Negociar en plena crisi

"El govern espanyol té a l'abast trepitjar la manguera de la Generalitat i tallar el subministre en qualsevol moment"
El projecte de llei d'estabilitat pressupostària, que té com objectiu posar límits a l'endeutament i al dèficit de les autonomies, pot ''desmuntar l'autogovern català en un període relativament curt, si aquesta fos la voluntat política'' del govern espanyol, segons ha advertit Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia. Mas-Colell té raó si la llei s'interpreta de forma regresiva en contra de l'autogovern, cosa gens descartable i fins i tot probable. El flanc espanyol del govern català s'ha tornat més complicat del que era habitual. La Generalitat està financerament anèmica i necessita liquiditat, i el govern espanyol en facilita però té a l'abast trepitjar la manguera i tallar el subministre en qualsevol moment. El president José Luis Rodríguez Zapatero ja ho va fer amb els 759 milions de les infraestructures, que per cert el president Mariano Rajoy encara no s'ha avingut a pagar. Negociar en aquesta situació és difícil, perquè la posició catalana és feble. El moment demana imaginació i gestos valents.
Comentaris
Ntiab That fa 4 Anys
Negociar amb l'estat espanyol significa perdre. Al màxim que pots aspirar és a perdre poc. Ho pots anar allargant durant anys, negociació a negociació, però al final ho acabaràs perdent tot.
From USA fa 4 Anys
Crec que si desmuntessin el autogovern català sería anar en contra dels seus interessos perque és quedarian sense treball i sense plataforma política, ens collaran però collar massa seria contraproduent per els partits espanyols. Són com els paràsits si matan l'amfitrió és matan ells.

envia el comentari