sol fer en parlar del boicot comercial d'Espanya vers una Catalunya independent i del crebant econòmic que això suposaria; tanmateix, no es parla del crebant invers, és a dir, si Espanya és un mercat preferent per a les vendes catalanes, també Catalunya ho és per a les espanyoles. Per tant, Espanya perdria 20.000 milions anuals de l'espoli fiscal + el decrement de vendes a Catalunya. Catalunya, en canvi, guanyaria els 20.000 milions que ara se'n van i perdria ingressos pel decrement de vendes a l'estat espanyol. Sense dubtes: són ells els que hi tenen més a perdre.
Fidel Gangonells fa 4 Anys
Sempre m'ha cridat l'atenció l'anàlisi parcial que se sol fer en parlar del boicot comercial d'Espanya vers una Catalunya independent i del crebant econòmic que això suposaria; tanmateix, no es parla del crebant invers, és a dir, si Espanya és un mercat preferent per a les vendes catalanes, també Catalunya ho és per a les espanyoles. Per tant, Espanya perdria 20.000 milions anuals de l'espoli fiscal + el decrement de vendes a Catalunya. Catalunya, en canvi, guanyaria els 20.000 milions que ara se'n van i perdria ingressos pel decrement de vendes a l'estat espanyol. Sense dubtes: són ells els que hi tenen més a perdre.
JK fa 4 Anys
Evidentment que estar a la UE no atorga avui en dia cap situació de privilegi, ni sobre la moneda ni sobre el comerç. Andorra no és membre de la UE i te l'euro com a moneda. Suíssa no és membre de la UE i té una major relació comercial amb la UE que Espanya. Lo pitjor d'aquests espanyols de la caverna és que es pensen que tenen la clau i el poder de desició de qui ha de ser membre o no de la UE. Suposo que desprès de que el recurs a treure els tancs que és el que els hi demana el cos no seria factible ja és la única opció que el hi queda, jugar amb qui pot ser o no membre de la UE. Pensem que amb una Catalunya independent i a amb una Espanya rencuniosa el poc poder i autoritat que en aquests moments té Espanya a la UE encara baixaria molts esglaons. Espera que al final no sigui Espanya qui hagi de sortir de l'euro i de la pròpia UE.
Fidel Gangonells fa 4 Anys
Sempre m'ha cridat l'atenció l'anàlisi parcial que se sol fer en parlar del boicot comercial d'Espanya vers una Catalunya independent i del crebant econòmic que això suposaria; tanmateix, no es parla del crebant invers, és a dir, si Espanya és un mercat preferent per a les vendes catalanes, també Catalunya ho és per a les espanyoles. Per tant, Espanya perdria 20.000 milions anuals de l'espoli fiscal + el decrement de vendes a Catalunya. Catalunya, en canvi, guanyaria els 20.000 milions que ara se'n van i perdria ingressos pel decrement de vendes a l'estat espanyol. Sense dubtes: són ells els que hi tenen més a perdre.
Juanjo fa 4 Anys
Prefereixo l'independencia avans que la UE, mireu Andorra i Suisza
Tobit Motllor fa 4 Anys
S´ha arribat al temps de fer por als catalans amb els diners i la pertenença de la UE. Els PP i PSOE no tenen cap mes raonament válit per mantenir las normes politicas establertas. Anem bé..... están nerviosos. Ara, ens toca mourens i fer la nostra via. Anims politics catalanistas !
jd fa 4 Anys
Ah! Per cert, a curt termini, qui hi perdrà més serà ella. Que us penseu, que el parlament Europeu aprobarà el corredor central del Pirineus? El corredor el conectaran amb l'eix mediterrani a Tarragona. Ja la veuren cridar d'aquí a uns quants dies.
i? fa 4 Anys
vale, i a mi que m'importa que pensi aquesta funcionaria de l'estat. Oi que el seu vot val tant com el meu?, doncs mira, que les seves opinions se les foti al túnel dels Pirineus del "corredor central".
jd fa 4 Anys
Si Catalunya s'independitza, segur que entra a la UE, encara que Espanya digui que no: 1 - Catalunya prodria fer servir L'Euro, com fins ara. Que no el fa servir Andorra? Que és de la UE? 2 - Lluire comerç: Actualment podem exportar productes a la resta de la UE. Els estat europeus encara són sobirans i per tant, encara que Espanya no vulgui, es poden firmar tractats bilaterals de lliure comerç amb els 27, perdó 26, estats de la UE, un a un. Els estat europeus hi estarien interessats per tenir accés als ports Catalans, sense pagar aduana. Representaria un dia de signatura de papers, però un cop fet, fet. 3 - Si Espanya ara mateix depèn dels 20.000 MEuros de roba de Catalunya. Els espanyos es tornen pobres o els hauran d'exigir els diners a la UE. I la UE els demanarà de què n'han fets dels fons de cohesió, etc. Per tant si Eurpa vol evitar aquesta pressió tant alta, seria bó que Catalunya formés part de la UE. Sigui com sigui Catalunya guanya i Espanya perd.
Toni Arregui fa 4 Anys
Dolent per Escanya segur, a curt termini. A mig-llarg termini serà el millor favor que els haurem fet: Escanya esdevindrà un país productiu... Per Catalunya serà fantàstic. Els neanderthals escanyols ja comencen a dir els disbarats que esperàvem que diguessin...
Matascorpins fa 4 Anys
Ja n'estic fart d'aquesta colla de megalòmans paternalistes. Però qui s'han cregut que són per dir què en serà de Catalunya? Estan massa acostumats al "ordeno y mando" i no s'adonen que, precisament, aquesta actitud és de la que volem fugir. Encara que... si a un escorpí li treus l'ungla del verí, segueix donant copets amb la cua.
Francesc Rossell. fa 4 Anys
I què si estem fora de la UE? També n'estan fora Noruega, Islàndia, Suïssa i Andorra, i no sembla que els vagi pas gens malament.
Almogaver fa 4 Anys
Catalunya formaria part de la UE igual que si Escòcia s'independitza en formaria part automàticament. M'agrada perquè ja no saben què dir Anem avançant encara que no ho sembli
Joseph Hostench fa 4 Anys
¿Fora de la Unió Europea? I, per què? Hi ha algun dogma de fe al respecte?
Vicenç Ramoneda fa 4 Anys
Mentidera! "Si Catalunya vol ser un estat de la UE haurà de comptar amb el suport unànime dels seus integrants". Això és mentida! Vosaltres, els espanyols, no heu reconegut Kosovo encara i ni falta que els hi ha fet, ja que són un estat! Una anàlisi del Reial Institut Elcano, xifra en 45 els Estats que han negat expressament l'autonomia del Govern de Pristina. Dins d'aquesta categoria, Espanya formaria part d'un subgrup que esgrimeix com a principal argument que, amb la seva declaració unilateral d'independència, Kosovo ha incomplert una llarga llista de principis bàsics del dret internacional. El problema és que els països que coincideixen amb Espanya en la il · legalitat del procés -A lgèria, Azerbaidjan, Bielorússia, Comores, Equador, Indonèsia, Líbia, Mali, Rússia, Eslovàquia, Sri Lanka i Tadjikistan - no garanteixen l'èxit d'aquesta postura. Davant hi ha els països que han acreditat l'autonomia de Pristina, liderats per Estats Units-patrocinador manifest del procés independentista-, França, Regne Unit, Alemanya, Canadà, Japó, Itàlia-és a dir, el G-7 al complet-, Suïssa , Suècia, Holanda, Dinamarca, Finlàndia, Turquia i Portugal, entre d'altres. Visca Catalunya estat, el mes aviat que tenim pressa!

envia el comentari

Aficionats del Barça comencen a refugiar-se en búnquers davant el pànic que els provoca la Undécima
Un truc per augmentar el plaer durant el sexe
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades