Junqueras creu que CiU pren el “camí més fàcil”

El líder d'ERC diu que estan disposats a negociar però no descarten una esmena a la totalitat als pressupostos
El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha considerat avui que CiU pactarà els Pressupostos de la Generalitat per 2012 amb el PPC perquè és “el camí fàcil”. Junqueras s'ha mostrat convençut que la federació comparteix el diagnòstic de la situació amb ERC, però es decanta pel PPC per “prioritat política.

En una entrevista a Catalunya Informació, el líder republicà ha admès que és “més fàcil pactar a curt termini amb el PPC, que els diu que potser paguen el que es deu de la disposició addicional tercera de l'Estatut o el fons de competitivitat”. Malgrat això, assegura que és millor invertir en un acord amb els republicans “i buscar un àmpli acord al Parlament”, per poder negociar a Madrid amb més força.

Disposats a negociar durant aquest diumenge

Junqueras ha avançat que decidiran la seva postura sobre els Pressupostos durant aquest diumenge, i s'ha mostrat disposat a seguir negociant durant el dia amb CiU, encara que no descarta presentar una esmena a la totalitat.

Segons el president d'ERC, els republicans han presentat al Govern un paquet de mesures que suposarien un ingrés extra de fins a 1.100 milions d'euros. Assegura que CiU ha valorat algunes com a positives, però en general les ha considerades excessives. “El Govern ens diu que és massa, però vota uns pressupostos de Madrid que suposen una pujada per Catalunya de 1.200 milions només amb l'IRPF”, ha lamentat.

Els mossos, “desafortunats”

Junqueras ha considerat que els Mossos han estat “desafortunats” en optar només pel castellà durant les protestes. “És mesclar conceptes que no faria falta mesclar, i que no és pertinent”, ha criticat, tot i que ha considerat legítimes les reivindicacions salarials del col·lectiu.

Per això els demana “que votin a ERC, que proposa destinar 380 milions per garantir la funció pública”.
Comentaris
Eix Social fa 4 Anys
EIX SOCIAL, EIX NACIONAL Sembla que ja ningú recorda la matraca que els convergents varen organitzar criticant a ERC per prioritzar l'eix social, segons deien. És CiU la que sempre ha prioritzat aquest eix en detriment de l'eix nacional. A veure si us en doneu compte d'una vegada!
Ex votant d'ERC fa 4 Anys
Crec que no hi ha cap llei que impedeixi a ERC, no ja donar suport als presupostos, si és que no volen, però al menys abstenir-se. Estic segur que si el P$C donés suport als prersupostos, ells també ho farian. Ai aquest ADN tripartit!!!!. El segrest d'ERC per part dels P$O€cialistes roman intacte, malgrat els inicis de l'Oriol Junqueras, del tot incapaç de treure-se'ls de sobra.
fàstic de CiU fa 4 Anys
CiU segueix els dictats de Fomento del Trabajo Nacional, La Caixa, Abertis,etc...El PP és el seu aliat natural de classe.
Joana fa 4 Anys
Sr. Junqueres! Potser actualment és el més segur ? Cal veure les gestions que el PP (Sr. Rajoy )té pendents amb Catalunya per saber si realment el govern del SR. Mas haurà de ser capaç de tirar endavant sol i gestionant com pugui els afers. Si arriba aquest moment caldra donar-li tot el suport que un poble pot donar al seu màxim dirigent.
Ignorant 2.0 fa 4 Anys
Ep, ep, convervent nom 17.22 (si es que ho ets realment): una mica d'humilitat i prudència. Quina gran preocupació: "ens heu rebutjat vàries vegades".... Pobrets. Que diguis el que dius, ara, únicament mostra ressentiment o potser quelquom pitjor. Ni idea de pais, ni patriotisme, ni res de res. En conec manta com tú, que no saben ni l'a, b, o c, dels suposats principis que es pressupossen al militans de un partit nacionalista (en dieu?). Mira, com que soc iaio, i us conec molt bé, no m'estranyaria que el sr.nom de les 17.22, sigui del PP, Ciudadanos, o d'aquesta mena de llufes, lapes i aprofitats, que pupulen enlapades a UDC i CDC. Fa dos dies, en deieu "LOAPA financera", i fa un dia, el calvo de la franja va donar el sí en el vostre nom, al Pla A de reespanyolització d' Espanya (sic). Recordo allò que es cridava quan la LOAPA: "PSC Botifler!, a Madrid amb l'UCD!". Doncs a vosaltres us tindria de retronar: "UDC, CDC a Madrid, amb el PP!". I no solament a Madrid, sembla que a Catalalunya. Ull, a part d'obrir en canal al Poble català, per aquesta via "valencianista" (per dir-ne alguna cosa), no m'extranyaria que en el pròxim cicle electoral, en comptes del Montilla, al balcó de la Generalitat hi surti la Camacho o el Fernandes. Resulta que uns el Montilla i ara els altres, la Camacho.... Ja t'hi cagues! Apa. Tapat!. Que no son únicament els pressupostos!
Joanot fa 4 Anys
@ "el nom" : És cert, vosaltres no voleu els d'ERC. Preferiu els del PP i la colla de grans fortunes que es reuneixen de tant en tant a cal Godó. Tot sigui pels amics. El govern dels "millors amics", vaja. Vergonya de dirigents que tenim.
el nom fa 4 Anys
Senyor comentarista de les 17:22, parla vostè com si el joc polític fos un tema personal. Com si es tractés de la relació entre uns nens que es volen o no es volen a jugar entre ells. Li suggereixo que repassi el que va passar al País Valencià abans de la persistent i aclaparadora hegemonia política del PP i que analitzi bé les causes d'aquesta lamentable realitat, que aviat es materialitzarà al nostre país com el senyor Mas no s¡adoni de què va tot aquest joc del PP, al qual ell, no només s'hi avé, sinó que opta per donar-li preeminència.
el nom fa 4 Anys
Encara no s'han donat per aludits els d ERC que CiU no els volem? Ells ens han rebutjat vàries vegades. És que aleshores no pensaven en Catalunya? Sap greu pel Sr. Junqueras però és ell qui per poder s'ha afiliat a aquest partit.

envia el comentari

Un Camp Nou entregat a les dones dels futbolistes acomiada la temporada amb una festa familiar
Has estat mai al Museu de l'eròtica?
Nanos Blanc del Coster 2015: Perfum de les muntanyes de Prades