15 països usen el software d’una empresa catalana per implementar el vot per correu

Scytl és líder del sector, factura 25 milions d’euros i té 170 treballadors
Dels 17 països que ja han implementat el vot electrònic, 15 ho han fet gràcies al software de Scytl, una empresa catalana que va néixer el 2001 com a spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona i que s'ha convertit en líder del sector.

Actualment, la companyia està treballant amb el vot des de l'estranger a l'Assemblea Nacional de França, a les primàries de 12 estats dels EUA i al Govern de Mèxic Districte Federal, a més d'altres projectes de vot electrònic a Bòsnia, Sud-Àfrica, l'Índia, el Regne Unit, Noruega i Suïssa.

El vot electrònic suposa una reducció de costos, més rapidesa en el recompte i un augment de la participació, factors que han contribuït al ràpid creixement de Scytl. I és que el de l'empresa, que factura 25 milions d'euros anuals, és un “mercat en expansió”, afirma el conseller delegat, Pere Vallès.

De fet, Scytl no nota la crisi, sinó tot el contrari, ja que des del 2004 ha vist augmentar el seu volum de negoci en un 70% cada any. La companyia té 170 treballadors, dels quals 100 són a la seu central de Barcelona i la resta estan repartits a les dues oficines dels EUA, Grècia, l'Índia i el Canadà.

Tot i que l'empresa líder del sector és de Barcelona, cap administració catalana ni estatal ha implementat encara el vot electrònic, encara que Scytl sí que ha facilitat eleccions on-line en el sector privat i en universitats del Principat i de la resta de l’Estat.L’exemple mexicà

L’1 de juliol Mèxic està cridat a les urnes per triar nou president i, en 15 dels 32 estats de la República, també per escollir cap de govern. Els mexicans residents a l'estranger -a Catalunya en són 7.500- poden emetre el vot per correu postal, però, com a novetat, els chilangos -els originaris del Districte Federal de Mèxic- podran escollir on-line el cap del seu estat, gràcies al software de Scytl. Serà una prova pilot que, si funciona, s’estendrà a tots els comicis mexicans en un futur.

Amb els objectius de promocionar aquesta nova modalitat de vot i de conèixer l’empresa catalana, dos consellers electorals de l’Institut Electoral del Districte Federal de Mèxic són aquests dies a Barcelona. Si l'experiència amb els chilangos funciona, “això pot portar-nos a que els legisladors canviïn la llei mexicana i permetin que es faci servir el vot electrònic també per a les eleccions a la presidència, fet que abaratiria els comicis”, assenyala el conseller electoral Ángel R. Díaz Ortiz. 


Comentaris

envia el comentari