Arriba la nova reforma laboral

La mesura redueix indemnitzacions per acomiadament, augmenta les ajudes a les pime i permet cobrar temporalment sou i part de les ajudes per atur
El govern ha presentat la seva reforma laboral. En primer lloc s’establirà un “contracte indefinit per emprenedors”. La seva activació suposarà una deducció de 3.000 per al primer treballador de menys de 30 anys contractat. Aquest contracte serà vàlid per a empreses de menys de 50 treballadors, “el gruix de l’economia” segons ha destacat la vicepresidenta estatal, Sora Sáenz de Santamaria. A més, el nou contractat podrà cobrar part de l'ajuda per trobar-se a l'atur, malgrat tenir contracte. Aquesta mesura estalviarà diners al contractat i vol parar l'augment de l'atur a l'Estat.

Les indemnitzacions, en cas d'acomiadament improcedent, passaran de ser de 33 dies per any treballat enlloc dels 45 actuals. En el cas dels directius de bancs i caixes seran més baixes i, si l’acomiadat ha sigut expedientat, no tindrà dret a cap compensació. Els criteris sobre un acomiadament objectiu patiran variacions. Així, en cas de "pèrdues fortes" durant tres trimestres seguits una empresa podrà acomiadar un treballador en aquestes condicions.

Contra la temporalitat

la ministra Fátima Bañez ha remarcat que l'executiu espanyol vol reduir la temporalitat del mercat laboral. Per fer-hi front es prohibirà que es puguin encadenar contractes temporals durant més d'un any. Bañez ha indicat que la rigidesa del marc laboral estatal és causa de la seva poca competitivitat i l'alt índex d'atur. Les empreses han de recòrrer a l'acomiadament perquè no tenen recursos per adaptar-se a les circumstàncies", ha lamentat.

L’executiu popular també vol que la formació professional es mantingui “durant tota la vida laboral” i ha advertit que perseguirà el frau, l’absentisme i l’economia submergida.

Una llei de consens


La vicepresidenta primera del Govern ha revelat que el Govern té la intenció de tramitar la reforma laboral com a projecte de Llei per aconseguir "el màxim consens possible", tot i que el Consell de Ministres l'ha aprovat en forma de Reial Decret Llei, després que no hi hagués acord entre patronal i sindicats.

A més, la ministra d'Ocupació i Seguretat Social ha assegurat que convocarà els agents socials al ministeri dilluns per presentar-los la reforma laboral avui aprovada.
Comentaris
Roser F fa 4 Anys
Quina democràcia! Aprovada per Reial Decret de llei, n'estic tipa!
Rosa fa 4 Anys
Es queda curta!

envia el comentari

Enxampen Alves comprant una perruca per fer de Raffaella Carrà en la seva presentació amb la Juventus
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades