Ingal segueix creixent a l’Amèrica Llatina

L’enginyeria catalana obté una licitació del sector de l’alimentació a Nicaragua per valor d’1,5 milions d’euros
L’empresa catalana Ingal, amb seu a Barcelona, ha aconseguit fa poc més d’un mes una licitació pública internacional del sector de l’alimentació a Nicaragua per un valor d’1,5 milions d’euros i proporcionarà fins al 2015 l’assistència tècnica per a un programa de suport a la producció. L’objectiu del projecte és contribuir a l’increment de l’oferta permanent d’aliments bàsics (arròs, fesol, blat de moro i sorgo) en aquest país.

El programa, que involucra a tots els participants de la cadena agroalimentària de llavors i de grans pel consum humà, beneficiarà de manera directa a 3.600 petits i mitjans productors de llavors agrupats en organitzacions, i de forma indirecta a 150.000 productors de grans bàsics que utilitzaran llavors de qualitat a nivell nacional. De fet, s’ha comprovat que quan s’utilitza llavor certificada de qualitat, la productivitat dels cultius del país incrementa significativament.

Així doncs, Ingal donarà suport al Instituto Nacional de Tecnologia Agropecuaria (INTA) i a la Dirección General de Protección y de Seguridad Alimentaria millorant la rendibilitat, processos productius i administratius i productivitat de les cooperatives de llavors beneficiàries del programa.

L’enginyeria catalana ha guanyat la licitació a través d’EuropeAid -la Direcció General responsable del disseny de les polítiques de desenvolupament de la Unió Europea- i lidera l’assistència tècnica del programa formant un consorci amb una empresa local, l’Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), l’empresa anglesa BSI i l’espanyola ASECAL.

Facturació de 2 milions d’euros

Fundada l’any 1972 i amb prop de 40 treballadors, Ingal ha tancat l’exercici 2011 amb un volum de negoci de 2 milions d’euros, amb un creixement del 30% en la partida internacional respecte l’any anterior. L’empresa va posar en marxa una nova oficina a Sao Paulo (Brasil) al 2011 per impulsar les licitacions públiques i privades en aquest país.

El seu objectiu d’enguany és iniciar més projectes a l’Amèrica Llatina (Argentina, Hondures, Paraguai i Perú). Amb el suport d’ACC1Ó, igual que en aquesta ocasió, l’empresa va implantar l’any 2006 un departament internacional amb l’objectiu d’abordar exclusivament l’obtenció de projectes i licitacions a l’estranger.
Comentaris

envia el comentari