Artur Mas hauria de visitar els vaguistes de fam

"Ens equivoquem greument si ens pensem que el setge a la llengua, fora del Principat, no és cosa nostra"
Crec que el president de Catalunya, Artur Mas, hauria de viatjar a Mallorca per entrevistar-se amb Jaume Bonet i Tomeu Amengual, els jubilats que han recorregut a una vaga de fam per defensar la llengua catalana. Una llengua que el govern balear de José Ramón Bauzà intenta anorrear fins a convertir-la en residual. Recordem que amb l’arribada del Partit Popular al govern de les Illes, el català, tot i ser la llengua pròpia del país, ha deixat de ser un requisit per treballar a la funció pública i ha passat a ser un simple mèrit. L’espanyol sí que és obligatori, però el català no. Això, evidentment, és un acte de violència tan brutal i inadmissible que tots els mitjans de comunicació n’haurien d’anar plens, denunciant-ho i despertant la societat. N’hi ha que han trigat un mes a donar-li rellevància. Però ja sabem que la missió dels nostres grans mitjans de comunicació no és despertar els catalans, sinó adormir-los. Fer-los creure que no passa res, que tot va bé, que la presó on viuen té unes parets ben maques i que encara que la llengua mori a les Illes, als principatins no els mancarà el plat a taula. El cert, però, és que cal ser molt indolent per creure que els atacs que rep el català a les Illes, al País Valencià i a la Franja de Ponent no afecten Catalunya i que posar-hi un reflector ben potent al damunt seria una ingerència en afers aliens.

Ens equivoquem greument si ens pensem que el setge a la llengua, fora del Principat, no és cosa nostra. I tant que ho és! Els afers lingüístics de les Illes són els nostres afers, i una manera de situar aquesta qüestió en primera plana informativa i de torpedinar el genocidi lingüístic del govern balear és que el president Mas agafi un avió, viatgi a Mallorca i visiti Jaume Bonet i Tomeu Amengual tot interesant-se per la seva salut i per la situació d’asfíxia que la llengua està patint en aquelles terres. És ben segur que el PP –especialment el PP balear– traurà foc pels queixals en veure’s il•luminat per un reflector tan potent com aquest –no hi ha res que el maquiavèl•lic odiï més que la llum–, però el president de Catalunya no pot romandre indiferent davant d’una agressió tan perversa i anihiladora. No s’entendria que mentre la Confederació d’Educadors del continent americà se solidaritza amb els vaguistes defensors de la nostra llengua, el president català guardi silenci i miri a una altra banda. I, per prendre’n consciència, només cal respondre aquestes dues preguntes: la llengua que parla el president Mas no és la mateixa que la que parlen Jaume Bonet i Tomeu Amengual? Aleshores, per què les agressions que està rebent aquesta llengua a les Illes no haurien de merèixer l’interès i l’atenció de la figura institucional més rellevant dels Països Catalans? Crec que aquesta figura té el deure de crear consciència i de fer costat a aquelles persones que humilment, allà on sigui, no dubten a arriscar el més preuat que tenen, que és la seva vida, en defensa de la llengua, de la identitat i de la dignitat del poble català. Si us plau, president Mas, aneu a Mallorca.
Comentaris
Rèplica a Jubilats fa 4 Anys
Us equivoqueu, Jubilats x Mallorca. Precisament són càmeres el que necessiteu i com més projecció tinguin les persones que vinguin millor per a la causa. Altrament us podeu quedar a casa i fer-la vosaltres solets, la vaga, sense dit res a ningú. Déu meu, haver d'explicar una cosa tan elemental a aquestes alçades de la pel·lícula!
Jubilats per Mallorc fa 4 Anys
Acceptam visites de polítics només si es comprometen a n o donar-li trascendència mediàtica, i ho compleixen, i a no fer-se cap foto en venir de visita, per tant serà molt millor que el Sr. Mas no vengui, a no ser que ho faci de rigorós incògnit ..., i llavors ningú sabria que hagués vengut
ferran fa 4 Anys
Repeteixo una vegada més que estic completament d'acord amb Víctor Alexandre....En la meva opinió el senyor Mas hauria de visitar Jaume Bonet i Tomeu Amengual que defensen la seva/meva/nostra llengua i traslladar l'afecte i solidaritat de la majoria de catalans...El senyor Mas ha d'estar disposat d'assumir les critiques de totes les clavegueres madrilenyes, dels paranys dels serveis d'intel·ligència interessats en un enfrontament artificial i dels sicaris i lacais de casa nostra. S'ha d'aguantar lo que faci falta...Vull denunciar un altre cop a la classe periodística de casa nostra, tan l'escrita dels nostres principals mitjans com de l'audiovisual, respecte de la cobertura informativa de la vaga de fam...Ha estat una AUTENTICA VERGONYA.
dignitat fa 4 Anys
Mas: Viatge a Ítaca, primera parada, Palma
Francesc Llach fa 4 Anys
En Mas, sempre parla d’Ítaca i de vaixells i de no sé quantes coses més. A Mallorca és on ha d’anar d’una vegada! El menys per respecte per el grup de jubilats que han organitzat aquesta moguda i especialment per en Jaume Bonet i –Tomeu Amengual .
atlasac fa 4 Anys
SORT RENIU....... Que cada dia en sou més, més, més i més CARDUS.......segur, segur, segur que trobareu la solució la SOLUCIO dels CATALANS....que al FI i al CAP, serà la GRAN REVOLUCIO NECESSARIA del món en GUERRA, ..perquè la VERITAT sigui DITA, una nova GUERRA MUNDIAL és IMPOSSIBLE sense la d`DESAPARICIO HUMANA!!!, AVUI ja a SORTIT......TROIA....ITACA..... això vol dir si més NO, que ja s´albira el camí....AVUI a la TERTULIA de CATALUNYA RADIO han donat un PAS de JAGANT ! ! !..... ANIM ! ! ! HO LOGRAREU.......
Montserrat fa 4 Anys
Qui sàpiga com funciona el tema del facebook que comenci a escampar aquesta proposta del Víctor. Jo no sé ben bé com es fa això de penjar coses al facebook. Si no ja ho hauria fet. Ànims!
el nom fa 4 Anys
Totalment d'acord amb l'article, Com es pot endagà una campanya de missatges al nostre president exigint un gest contundent de condemna pel que fa el PP a les illes?Tenim `ressa, molta pressa!!!!
Joan fa 4 Anys
Ja ho hauria d'haver fet. No li haurien de recordar. Com d'altres.
Narcisa fa 4 Anys
El meu suport total pels jubilats mallorquins.Alguns jubilats catalans podrien acompanyar-los en aquesta vaga de fam.Tindria més ressò si fossin persones molt conegudes i populars.No cal comptar amb el Mas.
Narcís fa 4 Anys
-- Catalunya/ PPCC ha d'ésser la llengua .. que no només la llengua, ço és, la legislació, l'economia .. la no subordinació/ subjecció/ subjugació a Poble estranger! -- Però, compte, no fumem compatriotes que són casats defora àdhuc amb fills nascuts i crescuts en l'espanya amputada/ extirpada de català! -- Atès que fariem impossible el ' retorn ' de nostra gent, cònjuges i descendència de la qual, poden ser funcionaris o empleats públics de l'estat! -- Sempre pot fer-s'hi ' a posteriori ' així un cop a ca nostra fer-se'n amb els estudis de català amb sa conseqüent grau o reconeixement que no pas llevar la possibilitat de tornar a ca seva per raó familiar! PD: d'altra banda, posant-hi l'arada davant els bous .. podem fer molt de mal com seria condemnà'ls-hi al bandejament per sempre més! Nota: pel que fa a nostre M.H.President seria convenient ' deixéssim d'atabala'l ' .. no n'hi ha de brutícia de tot ordre ací Catalunya! Anotació al marge: això no impideix unes lletres de reconeixença ( i demanant deixin la vaga/ actes suïcides, damunt, de franc per a aquesta patètica espanya!) ..!
Ramon fa 4 Anys
Tant aquí com a Mallorca, i no cal dir a València, ens estant desmuntant el país (llengua, economia, cultura...). D'en Mas no n'esperis res de bo, Alexandre; sols un nas llarg com el d'en Pinotxo. Hem d'actuar ràpid! Com? votant Solidaritat, els únics que parlen clar i no enganyen.
el nom fa 4 Anys
Heu vist com el senyor Mas ha vinclat l'esquena i el que ha fet falta davant del senyor de Guindos. Doncs això. I el senyor Mascarell? Ah! el senyor Mascarell està molt enfeinat. I El senyor Nadal? Ah! el senyor Nadal ocupadíssim a recompondre el PSC. I el senyor Herrera? Ah, el senyor Herrera enfeinat buscant qui sap què. D'això en diem país. Ja ho va dir l'Ovidi: "Uns per por i altres per pena farem del món una gangrena"
ferran fa 4 Anys
Es urgent que el senyor Mas visiti a un senyor Bonet molt debilitat que acaba de deixar la vaga de fam i fer el mateix amb el senyor Amengual que acaba de començar la seva. Cap xantatge dels sicaris i lacais regionalistes ho han d'impedir. Ho podem perdre tot menys la dignitat, hem de demostrar gratitud i respecte per uns herois que defensen la seva/nostra llengua amb perill de la seva vida......Vull expressar la meva indignació per l'actitud de tv3 al llarg de tots aquests dies de la vaga de fam Ahir mateix, vaig sentir vergonya aliena pel tractament que va fer d'aquest tema el programa Agora de tv3. Absolutament asèptic, que va ratllar la mala educació i dins d'un horari impossible per la majoria de la gent..Vergonyós!!!
Carles Viñals Casado fa 4 Anys
Crec que el Sr. Mas fa o deixa de fer exactament allò que vol, i això al marge de les dificultats més o menys grans que les seves accions o omissions comportin. Un gest així el podríem esperar si la presidència fos exercida a hores d'ara per un home que no va traure representació parlamentària, o per un altre que només va obtenir quatre diputats. Però això forma part d'una altra història, davant la qual la labor destructiva del Sr. Bauzà és potser el més petit dels perills que assetjen la llengua catalana.
Pere fa 4 Anys
Sí, Xarlicat, sí. Artur Mas és un col·laboracionista. Concretament ha col·laborat amb Jordi Pujol i no se m'acut millor aval per confiar en ell.
El nom fa 4 Anys
I ara! Com vols que en Mas vagi a Mallorca, ocupadíssim com està treballant amb fermesa per l'Estat propi, ara que els de CiU shan fet independentistes mentre es declaren no independentistes, en el garbuix intel·lectual més monumental de la història. Les menudències, per a qui tingui tmeps per perdre, home... No perdis el temps amb aquests miserables de CiU, Alexandre. El meu suport total per als jubilats patriotes mallorquins. Ànim!
Xarlicat fa 4 Anys
Però com vols que un COL·LABORACIONISTA faci això que dius ? Impossible
el nom fa 4 Anys
SÍ D'ACORD !!!!!
Barratina fa 4 Anys
Absolutament d'acord amb l'article.
Joan fa 4 Anys
Totalment d'acord. Ara bé, jo també ho demano al Senyor Josep Guardiola, si ell fes el primer pas estic segur que de molt més amunt el seguirien.
el nom fa 4 Anys
Que sigui un clam. Enviem-li a president Mas un correu demanant-li que vagi a Mallorca
Torras i Bages fa 4 Anys
El catalanisme serà monotemàtich o no serà.

envia el comentari

Helena Garcia Melero avisa que ja pots trucar al 012 per saber quins pobles mantenen honors a Franco
Un truc per augmentar el plaer durant el sexe
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades