Fitch torna a rebaixar la nota del deute de Catalunya

Catalunya surt de la franja de qualificacions considerades com a 'bones' i descendeix fins a les 'satisfactòries'
L'agència de qualificació creditícia Fitch ha tornat a rebaixar avui la nota del deute de Catalunya, que passa d'A- a BBB+, de manera que deixa la franja de qualificacions considerades com a 'bones' i descendeix fins a les 'satisfactòries'.

Fitch, que ja va disminuir la nota catalana des d'A fins a A- al setembre, ara no només torna a rebaixar-la sinó que manté Catalunya en perspectiva negativa. La rebaixa de Catalunya "reflecteix el dèficit fiscal estructural de l'administració". Un "dèficit estructural" que "necessitarà esforços addicionals per ser reduït, en el context d'un ambient econòmic desafiant i una gran necessitat de refinançament", argumenta Fitch en un comunicat.

En segon lloc, l'agència de qualificació alerta que, com que el govern espanyol encara no ha presentat els pressupostos per al 2012, "hi ha un risc de certa reducció en el finançament a les comunitats autònomes, el que dificultaria l'execució dels seus pressupostos". A més, l'agència assenyala que el dèficit català és lluny de l'1,5% fixat per l'Estat. A l'hora de rebaixar la nota, Fitch també ha tingut en compte que el creixement de l'economia espanyola ha estat revisat a la baixa.

En l'informe, l'agència assenyala que encara és "massa d'hora" per valorar de manera acurada l'efectivitat de les mesures d'austeritat implementades per la Generalitat i considera que, a menys que es transfereixin més ingressos a les comunitats autònomes, l'objectiu del dèficit podria excedir-se altre cop aquest any a algunes zones de l'Estat. Fitch recomana a l'Estat que incrementi les mesures per accedir al crèdit i facilitar la liquiditat.
Comentaris
quina colla, CiU ! fa 4 Anys
És la manera que tenen els jueus d'agraïr-los el sionisme dels CiUnistes.
Amb il.l.l.l.l.lusió fa 4 Anys
El Govern dels Millors... inútils.
Pirineus fa 4 Anys
Això ha estat així per la foto del The New York Times o per les nenes de companyia del congrés de mòbils? L'estat propi és una obligació i una necessitat. Tots amb l'ANC.

envia el comentari