Primera acció antiautonòmica de Rajoy

El president espanyol penalitza les autonomies a l'hora de limitar el dèficit, i el govern català l'acusa de deslleialtat institucions
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha pres avui la primera mesura antiautonòmica, a l'obligar a fer més retallades a les comunitats. Rajoy ha penalitzat les autonomies a l'hora de limitar el dèficit, i en segon terme els ajuntaments, mentre que ha permès a l'Administració central una més gran desviació. L'anunci és tècnic però es tradueix en la gestió del dia a dia, i per això la decisió ha provocat fort malestar en la Generalitat.

El govern espanyol ha fixat un objectiu de dèficit per a les comunitats autònomes del 1,5% per al 2012, enfront del 1,3% establert amb anterioritat (+0,2 punts), mentre que per a l'Administració general de l'Estat serà del 4%, enfront del 3,2% anterior (+0,8 punts), i per als Ajuntaments del 0,3%, igual al ja previst. El dèficit de la Generalitat és d'un 3,75% del PIB, segons el ministeri d'Economia, en part perquè l'Estat no ha pagat els 759 milions corresponents a infraestructures ni els 1.450 milions del fons de competitivitat.

El portaveu del govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha lamentat la "deslleialtat institucional" del govern espanyol, que ha fet l'anunci sense cap procès de diàleg, i ha demanat a l'Estat que revisi el nou objectiu perquè no és "proporcional" a les càrregues de despesa que tenen les comunitats autònomes.

"S'ha de revisar l'objectiu de manera proporcional, tenint present aquelles administracions que tenim competències sobre l'Estat del Benestar", ha explicat. Homs no ha volgut establir la xifra de dèficit que la Generalitat consideraria adequada però sí que ha fet notar que hauria d'estar per sobre de l'1,5%, que ha fixat Rajoy.
Comentaris
Verdaguer fa 4 Anys
Primera acció antiautonòmica? Doncs de anticatalanes en van mes de 10, Revifar el Pla Hidrològic, Primar el corredor Central, No cedir el Prat, Eliminar el català del Senat i de la Franja, i unes quantes més des de Novembre passat fins avui.
rita fa 4 Anys
El PP fa el que fa perquè és responsable. Ja ho diu el nostre president quan respon a Camacho "De tot el que vosté ha dit, em quedo amb una cosa: res pon sa bi li tat. De què ploren ara?
cati fa 4 Anys
Del IRPF ens en toca un bon troset, i l'IBI és pels ajuntaments, també pels nostres... ara s'ha de remarcar, més que mai, que no estem dins el "café para todos" Aquí hem fet els deures, i s'ha de refregar constantment el nostre ESPOLI FISCAL PER PART DE L'ESTAT.
josep barceló fa 4 Anys
Votar afirmativament el bestial augment de l'IRPF i de lIBI, junt amb el PP a Madrid, és "deslleialtat institucional" o "col.laborar en l'espoli als catalans"?. A aquestes alçades, demostrar sorpresa és el súmmum de la ignorància, o pitjor del cinisme.
eloi fa 4 Anys
Previsible, tot previsible i no ploreu, que ja ho sabieu, estava cantat.I si no ho veieu és que no sabeu llegir la realitat. I amb el pacte fiscal, igual.
Vicenç Ramoneda fa 4 Anys
Huiii si. Quina "deslleialtaaaat". Ostres tuu! Es pixen a la cara i us creieu que plou!
Comoestanustedeeees? fa 4 Anys
Però què diu la Paquita Homs, si Rajoy és el nostre millor amic, si fins i tot li vàrem oferir un Gobierno de Concentració Nacional?.

envia el comentari

Torrent de l'Olla guanya el Primer Premi dels Carrers Guarnits amb la decoració "Caos i Destrucció"
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades