El català deixarà de ser un requisit per ser funcionari a les Illes Balears

Els municipis també podran decidir a través d'un ple si volen adoptar el nom en castellà o en les dues llengües
El català deixarà de ser un requisit per accedir a la funció pública per passar a ser un mèrit a les Illes Balears. Així ho ha decidit el govern de les Illes amb l'aprovació aquest mateix divendres de la modificació de la Llei 3/2007, de funció pública i validant-lo com a projecte de llei.

Segons l'executiu balear, per fer la modificació s'ha tingut en compte la legislació vigent i diverses sentències judicials. Per això, ha calgut modificar també altres lleis per "coherència jurídica" com la Llei de Normalització Lingüística, la Llei de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma i la Llei de Coordinació de Policies Locals.

Amb aquesta mesura, l'executiu balear vol que el català "no sigui, d'entrada, un obstacle" per accedir a la funció pública i que "els processos selectius permetin l'accés de les persones més ben qualificades i que superin les proves amb més nivell a l'Administració de les Illes Balears".

Aleshores, el govern proposa que si un aspirant aconsegueix la plaça i no té el coneixement suficient del català pugui fer cursos per millorar-los amb la col•laboració de l'administració.

Els noms dels pobles en català

A més a més, apartir d'ara, cada ajuntament, a través del seu ple, podrà decidir si vol incorporar el seu nom en castellà junt amb la catalana o conservar només el nom en català.

Des de l’1 de març diversos membres de Jubilats per Mallorca es troben en vaga de fam indefinida per defensar el català a les illes, però avui ja han perdut la primera batalla.
Comentaris
Pere fa 4 Anys
Jaume Bonet: ja van 16 dies de vaga de fam per la llengua! Si us plau, entre tots i encara que sigui a base d'inundar de missatges la premsa digital catalana, donem ressò a la vaga de fam per la llengua que està duent a terme, des de fa ja 16 dies! en Jaume Bonet a les Illes Balears! És important que ho fem: és que ni tant sols la premsa catalana se n'està fent ressò i mentre tant cada dia que passa aquest senyor està més dèbil, i si no reaccionem la llengua i Catalunya també, no ho podem permetre! que potser volem que es mori? ... és que defensant la nostra llengua defensa els nostres interessos, de veritat crec que si que ens importa però la gent no ho sap, per això ÉS RESPONSABILITAT DE CADASCÚ DE NOSALTRES INUNDAR LA XARXA PER A QUE CAP CATALÀ NO HO PUGUI IGNORAR, FEM-NOS-EN RESSÒ! http://www.media.cat/2012/03/14/la-vaga-de-fam-de-jaume-bonet-no-interessa-als-mitjans-principatins/ http://vagafam.blogspot.com/ http://www.directe.cat/noticia/191050/els-mitjans-catalans-ignoren-la-vaga-de-fam-de-jaume-bonet
endavant el PPciu !! fa 4 Anys
collons, sí que retalla lluny, l'Arturu.

envia el comentari