El Parlament Europeu avala el concert econòmic

El "federalisme fiscal" implica una "major eficiència econòmica" i "podria ser un instrument útil per responsabilitzar els governs regionals", segons el text aprovat
El ple del Parlament Europeu ha votat avui a favor del concert econòmic. Eurodiputats catalans, bascos, escocesos i flamencs han aconseguit l'aprovació d'una esmena que defensa que "el federalisme fiscal implica una major eficiència econòmica" i "podria ser un instrument útil per responsabilitzar els governs regionals en la gestió dels impostos".

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha celebrat que "això carrega de raons les demandes catalanes, que responen a un desig no només d'autogovern i de sentiment identitari sinó també de gestió eficaç dels diners públics".

Europa dóna exemple

"Un cop més, Europa mostra sensibilitat cap a una política de federalisme fiscal que ja està implantada en molts països, com Alemanya o Suècia", que "redueix els fluxos entre territoris" i "millora molt l'eficiència de la lluita contra el frau fiscal i la gestió del diner públic", ha afegit l’eurodiputat convergent.

A Alemanya, per exemple, els 17 estats federats tenen 17 agències tributaries que recapten tots els grans tributs, els governs regionals paguen el govern federal de Berlín pels serveis prestats i financen els seus ajuntaments. L'esmena s'ha adoptat per 516 vots a favor, 113 en contra i 8 abstencions.
Comentaris
PePona Duran fa 4 Anys
Zas!!... en tots els morros dels conyvergents pujoleros, en honor de la cèl.lebre frase proonunciada pel seu lider el M.H. Espanol del Ano l'any 1980: "Els bascs s'han equivocat en acceptar el Concert Econòmic".
endavant el PPciu !! fa 4 Anys
El concert econòmic... dels Estats?. Perquè resulta que la Catalunya de CiU és l'única "regió" europea que no té ni Estat... ni concert econòmic.

envia el comentari

Una prova de maternitat confirma que la Paciència és la mare de la Ciència
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades