Capellans critiquen les cerimònies "ostentoses" de l’Església

El Fòrum Joan Alsina proposa fer front a l'augment de la pobresa "replantejant l'ús dels béns eclesiàstics"
El Fòrum Joan Alsina, format per un grup de gairebé 100 capellans de la diòcesi de Girona, ha publicat un manifest on lamenten que tot i la crisi "una bona part de la jerarquia eclesiàstica segueix amb cerimònies ostentoses i anacròniques, utilitzant objectes rics i valuosos propis de museus que contrasten amb la senzillesa i autenticitat de l'Evangeli de Jesús".

El manifest, titulat 'No podem callar: La injustícia i la pobresa van creixent', va ser aprovat per unanimitat en la reunió del passat 19 de març. En ell els capellans aposten per "replantejar l'ús dels béns eclesiàstics, habitatges i locals de l'Església" perquè "els objectes ostentosos de culte han de ser utilitzats per pal•liar la situació de moltes famílies". Segons ells, "seria testimonial que part del patrimoni d'objectes ostentosos de culte fossin utilitzats per pal•liar la situació de moltes famílies". I aquí hi entra també el Vaticà: "Demanem més claredat en tots els àmbits de l'economia eclesiàstica, des del Vaticà al bisbat, parròquies, patronats, fundacions, etc".

A més, es comprometen a col•laborar amb moviments i grups solidaris, ONG, Càritas, Àkan, el Banc dels Aliments, cooperatives i grups d'indignats. "Fem costat a les persones i grups que lluiten pels valors de justícia i transformació social, que són valors que aprenem de la paraula i l'acció de Jesús i del seu Evangeli", assenyalen. En definitiva: "Volem posar en pràctica la cultura del compartir els béns. Ser solidari avui vol dir viure sòbriament per poder compartir el que som i el que tenim amb els més necessitats".

El col•lectiu religiós denuncia "el sistema pervers i lladre dels anomenats mercats i de l'economia especulativa, que els governs mantenen com a legal" i consideren "injustes i immorals" les retallades a les prestacions socials".

Al text els capellans també lamenten els desnonaments, la situació de la gent que no arriba a final de mes, la manca de feina, la gent que busca menjar als contenidors... i denuncien que "es prefereix suprimir uns llits dels hospitals que escons del Senat".

El col•lectiu destaca que "aviat més del 70% dels que tenen subsidi d'atur es quedaran sense" mentre "els beneficis de les grans empreses han augmentat un 20% i no es prenen mesures serioses contra el permanent frau fiscal". A més, denuncia que l'estat espanyol "ha venut armament per valor de 1.128 milions d'euros, molt del qual destinat a països pobres en conflicte, en situacions de tensió i on es vulneren els drets humans". Paral•lelament, "l'ajuda a la cooperació es desploma" i la retallada a les ONG de Catalunya s'eleva al 55%, afirma.

"S'han d'exigir responsabilitats penals als corruptes amb sous escandalosos"

Els capellans titllen d'"injustes i immorals" les retallades a les prestacions socials, sobretot en sanitat i educació. "Caldria pensar si no ho són també els polítics que les realitzen. S'han d'exigir responsabilitats penals per als professionals corruptes que tenen sous escandalosos, o que s'han adjudicat indemnitzacions milionàries o pensions vitalícies en deixar entitats financeres. No veiem retallades proporcionades en els sous dels polítics, economistes, empresaris, esportistes d'èlit, ni en l'àmbit militar", remarca el manifest.
Comentaris
Catòlic practicant fa 4 Anys
Els darrers espasmes d'un cadaver. El Fòrum Alsina ni és ni representa res, com els seus companys del Fòrum Ondara.
tradicionalista fa 4 Anys
Amb lo bonic que són les misses en llatí i la litúrgia catòlica.
el nom fa 4 Anys
Dons que ja era hora que els capellans que son persones humanes(no els que viuen de la bicoca) es despertessin d'un cop!!!!
tradicionalista fa 4 Anys
Visca la liturgia catòlica i la tradició!
august fa 4 Anys
Ostres M'han sorprès mira. Ja em quedava poca fe en els capellans.
Os sigo fa 4 Anys
Tienen toda la razón del mundo

envia el comentari

Un estudi confirma que ja hi ha més gent dedicada al coaching que persones que ho necessitin
Un truc per augmentar el plaer durant el sexe
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades