Caos al carrer Balmes de Barcelona

Encaputxats calen foc a una desena de contenidors, i incendien diverses motocicletes
Grups radicals han sembrat a primera hora d'aquesta tarda el caos al carrer Balmes de Barcelona, calant foc a una desena de contenidors, cosa que ha provocat que quedessin calcinades diverses motocicletes. L'acció ha estat protagonitzada per un grup d'encaputxats, que en alguns casos han estat recriminats per manifestants pacífics. Informació amb fotografies de la periodista d'El Singular Nerea Rodríguez.

Els Mossos d'Esquadra, amb actuació dels antiavalots, han intervingut per tornar la situació a la normalitat, i permetre l'entrada dels bombers. Minuts abans, un grup de radicals ha fet un foc aquest migdia davant la Borsa de Barcelona, coincidint amb una protesta de la vaga general. Després d'una marxa de la CGT i d'altres sindicats, un individu ha dipositat escombraries davant l'entitat i diversos encaputxats hi han calat foc. També han trencat un vidre de la porta.

Als pocs minuts han aparegut al lloc dels fets efectius antiavalots, que han protegit la seu de la Borsa, amb l'objectiu que els aldarulls no anessin a més. També s'han produit incidents a l'Estació de Sants, on un altre grup d'extremistes han buidat els extintors. A l'edifici del Triangle de plaça Catalunya, alguns individus han tombat els contenidors de brossa i han escampat el seu interior, amb l'objectiu de forçar el tancament de les botigues. També s'han cremat contenidors al carrer Balmes.

Quaranta-un
detinguts

La vaga general a Catalunya ha deixat ara per ara quaranta-un detinguts per aldarulls, la majoria de les quals, s'han produït a Barcelona, sis a Sabadell, tres a Badalona, una a Tarragona, per incendiar contenidors a la via pública; una a Mataró, per haver trencat els vidres de la seu del PP de la capital del Maresme; una altra al Prat del Llobregat i un a Tortosa.

Els tres detinguts de Badalona són el cap de llista de la CUP a la ciutat, Francesc Duran, el portaveu nacional de la formació, Marc Sallas, -al qual s'acusa de desordre- i el militant de la formació Roger Sallas.

A més, un mosso que anava a treballar vestit de carrer ha estat agredit, igual que un guàrdia de seguretat de la Universitat de Barcelona. La policia també ha retirat una olla amb cables que simulava un artefacte explosiu de davant d’una escola del carrer Londres amb Urgell de Barcelona, molt a prop de la seu del PP.


Comentaris
marta fa 4 Anys
sembla mentida que això passi en un estat democràtic. o és q espanya és un estat on la democràcia no és prou madura? #29fotoalpiquete #independenciaja
Anna fa 4 Anys
Increïble. I injustificable. La segona i la tercera imatge son esfereïdores. I òbviament tot això desvia l'atenció del que és de veritat important...
cartanya fa 4 Anys
Avui 29 M. Els piquet “kaleborrocas”, , han fet com quan porten a la família a Port Aventura, al Circuit de Catalunya, a fer ràfting per la Noguera, o a una Gimcana familiar, un dia de molta acció, per torna a la normalitat al dia següent, sense aconseguir res mes que una `bona dosis d adrenalina.
el nom fa 4 Anys
les fotos fran fredar, increïble que això estigui passant a la Barcelona que volem vendre al món. Lamentable.
el nom fa 4 Anys
Grandiosses la foto de la portada i la de dins de text. Jo no voldria ser periodista....
Núria fa 4 Anys
Però això què és???????????????? La vaga hauria de ser com els jueus ortodoxos, que el divendres se'l prenen seriosament i no fan res, no encenen ni l'electricitat, per no fer cap acció. Cremar no s'adiu amb fer vaga, algú els ho hauria de dir...
Joan fa 4 Anys
Que democràtics son els piquets informatius!!!!

envia el comentari