Jordi Évole votaria ‘No’ a la independència

El periodista respon a la pregunta d'un estudiant que ara com ara s'oposaria a la sobirania de Catalunya
El conegut periodista Jordi Évole ha reconegut avui que ara mateix votaria en contra de la independència de Catalunya, si hi hagués un referèndum sobre aquesta qüestió. 

Évole ha fet aquesta afirmació responent a la pregunta d’un estudiant a la Facultat de Comunicació Blanquerna, on se li ha entregat el Premi Blanquerna al Millor Comunicador 2011 pel seu programa d'entrevistes 'Salvados' (La Sexta).

De fet, el periodista ha respost primer amb un "això no toca", ja que la pregunta ha vingut arran de les declaracions que va fer l'expresident Jordi Pujol al programa d'Évole manifestant que votaria a favor de la independència de Catalunya si hi hagués un referèndum.

A l'acte de lliurament també hi ha participat el degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna i exdiputat del PSC, Josep Maria Carbonell, acompanyat del periodista Xavier Vinader. En la seva intervenció, Évole ha defensat un periodisme crític.
Comentaris
MArc. fa 4 Anys
A mi em sembla molt be que cadascú defensi el que li sembla. Personalment crec que el posicionament progre espanyol defensant el federalisme s'ha mostrat com una autentica presa de pel. Només cal veure com van acabar Zapatero, Maragall i Carod-Rovira. No es decent enganyar a la població i vendre un discurs sabent que fins i tot el teu propi partit no l'acceptarà.
el nom fa 4 Anys
Gracias Roberto. Pués si, Catalunya es España. Pero es igual de cierto que, igual que lo és puede dejar de serlo :)
Fabián fa 4 Anys
Bravo por él. Porque se moja en tiempos de ambigüedad y porque defiende sus ideas. Él viaja mucho por España y como la conoce sin prejuicios la quiere.
Roberto fa 4 Anys
Bye bye catalanes. Qué os vaya bien. Por fin parece que esta vez es de verdad.....Pensé que no llegaría nunca y sacaremos algo bueno de esta crisis. No os dejeis nada olvidado.
paco fa 4 Anys
Visca Barcelona INDEPENDENT, no volem donar diners a LLleida ni a Tarragona!! Si Barcelona fós independent tindría un pib molt guapu, moneda oficial el quemacu. Visca Eixample Independent!!!! No volem posar diners en els barris del extrarradi ni a altres comarques deficitàries!!. I aixi...
paco fa 4 Anys
jordi, hasta ahora te ha ido bien porqué no te has mojado, siempre eres el entrevistador o te escudas en eso. Ahora que estas haciendo varias entrevistas la estas cagando porqué ahora te van a poder machacar con cualquier excusa, ahora estas tú en el punto de mira de la crítica ad hominem. Ya no eres el gracioso que lanza la piedra y esconde la mano. Si dices esto te atacan unos si dices lo otro os demás y así... Visca la república independent del choriceig
el nom fa 4 Anys
Rafa Nadal no pot votar. No es Catala. A mes es del R.Madrid. Jo preferia al seu tiet. Salut
el nom fa 4 Anys
Rafa Nadal no pot votar. No es Catala. A mes es del R.Madrid. Jo preferia al seu tiet. Salut
Miquel fa 4 Anys
A veure senyors, que estem parlant de Jordi Évole, factoria de "El Terrat", Buenafuente, Corbacho i companyia. Pur PSOE. Espanyolistes simpaticots, però més espanyolistes que els de madrit tots ells.
Caracony fa 4 Anys
Osti, quan de repelent als comentaris, no? A mi me la pela el que digui Jordi Évole, si això fóra meneame votaria aquesta noticia com a irrellevant, pero vaja, del tirón.
el nom fa 4 Anys
yo no soy catalana pero se debería respetar la opinión de cada uno, yo adoro catalunya, y creo que en una nacion de naciones, que españa, pero lo que no creo y no me puedo creer es que haya tanto facha catalanista y español. Es aluncinante. cuando odio.
español y catalan fa 4 Anys
cataluña es españa
Francat fa 4 Anys
Catalunya es divideix entre cobards i valents. Els que els agrada ser una insignificant provincia de Madrid i els qui volen un estat independent. Entre aquells que malden per l'aculturació catalana i aquells que breguen per protegir i expandir la cultura catalana. Aquells que fàcilment es deixen 'amedrantar' i aquells que no s'arronsen davant al 'ruido de sables'. Els panxacontents comformistes i els que tenen empenta emprenedora com a país. A quina categoría pertany l'Ébole ???
el nom fa 4 Anys
Cadasccu que Pensi el que Vulgui, LLIURAMENT , pero MUTUAMENT . Que NO m'Obliguin a Estudiar, Declarar, Tindre que Veure, Escoltar..... Programes , Novelas, Jutges , en lo que Demanem. Si per Estudis.... van Queixas, Vull LLIBERTAT de lo que Vulguem , CATAL'A i LLIURE , JA !!!! Sense ESTAFAS !!!!
JoMateix fa 4 Anys
I què? Però està a favor de preguntar els catalans i que es puguin autodeterminar. D'això es tracta. No sé què us penseu que aconseguireu anatemitzant-lo per aquest motiu. De vegades alguns indepedentistes actuen com els prncipals enemics del seu objectiu.
el nom fa 4 Anys
La questió és donar la nota per això ell mateix s'ha posat follonero, d'això viu i molt bé per cert
jo també votaria no fa 4 Anys
Insultant a qui diu que votaria no, crec que no guanyareu gaires adhesions per la indepedència. Menys insultar i més treballar per aquesta indepedència que voleu. El Jordi Èvole segur que ha fet ja més per Catalunya que tots els que l'insulteu.
Voltaire fa 4 Anys
Normal que digui aixó. Què ha de dir si viu de la menjadora ecspanyola?
Almogaver fa 4 Anys
Es una feina de fons, amics. Pero estem en el bon cami i l'estaca comença ja a estobarse. Endevant amb constancia tranquila, pero sense cap treva.
el nom fa 4 Anys
Si exercís de català a espanya ja l'haurien apedregat, aquesta és la diferència que hi ha entre els espanyols i els catalans
Jordi Romaguera fa 4 Anys
No cal que ho diguin. ja ho sabíem. Aquest noi de Cornellà quan va posar al seu fill Diego, ja es va definir. Tenim l´amic Dídac Tilbert Stegmann, que es fa dir Dídac a Alemanya, i resulta que un que neix a Catalunya li posen Diego. Què en pots esperar?. Oi que ja no està prohibit de `posar el nom en català?. Doncs per què no ho fan ara?. Doncs perquè tan els fa l´idioma nacional que l´imposat a sang i foc. Per ells és el mateix. Aleshores ja sabíem que esdevindria un agent per votar no a la llibertat de Catalunya. Ell té dret a dir el que vulgui i nosaltres, també. Jordi Romaguera L´Hospitalet de Llobregat
Menteix fa 4 Anys
Jordi Évole votarà Sí igual que la Mònica Terribas. Ambdós menteixen per por pensant que així enganyaran els castellans, però s'equivoquen, són suspitosos d'entrada perquè els seus noms canten, els enemics de Catalunya no es fiaran mai d'ells...
Pere fa 4 Anys
Veig que una constant de la imbecilitat aquesta de renunciar a la normalització del català esperant que així sí que els immigrants es faran independentistes, és l'acompanyar-la d'una reivindicació dels Països Catalans. Cosa que eleva la imbecilitat a nivells estratosfèrics. O sigui que per una banda hem de renunciar al leit motiv del conflicte polític, que neix i sempre ha estat identitari (Castella tot això no ho fa per espoliar-nos sinó per castellanitzar-nos). Hem de renunciar a la normalització del català entre d'altres raons per possibilisme: la castellanització ja és un fet que no revertirem. En canvi Països Catalans que no falti. Països Catalans sí que és un objectiu viable, plausible, Països Catalans sí que és un objectiu assumit per la majoria de la població aquí i ja no diguem al País Valencià. Els immigrants espanyols no acceptarien la normalització del català però en canvi sí que frisen perquè catalans i valencians anem units perquè tenim una mateixa llengua. És que no es pot desbarrar més. I espera, que atès que ara per aquesta trepa de protociutadans resulta que la defensa de la llengua ja és cosa de dretes, etnicista i vés que no sigui també nazi, entenc que la seva reivindicació dels Països Catalans no deu ser lingüística i cultural sinó bàsicament política. De recontratraca. No es pot estar més com un llum. Mireu, carallots, els immigrants no només no es faran independentistes pel fet que vosaltres assumiu el que reclamava Jiménez Losantos en el Manifiesto dels 2.300. És més: els immigrants espanyols ni tindran notícia de la vostra diarrea mental. Ni se n'assabentaran. La vostra darrera cagarruta dialèctica només servirà pequè algun sonat us la compri i insulti qui continuï lluitant per la normalització del català.
Joan fa 4 Anys
Renunciar a la identitat nacional perquè així els immigrants espanyols es facin independentistes és l'argumentari polític més estúpid que he sentit en ma vida. I té mèrit, perquè vaig sentir l'argumentari de l'Operación Reformista.
davids fa 4 Anys
tu diras amb el xollo que te aquest pajarracu a egpanya,qualsevol sel's possa en contra
el nom fa 4 Anys
només recordar-li que per votar col que estigui empadronat a Catalunya.
Sergi fa 4 Anys
Esteu sonats convergents dels sontas. Què no és respectable el seu vot? Què no cal fer pedagogia per quanyar el 50% o més que encara estan pel No? Amb insults que guanyeu?
el nom fa 4 Anys
Quina llastima jordi
Cesc fa 4 Anys
Té dret a pensar el què vulgui, faltaria més. Respecte ansolut. Tot i que m'agradaria, ara que el momentum de la independència està, sent generosos, al 50/50, que els que en són contraris també hagièssin de dir PER QUÈ, com hem de fer constantment els partidaris. Us recomano que ho feu. A tot contrari a la independència, procediu així: 1) respecteu-lo sincerament i feu-li-ho saber. 2) demaneu-li PER QUÈ hi està en contra (veureu que els motius són identitaris 80% - econòmics poc fonanentats 20 %). 3) Mireu de rebatre ela arguments erronia i fer-los veure com la identitat castellana nega, anorrea, vol aniquilar la catalana des de fa 600, i és demostrable, mentre aquí a ell/a se l'ha inclòs i acceptat sense problemes. Molts contraris tenen, simplement, por de que se'ls faci pagar des d'un punt de vista identitari, la torna del que els catalans hem viscut. Però adoneu-vos que, sense el seu sí, mai serem independents. Vam perdre 3 guerres, no ho oblideu. Hem de jugar les cartes que tenim! Salut i Visquin els Països Catalans Lliures!!
kimet fa 4 Anys
Normal, sino hauria de vendre les seves imbecilitats només en catalunya.
Quimet fa 4 Anys
Resposta evident, típica del sector del hi, hi, hi, ha, ha, ha!
Jan fa 4 Anys
Qui és Jordi Evole?
Sahara-Espanya olé fa 4 Anys
Els serbis a Croacia no volien la independencia, i aquest espanyol, que vols que voti? Es com al Sahara, que votin tots els marroquins col.locats pel cacic o aqui pel Franco!!!
Anna fa 4 Anys
És molt jovenet, encara. Espereu que creixi i ja veureu com Espanya el farà canviar d'opinió. A més és el "follonero", no? Es tracta de dir sempre el contrari del que pensa el teu interlocutor.
Roger fa 4 Anys
Podem discrepar -jo per exemple ho faig-, però no cal desacreditar. Com a mínim la meitat de catalans d'avui, si no més, tenen els orígens a les Espanyes i molts encara no són independentistes. Entre nosaltres i Espanya els acabarem de convèncer. A mi, personalment, em preocupen molt més el catalans "de tota la vida" que també votarien no. entre els quals, bona part dels convergents, eh?
Roger fa 4 Anys
Podem discrepar -jo per exemple ho faig-, però no cal desacreditar. Com a mínim la meitat de catalans d'avui, si no més, tenen els orígens a les Espanyes i molts encara no són independentistes. Entre nosaltres i Espanya els acabarem de convèncer,
Fart d'espanya fa 4 Anys
Està desinformat o té por dels castellans.
LA BOINA fa 4 Anys
Només se li pot fer cas perque es un xarnego. No destaca en rés més. D'això en diuen periodistes i els hi donen premis. Quin nivell de país...
Toni fa 4 Anys
Doncs jo, Toni Molero, votaria Si a la independència.
el nom fa 4 Anys
Nomes defensa la butxaca, la seva en concret
eva fa 4 Anys
En pujol no el va convèncer.
Oriol fa 4 Anys
I que te d'estrany? el racista Anglada, la espanyolista radical Sánchez Camacho o l'ex president andalús Montilla també votarien que no. els individus que malgrat viure a Catalunya votarien en contra de ella son gairebé la meitat, algú s'imagina a Gasol, Rafa Nadal o a Montserrat Caballé votant a favor de la independència de Catalunya? doncs el follonero tampoc.
Almogaver fa 4 Anys
Home, se li acabaria el negoci! fer de catalanet sumis per les escanyes. N'hi ha un grup d'aquests que els escanyols fan servir per dir, veieu com són els catalans, els independentiste son quatre, o el què és el mateix viu de tarïr nos

envia el comentari

Home verge de quaranta anys confia en el poliamor per superar el tràngol
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades