Puig denuncia “permissivitats” i “complicitats” amb els violents

El conseller d’Interior anuncia nous mètodes per acabar amb els radicals
El conseller d’Interior, Felip Puig, ha assegurat avui en roda de premsa que s’ha acabat tota contemplació amb els grups de violents i ha demanat menys comprensió social vers els radicals, ja que segons el titular d’interior aquests busquen i troben grups i entitats de la ciutat on “emmascarar-se” i actuar amb “complicitat”.

El conseller ha assegurat que aquest fenomen radical “compte amb la permissivitat de determinats agents socials” i ha recordat que “això entra en contradicció amb el sistema democràtic i de valors”. Per exemple, fa alguns anys, la regidor de l’Ajuntament de Barcelona, com l’ecosocialista Imma Mayol, s’havia declarat antisistema.

En aquest sentit, Puig ha recordat que aquests grups violents “no apareixen un dia per altre”, però ha deixat clar que no permetrà que “Barcelona i Catalunya siguin escenaris preferents d’aquests grups que avui actuen sense impunitat”, ha reconegut.

Nous mètodes més contundents

Per acabar amb aquesta situació el conseller ha afirmat que a partir d’ara els Mossos d’Esquadra faran servir “nous mètodes” de dispersió “proporcionals” al grau de violència que adquireixin els antisistema. Ahir per primera vegada en la seva història el cos de policia de Catalunya van haver de fer servir gasos lacrimògens per acabar amb la concentració de violents.

A més, el conseller també ha confirmat que el Govern demanarà reformes legals per poder respondre a aquest fenomen, prepararà un pla de millora de la coordinació entre els Mossos d’Esquadra i el sistema judicial i es perfeccionarà la instrucció dels mossos en aquest àmbit de forma reactiva i preventiva.

En total la vaga  ha deixat 74 detinguts a tot Catalunya, 4 d'ells menors, una cinquantena d'ells a Barcelona. També una vuitantena de ferits, quatre dels quals romanen ingressats a l'Hospital del Mar de Barcelona per fractures i trencament de la melsa, de les quals dues tenen un pronòstic lleu i dues es troben en observació amb pronòstic reservat.
Comentaris
ramir fa 4 Anys
ccoo i ugt tenen la culpa de tot, la vaga a sigut consecuencia del anunci de retalla un 20 % las sevas subencions
Alexia fa 4 Anys
Una bona manera d'acabar amb els radicals seria ilegalitzar IC-V i P$O€ i les seues forces de xoc nazionalsindicalista de CC.OO. i UGT.
Miquel L. fa 4 Anys
Cambó també deia que volia mes autonomia per Catalunya i va acabar finançant Franco. Que CiU digui que vol un estat propi després de mes de 30 anys de col·laborar amb l'enemic, és una quimera que només poden creure els ignorants o els panxacontents.
El carrer fa 4 Anys
Aquestes complicitats al carrer son el resultat de les vostres polítiques. El carrer no ha creat ni ha facilitat aquesta crisi, però vosaltres voleu que sigui la gent del carrer qui la pagui. doncs semble que heu anat massa lluny i el carrer us està dient que no. ja ni ha prou
jaume fa 4 Anys
jones 32 anys de CYU col·laorant entussiàsticament a fer d'Espanya un estat modern i estable m'avala el meu pensament sobre CYU... El franciscanisme català té això, distorsiona la realitat.
Teresa fa 4 Anys
El que va passar ahir va ser vergonyós. La forces de seguretat estan per això per garantir la seguretat i el que no vulgui pols.... que no vagi a l'era.
Jones fa 4 Anys
Jaume, si és que parles de CiU, et diré que CiU no és un partit sinó una federació de dos partits que va néixer com a coalició de dos partits diferents: CDC nascut el 1974 i UDC nascut el 1931. Si és o no espanyolista, casascú és lliure de pensar el que vulgui, però si CDC ja planteja un estat propi (català, que no pas espantol, esclar), home, una altra definició de la que tu fas, potser seria més encertada, no?
Jaume fa 4 Anys
CYU= Partit espanyolista nascut de la transició postfranquista espanyola, aposta per una catalunya íntegrament espanyola, un estat propi catalanoespanyol amb capital a Madrid i la sobirania dels seus interessos mercantils a Barcelona i Madrid, partit de llei i orde espanyol amb accent català.
Jones fa 4 Anys
El nom: si és clar, hi eren tot fent un passeig de diumenge. I què hi feien aquests avis i nens al mig d'una mani de violents? Ves home. Ara resultarà que els violents són germnanetes dels pobres. Prou de demagògia i mentides!
el nom fa 4 Anys
Ja ho heu dit que els ferits de l'hospital son per bales de goma que disparaven a tort i a dret? Teniu en compte que desde Ronda de Sant Pere amb Passeig de Gràcia (on hi havia els aldarulls) fins a Gran Via amb Passeig de Gràcia (on van tirar el gas lacrimògen) era tot plè de nens, avis, i gent que anava a la manifestació?
JaP fa 4 Anys
Aquests violents que surten al carrer a cremar-ho tot son esbirros clarament governats per gentussa com la d'ICV pro-Mayol... tot aixo em recorda a la pelicula d'American History X, on els capos de la mafia enviaven els seus neo-nazis, amb el seu previ rentat de cervell, a eliminar persones d'una altra etnia... en fi... quin panorama mes desolador...
ferran fa 4 Anys
Tenim el que ens mereixem maco...Com conseqüència del criminal model econòmic que pateix Barcelona i Catalunya hem generat l'habitat i el microclima ideal perquè proliferin tota mena d'espècimens humans especialitzats per fer mal..Som el prostibulari d'Europa des de la Jonquera fins Salou. Els nostres polítics han aconseguit que Catalunya tingui un irresistible efecte crida per atreure tota mena de púrria, gentussa i delinqüents tan de la península com d'Europa per instal·lar-se aquí. En cap lloc d'Europa han gaudit de tantes facilitats i protecció un tipus de gentussa especialitzada en practicar el vandalisme. Tenim el que ens mereixem....Ara els nostres polítics ens amenacen d'encolomar-nos el femer “Les Vegas” que significaran uns quants centenars de milers d'il·legals com ma d'obra barata dins d'un país amb els serveis públics col·lapsats. Si això, els nostres polítics ho aconsegueixen, tinc clar que jo i la meva família emigrarem.. Recomanació que faig a molts professionals qualificats que els hi agradi la seva professió, perquè aquí nomes hi hauran dos camins: l'atur o trobar feina fent de cambres o netejar la merda dels hotels d'un gegantesc sector serveis absolutament irracional...Per cert, els farsants anomenats ecologistes i d'esquerres tenen res a dir amb el femer Las Vegas ??????
Ramon Muntaner fa 4 Anys
És inadmissible que Barcelona, bé per una victòria futbolística, bé per una vaga o pel que sigui, es converteixi en un "campi qui pugui" per culpa d'uns centenars de vàndals, consentits i alentats per "progresde saló" com eren els coneguts casos de persones del tripartit , concretament d'IC. Això ho estem pagant molt car : destrosses de béns públics i privats, "ocupes", etc. S'ha d'acabar sense manies, emprant dels forces de l'ordre.

envia el comentari

Enxampen Alves comprant una perruca per fer de Raffaella Carrà en la seva presentació amb la Juventus
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades