El cinema català triomfa als ‘Goya’

Homar, Maíllo, Cornet, Coixet... diversos catalans s’imposen a la 26ens Gala dels premis de l’Acadèmia de Cinema Espanyol
El cinema català ha sortit victoriós de la 26a edició de la Gala de Premis de l’Acadèmia del Cinema Espanyol. ‘Eva’ ha aconseguit tres premis de les 12 nominacions que tenia: Kike Maíllo, el premi a millor director novell; Lluís Homar, al millor actor de repartiment i millors afectes especials.

El millor guió adaptat ha estat per Ángel Cruz, Ignacio Ferreras, Paco Roca i Rosanna Cecchini per la pel•lícula d'animació 'Arrugas', una coproducció catalana. El film també ha guanyat el Goya a millor pel•lícula d'animació.
A més, l’egarenc Jan Cornet ha aconseguit el premi millor actor revelació per la seva interpretació a 'La piel que habito'. I, finalment, la directora catalana Isabel Coixet ha guanyat el Goya al millor documental amb 'Escuchando al juez Garzón'.

Pel que fa als curtmetratges, han guanyat la catalana 'El barco pirata' al millor curtmetratge de ficció; i 'Birdboy', millor curtmetratge d'animació també de producció catalana.

Els malvats guanyen

De fet, la gran triomfadora de la nit, 'No habrá paz para los malvados', també té una part de la producció catalana. Aquesta pel•lícula s’ha emportat sis guardons dels 14 catorze als quals ha estava nominada: millor pel•lícula, millor direcció per Enrique Urbizu i millor actor protagonista per José Coronado per la seva interpretació del dur policia Santos Trinidad.

Per altra banda, 'La piel que habito' ha obtingut només quatre guardons de 16, dels quals destaca Elena Anaya a la millor actriu protagonista i el ja citat de Cornet; i 'Blackthorn. Sin destino', quatre premis de nou, la majoria tècnics.

Finalment, qui també ha obtingut tres Goya ha estat 'La voz dormida', que ha aconseguit els premis en l'apartat d'actriu revelació per Maria León; a la millor cançó original i a la millor actriu de repartiment per Ana Wagener.

Anonimus es fa sentir

El grup d'internautes Anonymous ha volgut fer-se sentir aquesta nit de premis del cinema espanyol. Han bloquejat el web de l'Acadèmia de cine durant el transcurs de la Gala i fins aquest matí encara s'hi podia llegir el missatge: "Per problemes tècnics el web no es troba operatiu. Estem treballant per a solucionar el problema. Disculpin les molèsties". Anonymous ha alertat a través d'un vídeo que està en marxa "una nova era" i una "veritable transició".
Comentaris

envia el comentari

Una prova de maternitat confirma que la Paciència és la mare de la Ciència
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades