Paco Roca: "'Arrugues' és optimista encara que no podem fer res per evitar l'alzheimer"

La coproducció catalana d'animació s'estrena el cap de setmana que també arriba doblada al català 'Albert Nobbs'
Cap de setmana amb novetats a la cartellera doblades al català. Una d'elles, a més, és una coproducció catalana i valenciana. Es tracta d'Arrugues, la pel·lícula d'animació que adapta el premiat còmic del valencià Paco Roca, una història al voltant de la vellesa i l'alzheimer, "hi ha tragèdia, drama i comèdia" segons el director, Ignacio Ferreras.

Els protagonistes de la pel·lícula són Emilio i Miguel, dos ancians que es troben en un geriàtric. Emilio té símptomes d'alzheimer i té por que no se l'emportin al pis superior de la residència, on hi ha els ancians més dependents. Tot això, recobert d'escenes de gran tendresa i comicitat i altres de gran tristesa.

Ferreras ha explicat que al film es parla de "les relacions que tenen amb altres persones de la residència". De la seva banda, l'autor del còmic original, Paco Roca, ha apuntat que "Arrugues és optimista encara que no podem fer res per evitar l'alzheimer".

Arrugues es va presentar al Festival de Sant Sebastià, està nominada als Gaudí i als Goya en la categoria de millor pel·lícula d'animació, i també al millor guió adaptat en els premis espanyols.

Glen Close, el protagonista masculí d'Albert Nobbs

En les nominacions dels òscars d'aquest any han coincidit dues actrius de renom per dos papers on han hagut de caracteritzar personatges complicats. La primera és Merryl Streep per donar vida a Margaret Tatcher en diferents moments de la seva vida a La dama de hierro. I l'altra és Glenn Close per interpretar al majordom protagonista de l'altra estrena en català d'aquesta setmana, Albert Nobbs.

Al segle XIX, en uns societat conservadors i opressiva, una dona es veu obligada a ocultar la seva condició fent-se passar per un home per poder treballar en un luxós hotel de Dublín. Duu una vida metòdica amb dos objectius: que no la descobreixin i poder obrir la seva pròpia botiga.

La pel·lícula dirigida per Rodrigo Garcia i amb Mia Wasikowska i Aaron Johnson és un drama d'època on destaca la interpretació de les protagonistes femenines.

El monjo

Aquesta setmana també arriba a les cartelleres una altra pel·lícula amb producció catalana, El monjo. Protagonitzada pel francès Vincent Cassel, compta amb repartiment amb els catalans Sergi López i amb Jordi Dauder.
Comentaris

envia el comentari