L'empresa d'un càrrec de CiU va cobrar prop d'un milió d'euros de l'ACM

Matas, exsecretari general de l'Associació Catalana de Municipis, és coordinador de la Diputació de Barcelona
L’actual coordinador general de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Matas,va facturar a travès d’una empresa de la seva propietat més de 600.000 euros entre 2005 i 2011 a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) mentre era el seu secretari general. Dos anys abans, Matas ja estava darrere de la societat i va girar factures per altres 300.000 euros, segons que publica El País.

La facturació es va realitzar a través de l'empresa Parés i Solé, SL, creada el 2003 i encara operativa. La societat ha acumulat en aquest temps un total actiu de 921.457 euros, procedents gairebé íntegrament dels treballs cobrats a l'ACM per resums de premsa, gestió de publicitat, estudis de mercat o organització de cursos, entre altres conceptes.

Parés i Solé, SL no compta amb cap oficina ni treballador, més enllà d'un administrador únic. La seva relació amb l'ACM és tan estreta que no s'entén la creació d'una sense l'existència de l'altra. El seu funcionament consistia, a grans trets, a facturar treballs dels proveïdors de l'ACM com a propis i emetre factures per conceptes difícils de demostrar, tal i com apunta el rotatiu madrileny.

El 30 d'abril de 2003 —dia que es va presentar l'escriptura en el registre mercantil— l'empresa va facturar 27.190 euros a l'ACM. Aquell any va emetre 19 factures per 151.844 euros. En 2004 els ingressos van ser similars i en 2005 va emetre 41 factures per 154.328 euros, totes vinculades a l'ACM. Malgrat l'arribada de la crisi i dels problemes amb els quals bregaven els Ajuntaments, Parés i Solé va seguir facturant. Entre 2008 i 2010 va declarar vendes per 863.993 euros.

El exsecretari general de l'ACM va arribar a aquesta institució l'any 2000. Llavors ja presidia CDC a la comarca d'Osona, càrrec que encara exerceix. L'ACM és la principal entitat municipalista de Catalunya i està en l'òrbita convergent. Matas va moure els fils de l'associació al seu antull, doncs aquesta no lliura la seva gestió econòmica a la Sindicatura de Comptes per estar adscrita al Departament de Governació, del que rep bona part dels seus fons.
Comentaris
sóc jo fa 4 Anys
Té raó el tertulià Sergi, senbla que tots els polítics siguin MONTILLAS oi?, malgrat tot n'Hi ha de molt bons, el President Mas n'és un dels bons
Un dels millors fa 4 Anys
Envolicats amb la bandera i per sobre del cor la cartera
Sergi fa 4 Anys
No tots els polítics son iguals, però segons sembla, hi cada vegada ho sembla més, bona part sí que ho són de .... pressuptament.
Per l'Oriol fa 4 Anys
Home Oriol: com vols que una empresa sense cap treballador pugui fer "feines adecuadament"? A veure si va sortint tot l'entrellat d'aquesta empresa d'una vegada!
oriol fa 4 Anys
600 000 euros entre 2005 i 2011 surt a 86 000 euros l'any. No està malament però no és cap escàndol, menys si realment corresponen a feines fetes adequadament. La majoria de polítics cobren molt més que això!
JA N'HI HA PROU!!!. fa 4 Anys
Cap problema!... Manquen diners per seguir pagant la "rifeta" a aquesta gent ?. Es posa una nova taxa i endavant les atxes...

envia el comentari