Generalitat i ajuntaments deuen 866 milions a les entitats socials

Les conselleries de Salut i Justícia de la Generalitat són les que més deute acumulen
Més de 7.500 entitats socials de Catalunya, agrupades en la Taula del Tercer Sector Social, han alertat avui que les administracions catalanes els deuen 866 milions d'euros -708 per part del Govern de la Generalitat i 157 relatius als ajuntaments-, fet que, han lamentat, les està "empenyent al tancament".

"El deute pendent està ofegant les entitats no lucratives que intenten lluitar per la cohesió social en aquest moment de crisi, ha destacat la presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, qui ha recordat que aquestes organitzacions ocupen a més de 100.000 professionals i ofereixen cobertura a milers de catalans.

Major deute de Salut i Justícia

Les conselleries de Salut i Justícia de la Generalitat són les que més deute acumulen i paguen amb més retard les subvencions i prestacions socials concertades, segons ha destacat el president de la Confederació d'Associacions Empresarials del Tercer Sector, Xavier Puig, afegint que el tercer i quart lloc l'ocupen els departaments de Benestar Social i Empresa, respectivament.
"Els terminis de pagament oscil•len entre els 30 dies i els 2 anys", ha concretat, per la qual cosa la mitjana se situa en 180 dies de retard, xifra allunyada dels objectius compromesos pel Govern espanyol.

Tancaments i acomiadaments

La complicada situació financera que travessen les entitats del tercer sector, sumada a una més gran demanda social a causa de la crisi, ha culminat amb el tancament d'alguna d'elles i la presentació d'expedients de regulació d'ocupació (ERO) per reduir plantilles.

"Tot i que no tenim xifres exactes, moltes organitzacions ja han tancat les portes, cancel•lant programes socials i acomiadant part de la seva plantilla", ha deplorat Guiteras, que ha reclamat al Govern que situï la cohesió social entre les seves prioritats polítiques.
Comentaris
endavant el PPciu !! fa 4 Anys
Espanya ens roba... i la Genialitat de Catunya els ajuda força.

envia el comentari

Enxampen Alves comprant una perruca per fer de Raffaella Carrà en la seva presentació amb la Juventus
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades