L'humor espanyol

“Els catalans som així: susceptibles i tendim a ofendre'ns per qualsevol bajanada”
Els catalans som així, no podem fer-hi més. Som gent susceptible i tendim a ofendre'ns per qualsevol bajanada. Aquesta setmana ho hem pogut comprovar amb les declaracions de Gregorio Peces Barba, un senyor que ZP va repescar de les masmorres per reconvertir-lo en Alt Comissionat per al Suport a les Víctimes del Terrorisme amb l'argument de que era un home dialogant, comprensiu i empàtic. Vaja, un tipus amb “talante”.

Els espanyols, en general, tots són així: gent dialogant, comprensiva i empàtica. Llàstima que els catalans no ho sapiguem apreciar. Al capdavall, el problema –com va dir Peces Barba- és nostre: som hipersensibles i ens encabritem per tot. Som poc de la broma i no captem l'humor de les espanyes.

“No harà falta volver a bombardear Barcelona”
Peces Barba. "Cataluña es una comunidad más rica que Extremadura, no porqué le haya tocado la lotería, sinó porqué ha estado robando políticamente al resto de las regiones durante el régimen anterior" Juan Carlos Rodríguez Ibarra. “Cuando en Andalucía teníamos fuentes de colores, en la llamadas comunidades históricas no sabían qué era lavarse” Jiménez de Parga "Dicen que Cataluña es una nación. Eso es una región o comunidad autónoma, pero nación aquí sólo hay una: España!" Javier Arenas "La Generalitat está para hacer carreteras y poco más." Mariano Rajoy. “El pacto fiscal que el president Artur Mas pide para Cataluña es una reivindicación insolidaria” José Antonio Griñán


Les bromes espanyoles, aquestes alçades de la pel•lícula, ja no fan cap mena de gràcia. És escandalós que després de dir-te insolidari el president d'Andalusia s'atreveixi a presentar uns pressupostos on, no tan sols mantindran el seu endeutament, sinó que preveuen créixer un 1,2%. És vergonyós que Griñan, gràcies a la solidaritat obligada dels catalans, presenti uns comptes sense preveure cap mena d’estalvi ni ajustament i, després, tingui els nassos de reprovar les paraules de Duran i Lleida.

És “d'enorme fill de puta” dir que “no farà falta tornar a bombardejar Barcelona” coneixent la quantitat de gent que va morir durant els citats bombardejos i la història de sofriment que va significar la Guerra Civil.

Aquest és l'humor espanyol. Això sí, la culpa és nostra: som massa susceptibles.
Comentaris
ramon fa 5 Anys
Si som així de bledes i covards i no ens deslliurarem dels espanyols perquè som uns gallines
Narcís fa 5 Anys
A) Què pot esperar-s'hi d'un estat ple d'allò més de comtes, ducs, marquesos, barons, terratinents, latifundistes, cacics, ' señoritos ', amb ses finques, ' cortijos ', hisendes, àrees privades de caça ( ' coto privado '), i el que és pitjor, de polítics espanyols així estrangers .. simples ' arribistes ' camuflats de patriotes, així patrioters, de baixa estofa desitjant ocupar-hi aquests llocs sigui econòmicament per a aconseguir la resta? B) Què pot esperar-s'hi d'un estat ple d'allò més d'ignorància, totxesa, desvergonyiment/ descaradura i misèria de tot ordre estesa fins nostres dies d'ençà de segles ( vegeu obres literàries de la picaresca ' espanyola ') que no sigui l'ús de la força bruta o animalisme, fer la rosca, i la doble personalitat o ser dur amb el de sota i un venut/ don ningú amb els de sobre? PD: què hi pinta el modus d'ésser català amb sa llengua/ cultura/ història, modus d'ésser així vivendi, com col·lectiu a territori propi, nació, amb aquests .. ' beneits espanyols ' quan són simples botxins sense cap més capacitat? Nota: sigui la relació o tractament futbolístic que hi fan vers el Barça en esguard del madrid a tota la plèiade de mitjans de comunicació ' espanyols ', bon ' paradigma ' de sa classe, de son estil .. de sa baixesa fora mida! Anotació al marge: l'autor es quedaria saturat d'escoltar ximpleries, baboiades provinents d'espanya, a tot lloc i a tota hora amb un cinisme inqualificable del tot ' blasmable ' com són, capgirar la truita de continu, cercar ailladament els detalls per esfonsar el context o premisa major i dir-ne mal sense fre dels .. catalans, de Catalunya, de la nació catalana/ PPCC per a continuar traient-nos-en profit fent-lo passar com seu així seguir usurpà'ns-e i plagià'ns-s'hi a tot drap ( tot plegat perquè saben qui és verament l"argamasa ' d'aquest estat o sa supervivència, car si ens n'anéssim .. qui voldria seguir sent d'espanya, si, de segur, ni sa pròpia ètnia cultural?)!
Josep fa 5 Anys
Aquest article posa de relleu el que ja sabem: necessitem la independència sí o sí. No pot esperar més.
el talp venjador fa 5 Anys
"Els catalans som així, no podem fer-hi més. Som gent susceptible i tendim a ofendre'ns per qualsevol bajanada." Si, molts susceptibles però tot es foc d'encenalls, després no tenim pebrots per fer res. Així ens va

envia el comentari