RAJOY I, EL PACIENT

"Els catalans tindrem veu i vot a Madrid, però serà una representació d’allò més estèril. Pinten bastos per les aspiracions d’autogovern"
A poc a poc i amb bona lletra. Així és com el gallec Mariano Rajoy ha aconseguit ser el nou president d’Espanya. Les seves armes: la paciència, l’ambigüitat, i l’apel•lació al nacionalisme espanyol de soca-rel. Un barreja que fermenta des de fa anys, i que més d’un ja avisa que tindrà un gust molt agre, sobretot pels catalans i bascos.

A casa nostra és on menys puja el Partit Popular, i on més baixa el PSOE. Contra tot pronòstic, ERC manté els seus resultats, i CiU puja com l’escuma. Ni les retallades de la Generalitat ni les relliscades de Duran en campanya han frenat l’ascens de la federació que, per primera vegada, guanya unes eleccions generals a Catalunya.

El catalanisme guanya però queda diluït en una cambra baixa espanyolista. Els catalans tindrem veu i vot a Madrid, però serà una representació d’allò més estèril. Pinten bastos per les aspiracions d’autogovern. Debats com el dret a decidir, el pacte fiscal i la transició nacional, corren el risc de quedar-se en un no-res. El canvi ha estat a Espanya, però les conseqüències les viurem aquí.

Rajoy ja s’ha postulat per esdevenir el Bismarck patri i anul•lar l’estat de les autonomies. L’expressió “Estat espanyol” es guardarà al calaix de sastre i la marca Espanya lluirà com mai. D’ara en endavant, molt possiblement la política catalana hagi de considerar, més que mai, l’actuació unilateral.
Comentaris
el nom fa 5 Anys
Encara que hagués guanyat un altre partit, els catalans tampoc tindríem veu. Ens esperen uns anys on qui mani no serem nosaltres sinó la senyora Merkel o la UE. Jo no ho veig ni gris, ni negre... Tot ha estat culpa nostre per donar el poder a uns certs individus ineptes... Ara ja no podem ni resar perquè es resolgui tot, només abaixar el cap i obeir.
Carme fa 5 Anys
Clar i concís com sempre! Si Espanya no vol escoltar, no quedarà cap més remei que ser unilaterals. Si és que ells ens fan ser independentistes!
el nom fa 5 Anys
Xicot, no t'equivoquis. En Rajoy no te prous collons per tocar els idems als bascs. A nosltgres sí, però.
el nom fa 5 Anys
L'únic interrogant ara mateix és saber què farà CiU en ser tombat el pacte fiscal.
Amira fa 5 Anys
Què gris ho pintes tot... Jo ho veia tot negre! :D
el nom fa 5 Anys
Enhorabona per l'article! Ja podem anar amb els ulls ben oberts...

envia el comentari