Ofensiva per evitar la pèrdua de control del tripartit sobre TV3

Militants del PSC i ICV intenen mobilitzar els degans de comunicació contra la reforma de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
La nova llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que regula TV3, és aquests dies objecte d'una ofensiva per evitar que el tripartit perdi el control sobre la televisió catalana. Militants del PSC i d'ICV estan intentant mobilitzar els degans de les facultats de comunicació perquè s'oposin a la reforma de la llei, que ha simplificat el consell d'administració. D'acord amb la nova aritmètica parlamentària l'antic tripartit ja no hi té majoria.

Des de fa alguns dies s'està repartint als deganats un esborrany de manifest, al qual ha tingut accés El Singular, frontalment crític contra la nova llei de la CCMA i també de la del Consell de l'Audiovisual, amb la intenció que els degans el subscriguin. El text pronostica un suposat canvi radical dels mitjans públics, i també es posa en guàrdia sobre la nova composició dels òrgans de govern.

"No usar la majoria parlamentària"


"Mostrem la nostra preocupació per les modificacions aprovades al Parlament de Catalunya perquè poden tenir un efecte negatiu en el nostre model de mitjans públics", assenyala el text. I en un altre moment afegeix: "Volem demanar que l'elecció dels representants en els organismes de la CCMA i del CAC respongui als criteris d'independència i professionalitat i que no s'utilitzi la majoria parlamentària simple per dur a terme l'elecció de representants guiada prioritàriament per criteris d'afinitat política".

L'actual Corporació està formada per 12 membres, dels quals actualment 5 són a proposta de CiU, 4 del PSC, 1 d'ERC, 1 del PP i 1 d'ICV. Amb la nova llei, l'organisme se simplifica a 6 representants, i 3 seran a inciativa de CiU, 2 del PSC i 1 del PP. El president té vot de qualitat.

Marín i Terribas

Tot això es produeix quan es dóna per fer que en el termini d'un mes seran rellevats l'actual president de la Corporació, Enric Marín, i la directora de TV3, Mònica Terribas, que podria ser substituida per Antoni Bassas. Els dos càrrecs van ser nomenats en època del tripartit, especialment per un acord entre el PSC i ERC. En el cas de Terribas va rebre també el vistiplau de CiU.

Es dóna el cas que el degà de la facultat de comunicació de Blanquerna és Josep Maria Carbonell, exdiputat del PSC al Parlament i expresident del Consell de l'Audiovisual a proposta dels socialistes.
Comentaris
pel veterano fa 4 Anys
A qui vols enganyar amb la teva ferum ppsoe que traspassa la xarxa..Era un tv Catalana amb continguts universals pels Catalans..Ara els del teu partit ppsoe hi fan TELEDIARIOS espanyols i pels espanyols. Això si, ben traduïts al Català.
Un veterà fa 4 Anys
Alexia: no és cert que TV3 sempre hagia estat líder. Sota governs de CiU i sota governs tripartits TV3 ha perdut el lideratge durant molts mesos. Ferran: jo era un d'aquells joves entusiastes que cites amb nostàlgia i et puc ben assegurar que els TN's d'ara sont molt millors no només tècnicament sino en continguts. El que anyoreu és una televisió sotmesa a un govern amb el qual simpatitzaveu. Però alló no era una televisió NACIONAL (de tots) sino de partit. Recordeu que el model legal era copiat de l'espanyol, no hi havia pròpiament una llei catalana de la rtv públiques.
ferran fa 4 Anys
Ahir, per fer una prova i després de molt temps, vaig tornar a veure un telenotícies sencer i penso lo mateix. Es un “telediario” espanyol traduït al català. Això si, li reconec una alta qualitat tant dels auxiliars, càmeres, presentació etc. etc. Peró el contingut és: espanya...espanya i més espanya. Rajoy... Guindos... i més espanya....Després, una ració de la fastigosa quota política Catalana: Mas, l'Alícia, Navarro, etc. etc. Més tard una ració de violència pel mon, i per acabar, els quatre tòpics espanyols de sempre. Una mica de esports, el temps i cap el carrer.....Torno repetir lo d'abans: Quant aquells joves dels vuitanta amb una sabata i una espardenya i amb un entusiasme indescriptible donaven les noticies, aquestes, sense deixar de ser universals i presentades també amb una gran professionalitat, eren en clau Catalana, res a veure amb els actuals “Telediarios”
Alexia fa 4 Anys
Si, Tv3 és lider d'audiencia...sempre ho ha sigut, però ara ho és menys. Els telenoticies semblen un No-Do sociata.
Passava per aquí fa 4 Anys
A la Corpo hi havia 12 consellers perquè CiU ho va exigir (i els socialistes es van apressar a concedir) El projecte era que hi haguessin 6 o 7 professiobnals independents. Però CiU en volien 12 per poder fer la repartidora de quotes de partits i comissaris polítics. Quan ells manaven no van cedir ni un dit del control polític que hi tenien. Ara, amb els seus amics del PP volen tot el poder per tornar a manipular com ho feien quan Pujol trucava a la redacció per dir les preguntes que li havien de fer. O com quan donaven 8 minuts de TN a Julian Sancristòbal, que era a la presó pels GAL i la corrupció, per poder atacar els jutges que el processaven. Llavors en Pujol feia campanya a favor de tapar tota la merda del Felipe. Oi que ho recordeu?
Jo fa 4 Anys
Fets: -TV3 és lìder d'audiència, especialment els Telenotícies. -La plantilla de TV3 la va crear CiU. El tripartit la va retallar aixi com les despeses. -El canal 3/24 es va crear per voluntat expressa d'en Mas, per poder presumir d'obra de govern en la seva 1a. campanya. Es van haber de contractar 80 persones a correcuita i el canal va funcionar durant molt de temps sesnse audiència perquè no hi havia la TDT. -Els informatius d'ara són més plurals que mai, sense ser perfectes, es clar. -CiU va votar a favor de la llei actual i dels nomenaments dels actuals caps. - TV3 és tan hispanocèntrica com a l'època de Pujol o menys. Si recordeu la cobertura que es feia dels viatges del re,i era excesiva. El seguien unes 8 persones de TV3, ara en són 2 o 3. I en podria posar molts més. La campanya contra TV3 demostra que al bibartit posen els seus interessos per davant dels del país. Volen destruir el que va construir en Pujol si no la controlen ells. "Mia o de nadie", com els maltractadors diuen.
Fart d'espanya fa 4 Anys
Aquesta TV3 tripartita fa pena, és mediocre i hispanocèntrica així que tancant-la els Catalans guanyaríem molt, no només en diners que s'estalviarien sinó en la nostra salut mental i la dignitat del nostre poble!
xavi fa 4 Anys
Crec que carregar-se la Mònica Terribas és una acte de covardia. Crec que aquesta senyora ho està fent molt bé defensant TV3 davant l'intent de diluir la seva funció pública i de defensa de la cultura i la llengua catalana i crec que és una excel·lent directora. En definitiva, crec que carregar-se la Mònica Terribas és massa premi per la Camacho i en Durçán y Lérida, que només busquen espanyolitzar el que és nostre.
Jordi (de Manresa) fa 4 Anys
Jo no entenc perquè collons els polítics tenen aquesta obsessió malaltissa per controlar els mitjans de comunicació públics. Aquests, haurien de ser imparcials, i independents. De passada com sol dir el Víctor Alexandre, la TV3 actual és hispanocèntrica i hauria de tenir una visió catalanocèntrica. N'estic tip de sentir a dir la resta d'espanya, espanya i més espanya, i això passava amb el tripartit i passa ara amb el bipartit ppciu.
Roser fa 4 Anys
A mi els Telenotícies fa temps que no m'agraden. Hi veig molt sociata al darrera. Ho sento. Pel que veig no anava pas errada!
Anna fa 4 Anys
Sí, Francesca, l'ombra tripartita és taaan allargada que arriva fins els 3.000 funcionaris espanyolistes i tercermundistes que Pujol, i Prenafeta, van col.locar a TV3 el 1983, quan encara el tripartit ni existia.
Francesca fa 4 Anys
L'ombra triSpartita és moooolt allargada.
Montse fa 4 Anys
I si la tanquen, a més de l'españoleo de l'Olga també ens estalviarem, de pas, 300 milions anuals... i 2.000 milions més de deute acumulat tots aquests anys pels 3.000 reis del mambo a 62.000 euros anuals per funcionari.
Olga fa 4 Anys
Ferran, Per mi com si la volen tancar, fa anys al poc de entrar el "espanyo-leo" del tripartit veien el pal que portaven vaig desconnectar TV3 i tot el que se relaciona amb aquesta TV, som molta la gent que varem prendre aquesta determinació i la cosa va a més, primer em va saber greu per lo que representava però el temps ho tapa tot, hi han altres canals Catalans.
mireia fa 4 Anys
a CiU això li passa amb la TV3, amb els Mossos, amb els Casinos, amb les Loteries, amb el 3% i fins i tot amb Pujol, Millet, Alavedra i Prenafeta: munten un circ i l'endemà ja els han crescut els nans.
un cop més fa 4 Anys
totalment d'acord ; "...els hi feia autentic terror els debats en clau Catalana, per aquest motiu els van eliminar..." . Ara bé, per ser políticament correctes no crec que hagin més debats ... , fins i tot eliminen Banda Ampla !!!
jajape fa 4 Anys
La cosa es clara, Plural, per els senyors del Tripartit vol dir, fer i dir, el que a ells els interessa, jo que pensava que això tenia un altre nom.
Alexia fa 4 Anys
Ferran, només cal saber que la cap d'informatius és la comissaria politica del P$O€ Rosa Marqueta. No hase farta dessir nada mas.
ferran fa 4 Anys
Nomes afegir, que la meva deserció de tv3 provocada per uns telenotícies infectes, com a conseqüència de la fastigosa quota política dels partits espanyols, també hi haig de sumar com una segona causa, la desaparició dels antics i magnífics debats cos a cos: polítics, econòmics i culturals que produïa tv3. Als de quota política espanyola, els hi feia autentic terror els debats en clau Catalana, per aquest motiu els van eliminar...Andrea, maca. Tant de bo poguéssim gaudir dels antics professionals que va “col·locar” el senyor Pujol, que amb una sabata i una espardenya i gràcies el seu entusiasme, van aixecar l'autoestima de tot un país.
Anna fa 4 Anys
Per l'andrea No, n'hi ha 5.000 més què hi va possar el tripartit
ferran fa 4 Anys
El tripartit va aconseguir que deixes de veure i escoltar per primera vegada els telenotícies de tv3 a conseqüència de la fastigosa quota política que tenen els partits polítics enemics declarats de Catalunya. Els telenotícies encara avui, són absolutament infectes i avorrits per lo espanyolitzats. Quan hi ha un congres d'un partit espanyol o de les seves sucursals a casa nostra, ja pots apagar la tv, perquè la quota política te'l faran empassar sencer. Quan qualsevol polític espanyol diu una bajanada, no et preocupis, que la quota política t'ho obligarà escoltar-la. Quan succeeixi una nimietat per qualsevol racó de la península controlada pels espanyols, no t'escaparàs de que te la refreguin pels morros... Peró això si, no sabràs absolutament res del que succeeixi a l'altre costat de la ratlla que divideix Catalunya nord de la del sur. Passa lo mateix quan la informació procedeix de la resta d'Europa i del mon, és totalment carrinclona i sempre plena dels clàssics tòpics en clau espanyola traduïts al català.
Alexia fa 4 Anys
Acabar amb la dictadura socialista als medis de comunicació i a les facultats de ciencies de la informació és una necessitat patriòtica i un cas d'emergència nacional.
Isidre fa 4 Anys
Ja va sent hora de fer net de comissaris politics ficats a dit i amb calçador pel tripartit a la més sectària Corpo que ha tingut mai Catalunya.
lluga fa 4 Anys
A mi ja em semblava que Tv3 era molt partidista i tan com podia anava en contra de CiU, però em costava de creure'm-ho, perquè justament PSC no volia la TV3, per sort el president Jordi Pujol va fer possible que Catalunya tingués una TV catalana, i ara per fi entenc com podia ser que tenint més representació parlamentària CiU que cap altre partit, no es veiés reflectida aquesta diferència en el Consell de l'Audiovisual, per això tants prorames i programets i entrevistes dirigides a fer mal a CiU, perquè és el que han fet i ningú m'o pot negar, vaja, sí que ho poden fer, però aquestes negacions serien mentides, va home, va, i nosaltres pagant i ells i elles manipulant, s'ha de ser honest i demostrar-ho, aquests dels extripartits ens han destrossat el país i ara anem com anem, fins i tot amb la nostra tele. quins pebrots que tenen.
andrea fa 4 Anys
ah, però a TV3 no hi ha els mateixos 3.000 funcionaris que hi va posar Pujol, personalment, i el seu escuder Prenafeta, el 1983?.

envia el comentari

Helena Garcia Melero avisa que ja pots trucar al 012 per saber quins pobles mantenen honors a Franco
Un truc per augmentar el plaer durant el sexe
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades