Diputacions: de l'agonia a la respiració assistida

La llei de vegueries deixava clar que les diputacions havien de ser substituïdes pels consells de vegueria. La seva mort estava estava assegurada i tenia data en el calendari. La sentència del TC contra l'Estatut i l'actual crisi faran però que, de moment, res no canviï. CiU ha decidit mantenir-les amb respiració asssitida. Els presidents de les diputacions catalanes, Antoni Fogué, Josep Poblet, Jaume Gilabert i Enric Vilert valoren el paper d'aquestes institucions en un context on, d'una banda, creixen les veus que demanen racionalitzar el sector públic i, per l'altre, la majoria de consistoris passen penúries econòmiques.
 
Comentaris
Lluís fa 5 Anys
Les Diputacions han de desapareixer totalment. Són una rèmora.
ferran fa 5 Anys
No us creieu a cap polític. Sobre tot dels provinents de diputacions i dels que controlen els corruptes departaments d'urbanisme d'ajuntaments, han demostrat en aquest últims deu anys ser uns poca vergonyes...Tots ells han enganyat la gent amb allò de les virtuts del creixement econòmic, us sona?..Aquest creixement s'ha basat en l'especulació del corrupte i criminal model econòmic del totxo/turisme/il·legals...Ara ens trobem en un país en camí dels deu milions d'habitants procedents de tots els continents pel manteniment d'un model econòmic que ens porta cap el desastre...Al damunt com patim un tracte colonial resulta que ens trobem en uns serveis públics col·lapsats junt amb la degradació i delinqüència...Ajuntaments/diputacions/polítics/caixes tots ells junts, han estat utilitzant aquest últims deu anys una nova religió anomenada creixement econòmic basada en el totxo/turisme/il·legals que ens ha portat cap el precipici...Ells son la crisis!!!
Anselm fa 5 Anys
Les afirmacions del president de la Diputació de Lleida són falses: s'han augmentat els sous, els càrrecs de confiança, els ordinadors portàtils PDA, el parc mòbil (tots els diputats d'ERC i PSC es veu que necessitaven xofer) i la plantilla ha augmentat d'un 30% en quatre anys. Governa gràcies al PSC amb només 3 de 25 diputats. Totes les subvencions han anat a parar a ajuntaments de PSC i ERC. S'han gastat tot el pressupost de 2012 i ara, des de principis de maig, s'han començat a gastar els del 2013 (no paren de signar convenis a 4 anys, per no deixar ni un duro en caixa). El nou govern que entrarà no podrà fer res fins al 2014, l'any que el guàrdia civil Carod ens havia de portar a la independència. Després del 22M el senyor Gilabert no sap on caure mort. No té ofici ni benefici. Aquesta serà la gran preocupació de tan alt polític, a partir d'ara. La seva aportació a l'economia catalana ha estat la gerència de diversos bingos de Lleida, Barcelona i la Seu d'Urgell. Tot un model d'altruisme!
stelada fa 5 Anys
Home, xupar del bote sempre va bé!

envia el comentari