El bisbe de Solsona s'abaixa el sou un 25%

Novell cobrava uns 1.200 euros i ara es quedarà amb 900, menys que els capellans de la diocesi

Igual que els polítics – aquests s’han congelat els sous-, ara els bisbes també volen ser exemple.

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha anunciat avui que es rebaixarà el seu sou un 25%, en el marc d'una campanya de caritat llançada en la seva diòcesi per fer davant de les necessitats socials derivades de la crisi.

Novell cobrava uns 1.200 euros, per la qual cosa amb la rebaixa la seva nòmina es quedarà en els 900 euros, i rebrà d'aquesta manera fins i tot menys diners que el centenar de capellans presents en les parròquies de la seva jurisdicció, que perceben al voltant de 1.000 euros al mes.

A més, Novell ha precisat que la seva diòcesi destinarà el 10% del seu pressupost ordinari de 2011 i 2012 -uns 300.000 euros- als mateixos fins, de manera que invita els arxiprestats i parròquies del bisbat a sumar-se a una iniciativa que apadrina Càritas.

Crida als empresaris i als treballadors

A més, el bisbe fa una crida en aquest sentit. "No podem quedar-nos impassibles", defensa el bisbe en un escrit, en què demana als empresaris i a les persones amb diners que creïn llocs de treball i no es converteixin en rics insensats, ja que són els únics que poden solucionar la crisi.

Alhora, demana als treballadors sacrifici i esforç compartit, lluny de lluites socials, tot i que assumeix que el capitalisme ha de ser reformulat i "no es pot utilitzar l'excusa de la crisi econòmica per retallar drets laborals bàsics".

Als pensionistes, Novell els demana que siguin exemple d'inspiració per als fills i joves que s'han deixat portar pel consumisme actual, l'origen de la crisi en haver fet que tots vulguin viure per sobre de les seves possibilitats, incloses les administracions públiques, argumenta.
Comentaris
andrea fa 4 Anys
sí, uns 900 euros nets i lliures d'impostos i despeses, com el bisbe de la Seu, perdó, rectifico, de Solsona... tu, Valium, cobres 2 milions, oi?... tot en negre, o també et sacrificaràs per l'església i t'abaixaràs el sou un 25%?.
Basileum fa 4 Anys
andrea..... t'has pres algo que t'ha fet mal??
andrea fa 4 Anys
ei, intentant no ser reacCiUnària, m'agradaria saber si el bisbe de Solsona es paga ell mateix la casa?... i la hipoteca?... i el transport?... i la sanitat, pública i privada?... i l'escola dels fills?... i els nous impostos?... i les retallades?... i els peatges de l'Obra Social de la Caixa?... i l'euro pels turistes britànics borratxos?... i l'altre euro pels medicaments del PPciu?... i els 4,50 cèntims per a la sanitat de les llistes d'espera del "cèntim" sanitari de la gasolina?... sí?... doncs llavors, segur que la seva eminència eminentíssima arriba perfectament a finals de mes, com totes nosaltres.

envia el comentari